Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
6034
View
68
Reply

Emelda Rosemila Dedah Saat Jatuh Cinta Dengan Adlin Aman Ramlie

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-11-2020 01:06 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon Emelda Rosemila mendedahkan dia mulai jatuh hati dengan suaminya, Adlin Aman Ramlie menerusi lakonan sebagai Sultan Mahmud Melaka dalam filem epik Puteri Gunung Ledang sekitar tahun 2004.


Kata Emelda, dia sekeluarga terpesona dengan lakonan Adlin ketika itu dan menghargai bakatnya sebagai pelakon yang berkredibiliti.


Foto: IG




"Sultan Mahmud Melaka. Kat sini lah Mel tahu kewujudan Adlin dalam dunia ini. Filem Puteri Gunung Ledang adalah filem yang Mel nanti-nantikan excited sebab bangga sangat ada produksi Malaysia yang berani buat filem berskala besar begini, dengan kualiti produksi yang terperinci, barisan pelakon yang hebat. Nak-nak pula cerita yang bertemakan epik Melayu yang dekat di hati kita semua.


"Ok. Di sinilah ku discover jodohku haha! Haish kuasa Tuhan kan. Satu family Mel memang terpesona dengan lakonan Adlin. Kita memang menghargai bakat, kami bersembang dan berbicara mengenai bakatnya.


"Macam wow, bagusnya dia menterjemahankan watak Sultan Melaka. Lakonan Adlin yang sangat bersahaja, dengan gesture-gesture kecil tapi impactful. Mel dengan kakak Mel dan bro AC Mizal, mama dengan arwah baba Mel betul-betul terpesonalah hehe! Ini cerita betul tau bukan rekaan.


"Dalam keluarga cuma mama Mel seorang saja yang tahu Adlin anak Mak Mah dengan arwah Tompel, jadi kita semua oh patutlah hebat bakat dia," cerita Mel.


  



  



Mel dan Adlin pertama kali bertemu dalam sebuah majlis yang dianjurkan Astro di sebuah hotel di ibu kota.


Cerita Mel lanjut, ketika itu juga kali pertama Adlin menghantarnya pulang selepas tamat acara.


  



"Time lapsed. Ada jemputan acara Astro di hotel. Jadi saya pergi bersama Emylia dan AC Mizal, mingle-mingle sekali alamak Sultan Melaka pun ada. AC memang peramah terus disapanya Sultan Melaka dan mengucapkan tahniah kerana melakonkan watak dengan jayanya.


"Dia cakap satu family kagum dengan lakonan Adlin dalam PGL. Adlin pula tersenyum lebih masa tu kena puji sambil jeling-jeling adik ipar DAC kat sebelah.


"Dia pun kenalkan, Mel pun congratulate Adlin sambil sengih-sengih.


  



"Mel kalau pergi event yang Mel suka memang tak nak balik, best borak dengan orang hebat-hebat, Mel pula BBNU masa tu. Adlin pula melekat dekat meja DAC dan the gang.


"Lepas tu DAC nak balik pula, dah lah naik satu kereta. Sekali Sultan Melaka cakap eh tak apalah I boleh hantar you balik. Kelakarlah masa tu DAC dan kakak Mel bagi peluang sambil cakap okey Lin hantar dia balik, I trust you bro.


"And the rest is history, begitulah pertemuan Mel dan Adlin yang tak disangka-sangka akhirnya menjadi suami isteri. Alhamdulillah 15 tahun bersama susah dan senang, dari seorang yang cuma melihat dan menghargai bakatnya kepada isteri," tambahnya.


  



  



Adlin antara pelakon yang membintangi filem terbitan Enfiniti Productions Sdn. Bhd. selain Tiara Jacquelina, Datuk M. Nasir, Sofia Jane, Khir Rahman dan bintang filem Indonesia Christine Hakim, Alex Komang serta Dian Sastrowardoyo.


Filem yang menelan belanja sebanyak RM16.6 juta itu memecah rekod sebagai filem termahal yang pernah dihasilkan di Malaysia ketika itu.


