Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2469
View
35
Reply

J&T Kucar Kacir, Banyak Barang Pelanggan Tersadai

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-1-2021 10:56 PM | Show all posts |Read mode





Tular beberapa hari ini kes syarikat penghantaran barangan J&T mengalami masalah dalam servis mereka. Ramai melaporkan barangan yang mereka pesan lewat sampai.


Menurut hantaran Facebook yang bernama Nur Sirah, beliau ingin mendapatkan barang pesanan miliknya yang telah kelewatan untuk diterima selama 6 hari. Ini berlaku di gudang milik syarikat itu di Sri Kembangan.





Banyak barangan penghantaran telah tersadai. Staff juga ramai tak ada. Staff yang tinggal juga melaporkan menerima mengalami gangguan sistem.







Sementara itu, selepas diselidik kenapa hal ini terjadi, dilaporkan bahawa pihak pengurusan syarikat itu telah membuat perubahan kepada sistem pengurusan pekerja mereka.


Ini adalah seperti maklumat hantaran Facebook yang bernama Muhammad Zaki yang menyatakan bahawa pihak J&T telah memotong gaji dan komisen pekerjanya.





Kasihan kepada pihak yang terlibat, sama ada pihak J&T, pekerja J&T, penjual serta pembeli juga turut menerima tempiasnya. Adakah terdapat penyelesaian kepada masalah ini? Sama-sama kita nantikan.






Sumber : Odisi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-1-2021 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
babinya j&t ko bukan terjejas pon, kenapa potong gaji pekerja?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Alamak, baru ptg tadi pos barang kt j&t. