Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7845
View
148
Reply

Kisah Hidup Primadona Noorkumalasari Didramakan, Tak Sabarnya!

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-12-2020 09:21 AM | Show all posts |Read mode





Jika anda peminat filem era 80-an, pastinya anda teruja mendengar berita yang membabitkan primadona anak kesayangan arwah S Roomai Noor dan Umi Kalthum ini.


Ya, perjalananan seni Noorkumalasari, 6, bakal dilakonkan dalam drama bersiri berjudul Akulah Noor di TV3.




Foto :FB Habib




Penerbit Zeel Production Sdn Bhd, Fadzil Teh berkata, pihaknya masih dalam proses mencari pelakon yang sesuai bagi melakonkan watak Noorkumalasari itu.



  
"Alhamdulillah, pihak kami sudah berjumpa dan berbincang dengan Kak Noor. Dia bersetuju untuk penerbitan drama ini yang memaparkan kisah hidupnya. Jadi, sekarang kami dalam proses nak mencari pelakon yang sesuai."



Seperti dilaporkan Harian Metro, pihak produksi sedang mencari bakat baru yang mempunyai ciri-ciri pelakon berkarektor iaitu tinggi dan ada 'look' Kak Noor.



Foto : Harian Metro



Drama itu memaparkan kisah Noorkumalasari bermula sebagai peragawati, terbabit dalam bidang nyanyian, lakonan sehinggalah berkahwin dan juga kisah hidup bermadu.


"Cerita memang sepenuhnya daripada Kak Noor. Dia berkongsi apa yang ramai tak tahu termasuk kehidupan bermadu. Cuma, akan ada sedikit elemen 'drama' untuk menarik perhatian penonton. Tapi, taklah keterlaluan sehingga lari dari cerita asal."


Foto : Ig ABP



Bagi Fadzil, dia dan ramai lagi sangat teruja untuk menerbitkan drama ini. Malah, beberapa individu penting dalam kehidupan Noorkumalasari juga akan ditampilkan antaranya watak Anita Sarawak dan Allahyarham Datuk Sudirman Arshad.



Wah! Noorkumalasari memang antara pelaris filem-filem era 70-an dan 80-an. Pasti ramai tidak sabar untuk menontonnya nanti. -  CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-12-2020 09:34 AM | Show all posts
Mimi Lana for watak Noor, maybe?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada tragedi ke k nor selain bermadu? Lain la eton meon. Sapa nak bawak watak k nita?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Cerita pasal nana sendayan pun nak dibuat jugak kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya.. Tak sabaaarrr...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:47 AM | Show all posts
suka tengok dia berlakon.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Mimi lana aku rasa sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:55 AM | Show all posts
uish tazabar...yes, mimi lana sesuai sangat
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:58 AM | Show all posts
bestnya...aku rasa paling sesuai bawa watak kak noor Ain edruce.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Mimi lana & ain edruce. Rasanya dari segi muka dan style, ain lebih sesuai, cuma mimi lagi pandai berlakon. Iouls suka sangat acik nor berlakon, especially citer Tuan Badul. Ada scene badul curi selipar merah lepas nor lari masuk bilik.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Antara living lagend yg betul2 berhijrah.. Suka watak retis yg humble gini
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:06 AM | Show all posts
Zeel ni jugak yang produce drama S Romai Noor dan Umi Kalsom ketika di Mekah, kisah bagaimana S Romai Noor meninggal. Tajuk Pintu No 9 ....Lakonan Zulkifli Ismail - S Romai Noor, Norkumalasari - Umi Kalsom, aidit Noh jadi anak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
So watak allahyarham Dato Sudirman pun kna ada la kn.. dorg kn best friend & selalu pair together dlm mna2 show.. x sbr nk tgk cmne produksi wujudkan set 70an-80an. Duk tgh layan The Crown skrg, kagum betul ngn production team dorg. Gempak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:42 AM | Show all posts
Arwah Dato' Sudirman - que haidar. tapi arwah tu macam kecik je orangnya kan? Que macam tinggi?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:48 AM | Show all posts
fadz84 replied at 4-12-2020 10:39 AM
So watak allahyarham Dato Sudirman pun kna ada la kn.. dorg kn best friend & selalu pair together dl ...

Kan... Noor dan Sudir tu ibarat isi dengan kuku, mereka selalu digandingkan dalam show sekitar 80an. Cerita Inggeris memang hebat bila buat cerita berkisar zaman dulu, mereka ada segala dan segalanya perfect spt prop, pakaian ( pengarah memang detail ttg pakaian) dan juga lokasi. satu lagi cerita Hindi...kalau buat cerita zaman dulu memang menjadi je..sbb mereka mash mempunyai kawasan penduduk yang masih daif dan hidup spt kita di zaman 70/80an. Kalau kat Malaysia ni..kalau buat cerita di zaman dahulu kala je..semua tak masuk akal...cuma ada bebrapa je yng menjadi (kategori drama ye), kalau filem kita cuma bebrapa je yg menjadi mcm cerita amuk, sayang salmah dan PGL.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau Scha jadi watak Noor pun bagus juga cuma tengah pregnant.

Lana Noordin boleh jadi watak Anita Sarawak.

Beto boleh bawak watak Sudirman.


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru: Antara living lagend yg betul2 berhijrah.. Suka watak retis yg humble gini

Yaa.ni la hijrah,bukan acah2 hijrah kerana sendu atau sebab kahwin.kena cerai jer sibuk nk berlakon balik.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 11:08 AM | Show all posts
oh sukanya...tak sabar nak tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 4-12-2020 10:42 AM
Arwah Dato' Sudirman - que haidar. tapi arwah tu macam kecik je orangnya kan? Que macam tinggi?

mcm sesuai kan que sudirman, noor ain
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 11:40 AM | Show all posts
macam best pulak makin banyak drama based on true story ni...
aritu katanya nak buat drama pasal siti nana...
harap2 plot cerita tak mendatar yach
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list