Adlin dan Emelda berkahwin pada 22 Mei 2009 mempunyai seorang anak angkat lelaki Edra Rafael, 9 tahun. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-11-2020 01:17 PM | Show all posts
baca tajuk je pun dah menggeletis ketiak iols menahan geli..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku teringat ikan kering saja.. Yum2..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:19 PM | Show all posts
iols smpi skrg refer dia as manjalara.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
emmm ok.
semua org ada prasaan n lovestory memasing, tu jela nk ckp.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigihnyaa citer love story.nampak sangat nak tumpang femes. Nasib la she ols lawa. Kalau tak .. hadap la kena maki
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau suami tak hensem tak payah lah citer....buang masa jer....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Disaat ummah kegelian, aku baca berita ni sampai habis
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:44 PM | Show all posts
Mel ni zaman bbnu dia dulu cantik je
kira asli la.. apasal la pi buat hidung pi buat hidung tu bagai
nampak pelik

pernah gak jumpa dia masa event kt Bangi masa zaman2 kegemilangan  Manjalara dia dulu tu
pastu asyik la jumpa area Ampang ni... Village Grover la.. Ampang Point lately
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 24-11-2020 01:29 PM
Kalau suami tak hensem tak payah lah citer....buang masa jer....

Ngan awek..ensem tak penting..aura kne power..ayat kne power

Mick jagger tu molot cam hippo..dah tu gg mancung tp bini supermodel

A R Tompel hensem ke? Gg mancung..mcm lidi badan tp kawin cerai 9 kali..anak berbelas..bnyk adik badik se bapak dgn adlin ni..Tompel aura kuat ..ko tenguk pun tau..ayat power ..pandai seloroh..ni awek ske..salu buat pompuan happy!..jenis berani...suka je kawin so security to future awek..cerai tu bab kendian..panas bkn salu sampai ke petang..kadang gerimis di tengari so sayang buat apa pikir tengah hari klo malam masih panjang n subuh blum datang..tuuuuunggggu sekejapppp
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 24-11-2020 01:29 PM
Kalau suami tak hensem tak payah lah citer....buang masa jer....

Ngan awek..ensem tak penting..aura kne power..ayat kne power

Mick jagger tu molot cam hippo..dah tu gg mancung tp bini supermodel

A R Tompel hensem ke? Gg mancung..mcm lidi badan tp kawin cerai 9 kali..anak berbelas..bnyk adik badik se bapak dgn adlin ni..Tompel aura kuat ..ko tenguk pun tau..ayat power ..pandai seloroh..ni awek ske..salu buat pompuan happy!..jenis berani...suka je kawin so security to future awek..cerai tu bab kendian..panas bkn salu sampai ke petang..kadang gerimis di tengari so sayang buat apa pikir tengah hari klo malam masih panjang n subuh blum datang..tuuuuunggggu sekejapppp
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baca utk amik pengajaran tentang jodoh yg Allah aturkan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:01 PM | Show all posts
Rogue98 replied at 24-11-2020 01:29 PM
Kalau suami tak hensem tak payah lah citer....buang masa jer....

tergelak aku..hahaha

aku okay2 je dgn si imelda ni

tapi sejak kes daging2 tu so euwww

drama cerai tu layan la gak
tapi tengok 2/3 jek

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:14 PM | Show all posts
Rogue98 replied at 24-11-2020 01:29 PM
Kalau suami tak hensem tak payah lah citer....buang masa jer....

ahahahhahahahaha..tergolek2 aku baca komen ko ni ahhhhh..cm hanettss..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Adlin ni study kt us dlu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread sendu sesendu pasangan senduan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat lah kiut camana muka ko kat ig, kat luor dah macam umor 70 tahun minah nih. Perasan ya amat ko satu femli nih.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 24-11-2020 01:29 PM
Kalau suami tak hensem tak payah lah citer....buang masa jer....

Ekekekeke. Ni kelakooo
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:39 PM | Show all posts
ok la acik.
cite ko jumpe kat tandas awam lelaki pun orang x heran acik
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:46 PM | Show all posts
dah dapat makan daging ke belum?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list