Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1957
View
23
Reply

Sushi 'Masam' Punya Pasal, Berbulan Merana

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-12-2020 03:22 PM | Show all posts |Read mode
Halusinasi, insomnia dan ketidakseimbangan badan. Itu dialami seorang wanita di Amerika Syarikat (AS) selama beberapa bulan akibat memakan sushi selepas lima hari ia dibeli dari sebuah premis makanan.




Gambar hiasan




Mirror UK melaporkan, punca masalah itu diketahui selepas doktor menemui seekor cacing pita di dalam perut wanita berusia 34 tahun itu.


Kisah wanita itu dikongsikan seorang pakar perubatan dari Universiti Illinois, Chicago, menerusi saluran YouTubenya.


Menurut doktor itu, cacing itu sudah berada di dalam perut wanita terbabit sejak sembilan bulan lalu.


Segala-galanya bermula selepas wanita itu pulang lewat dari tempat kerja dan memakan sushi yang disimpan di dalam peti sejuk kerana lapar.

"Ikan dalam sushi itu sedikit masam. tetapi wanita terbabit meletakkan kicap untuk menghilangkan rasa kurang enak itu.

"Sushi itu disimpan lima hari di dalam peti sejuk, tetapi dia masih makan kerana tidak ingat mengenai perkara itu," katanya.




Sumber: Harian Metro

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-12-2020 03:43 PM | Show all posts
Edited by mrsbob87 at 4-12-2020 04:29 PM

uishhh patut ler, kalau dekat MIEEOON..

kalau petang je sushi dia mesti jual 20% diskaun..
kena makan fresh2 kalau nak selamat rupanya...

so better takyah ler beli sushi kalau da promo time petang2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 03:45 PM | Show all posts
ChubbyEmu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsbob87 replied at 4-12-2020 03:43 PM
uishhh patut ler, kalau dekat aeon..

kalau petang je sushi dia mesti jual 20% diskaun..

Tolong jangan IKLANKAN... Karang ang kena banned komen..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat mana nak cari sushi-grade salmon fresh yg boleh dimakan begitu sahaja yek (raw)? Ke mmg takde. Iols tau kat pasar berdekatan (ttdi) ada jual salmon tp bukan sushi grade kan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah beli n simpan?5hari lepas tu baru mkn ke??mmg mencari nahas lerrr...nak2 mkn xde wasabi..lagi lerrrr...lg satu,dah taw masam,maksudnya dah x elok. Pegi plak cicah kicap .aduhaiiii...xcerdik lgsg
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 06:20 PM | Show all posts
pxlbb replied at 4-12-2020 05:00 PM
Kat mana nak cari sushi-grade salmon fresh yg boleh dimakan begitu sahaja yek (raw)? Ke mmg takde. I ...

aku pun lama mencari...  teringin nak makan banyak2 ala2 mukbang tu...  
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 4-12-2020 05:00 PM
Kat mana nak cari sushi-grade salmon fresh yg boleh dimakan begitu sahaja yek (raw)? Ke mmg takde. I ...

Sashimi ke maksud uols? Sedap
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin: ChubbyEmu

Yang ChubbyEmu gas station sushi kan? Kelakar gila mamat tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 4-12-2020 06:26 PM
Sashimi ke maksud uols? Sedap

Yes sashimi but self made from fresh salmon. Kalau pegi makan sushi mmg iols suka order sashimi 1 plate utk iols sorang je. Kalau makan buffet lagi besttt boleh amek sebanyak mungkin sekali dgn raw oyster. But where to buy sushi-grade salmon??
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 4-12-2020 08:54 PM
Yes sashimi but self made from fresh salmon. Kalau pegi makan sushi mmg iols suka order sashimi 1  ...

Dkt cold storage ada xsilap iols. Cold storage, ben grocer then u kena brine sdri. Lps tu makan. Pernah buat mmg sedap. Tp rege x tahan mahal bebenau
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 4-12-2020 08:56 PM
Dkt cold storage ada xsilap iols. Cold storage, ben grocer then u kena brine sdri. Lps tu makan. P ...

Kat cold storage salmon fillet tu sushi grade ke? Sbb biasa iols beli utk grill je x berani nak eat raw
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Makanan tak masak betul2 ni, baik tak payah makan la.. lain la kalau sendiri buat atau betul2 fresh tgk depa prepare dpn mata.

Benda nk masuk perut kot.. dah berapa lama terdedah dgn udara luar kita tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 4-12-2020 09:02 PM
Kat cold storage salmon fillet tu sushi grade ke? Sbb biasa iols beli utk grill je x berani nak ea ...

Ya mcm sashimi. Sashimi u mkn kt kedai tu pon bkn raw tp undergo proses brine dlu. Sama je klau u beli dkt market
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb: Kat mana nak cari sushi-grade salmon fresh yg boleh dimakan begitu sahaja yek (raw)? Ke mmg takde. Iols tau kat pasar berdekatan (ttdi) ada jual salmo ...



https://g.co/kgs/DvgtY9

Pernah teman kawan makan kat sini. Memang seems fresh. Kawan cakap best giler. iols pulak xreti makan raw fish/meat.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 4-12-2020 09:12 PM
Ya mcm sashimi. Sashimi u mkn kt kedai tu pon bkn raw tp undergo proses brine dlu. Sama je klau u  ...

Yes i know proses brine etc etc tu mmg kena buat la (in fact before this pun pernah buat sendiri) cuma concern if the fillet itself is sushi grade ke non sushi grade. Its ok ill find out lagi thanks
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 4-12-2020 06:20 PM
aku pun lama mencari...  teringin nak makan banyak2 ala2 mukbang tu...

Mukbang tu mmg menggugat jiwaaaa... krup krapp krup krapp dan sos dia nampak mcm sedaaaap sangaaat
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 09:57 PM | Show all posts
Fleur81 replied at 4-12-2020 07:31 PM
Yang ChubbyEmu gas station sushi kan? Kelakar gila mamat tu

Seorang gadis meminum 30 botol coke dalam 1 hari. Ini yang terjadi kepadanya.

Stail persembahan yang menarik tapi kelakar.



Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 4-12-2020 05:00 PM
Kat mana nak cari sushi-grade salmon fresh yg boleh dimakan begitu sahaja yek (raw)? Ke mmg takde. I ...

Kena makan kat Jepon kot.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak teringin makan sotong candat fresh dari laut as in dapat ja ko terus makan atas bot dek. Nelayan kata sedap.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list