Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3158
View
41
Reply

[Tempatan] Disangka dah mati oleh ibu bapa yang baru pulang dari kuil, rupanya tak buka pintu sebab 'tidur mati'

[Copy link]

Author: Nahnukutu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2020 02:37 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Nahnukutu at 1-12-2020 01:23 PM

Disangka maut, rupanya 'tidur mati'
MyMetroMutakhir

image.png
ANGGOTA bomba cuba membuka pintu jeriji rumah sebelum mangsa tersedar. FOTO ihsan Bomba

Omar Ahmad
am@hmetro.com.my


Johor Bahru: Disebabkan tidak membuka pintu rumah hampir sejam selepas diketuk, seorang pemuda disangka sudah meninggal dunia oleh ahli keluarganya.

Kejadian berlaku di Pangsapuri Kenari, Bandar Baru Kangkar Pulai di sini, semalam yang menyebabkan keluarga lelaki berusia 21 tahun terbabit menghubungi pasukan bomba dan penyelamat untuk bantuan.

Bagaimanapun, lain yang berlaku ketika operasi dilaksana apabila pemuda yang disangka meninggal dunia, sebaliknya, hanya 'tidur mati'.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Skudai, Penolong Kanan Penguasa Bomba Mohd Riduan Akhyar berkata, pihaknya menerima panggilan memaklumkan mangsa terperangkap dalam rumah pada 10.59 malam.

"Pasukan berkekuatan 10 anggota tiba di kediaman berkenaan dan segera memulakan operasi membuka pintu dengan peralatan khas, namun ketika itu juga mangsa yang didakwa terperangkap tiba-tiba membuka pintu dari dalam.

"Menerusi soal siasat, ibu bapa dan tiga adik mangsa memberitahu keluar ke kuil berhampiran dan apabila pulang, mereka mendakwa hampir sejam mengetuk pintu namun mangsa tidak membukanya.

"Bimbang kejadian buruk dan menyangka mangsa maut, keluarga itu menghubungi talian kecemasan," katanya dalam kenyataan hari ini.

Mohd Riduan berkata, mangsa pula mendakwa terlalu penat menyebabkan dia tidak sedar pintu rumah diketuk.

Susulan itu, pasukan memastikan keadaan selamat sebelum pulang.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 30 November 2020 @ 11:28 AM


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-11-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Parents dia takde salinan kunci ke? Bahaya betul!
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 03:06 PM | Show all posts
takkan la baru ketuk kejap dah pikir org tu  mati

tak try cara lain dulu ke b4 call bomba tu

aiyooo
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 03:11 PM | Show all posts
Kita mana lah tahu diorang ni

Kalau stress dan duduk sorang2,byk benda boleh jadi

okaylah pggl bomba
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyooo..buat la spare key
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dok rumah sendiri tak bawak kunci ke bila kluar rumah.
Rumah aku ni, kakak aku ada pegang spare key
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti parents dia ingat dah gantung diri..biasala kan leluhur ituh
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Estet dan drama tamil berpisah teda..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Zielathefatlady replied at 30-11-2020 02:11 PM
Kita mana lah tahu diorang ni

Kalau stress dan duduk sorang2,byk benda boleh jadi

Better macam ni. Sekarang ni orang muda pun boleh heart attack ke apa ke.
My mom's friend tak dapat contact anak 2 hari. Which is weirdlah zaman whatsapp ni kan? Hari ke3 baru minta jiran call polis. Anaknya dah mati atas katil. Baru umur 18.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa la yg susahnya buat spare keys bebanyak
Jiran sblh aku pun mcm ni
Pernah 2, 3x wife dia tumpang dok umah aku kejap sebab xde kunci nak masuk umah
Dengar org ketuk pintu bertalu2 tu xterkira la bilangannya
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 05:27 PM | Show all posts
Mesti makpak dia dah siap nangis2 tepuk2 dada dan dahi
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 30-11-2020 04:28 PM
Mesti parents dia ingat dah gantung diri..biasala kan leluhur ituh

kikikik...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 30-11-2020 04:36 PM
Estet dan drama tamil berpisah teda..

Kmudian anaknya dimatikan kerana mak bapak menanggung kemaluan besar sbab pnggil yittu bombah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mabuk ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Apasal heran dorang x bawa spare key dah kalau kat dalam rumah ada orang.

Budak yang tido mati tu la yang wajib dihempuk. Otak singkat.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 07:27 PM | Show all posts
Over nor set2 neh. Menyampahhhh naa woongalai verukkiren! Pohh!
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Family members I kalau keluar masing2 bwk kunci sendiri. Jgn kata tido mati, kalau dok ralit tgk tv pon malas bukak pintu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 08:22 PM | Show all posts
Nasib baik tiada apa-apa yang berlaku
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bomba kena bersedia dengan apa situasi termasuk yg ni ..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dpt bayangkan betapa drama dan hiruk pikuk nya mereka sebelum bomba sampai. Mesti boleh dengar sampai rumah jiran ke 10
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list