Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
29101
View
511
Reply

Tak Sampai Sejam, 10,000 Sambal Khairulaming Habis Licin Kena Sapu

[Copy link]

Author: Youareyou788    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2021 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sebut sahaja nama Khairul Aming, sememangnya ramai mengenali personaliti media sosial ini yang terkenal dengan video masakannya yang membuat ramai terliur dan menyelerakan.

Selepas beberapa tahun tampil dengan pelbagai video masakan, Khairulaming akhirnya memperkenalkan produk keluarannya iaitu Sambal Nyet.

Baru hari pertama dilancarkan hari ini, apa yang mengejut sebanyak 10,000 botol sambal telah habis dijual dalam masa 54 minit.


https://twitter.com/khairulaming/status/1346691058101456897


Menerusi satu perkongsian di Twitter, Khairulaming memaklumkan tentang perkara itu serta meluahkan rasa syukur di atas sokongan luar biasa yang diberikan.

Rata-rata netizen mengagumi kejayaan itu yang berjaya menjual sambal dalam masa sejam sahaja. Namun, netizen berkata kejayaan dikecapi itu adalah hasil usaha dan kesungguhan Khairulaming yang bertahun berkongsikan resepi kepada umum.

Difahamkan, Sambal Nyet itu mula di Shopee bermula jam 12.30 tengahari tadi. Harga ditawarkan untuk sebotol hanya RM13.90 sahaja


Credit : gula hangus
20210107_070826.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-1-2021 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah, murah rezeki


Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
artis ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 07:41 AM | Show all posts
alhamdulilah murah rezeki dia.. suka tgk video masakan dia.. lawak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah melayu bjaya...dah bjaya tu pandai2 jaga maruah
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
tahniah berjaya tapi why masuk gosip pulak?  
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringin gak nk rasa...pls produce byk2 n jual kt tesco/aeon..senang iols nk beli.xsuke beli brg mknn thru online.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Syabas anak muda
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Hebat sunguh.. tnpa agent pun blh laku keras
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia punye follower ramai.... Ak baru pk2 nk beli tetiba da abis
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2 sambai ada kt shopee tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:24 AM | Show all posts
sejam sales 100k lebih...mmg paduuu
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:29 AM | Show all posts
kawan iolss ada share pasal sambal dia ni. iolss cakap kat kawan iolss, rasa macam nak beli, tapi nak tunggu review dulu. tapi rasanya tak sempat nak tunggu review, ntah2 dah habis licin dah.
tengok2 memang betul pun.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:39 AM | Show all posts
iols tak smpt nak beli wehhh. pdhal dah plan nak beli lps tgk igs dia. hahaha! mamat ni tak annoying dan boleh jadi role model, so iols akan support.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Rezeki dia. Moga dipermudahkan lagi, inshaallah..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam pernah baca berita macam ni tapi di mana ya?
Owhh artis kening tebal tu pon ngaku laria jugak kan jual puluhan ribu

Korg ni menuntut pada bisnesguru yg sama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:47 AM | Show all posts
i suka tgk chanel masak dia tu
simple senang cepat abis
sejenis x suka tengok bebel2
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga sentiasa murah rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Org sskjp memang pandai niaga...tp yg ni bagus bertiang....rm13.90 tu standard harga la....bkn mcm daging ghimau mcm kaftan bibik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 09:26 AM | Show all posts
depresio replied at 7-1-2021 08:40 AM
Macam pernah baca berita macam ni tapi di mana ya?
Owhh artis kening tebal tu pon ngaku laria jugak ...

dia jual thru shopee..bukan guna instagram..nanti esok lusa boleh la try check kat shopee dia..mesti org bg rating
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list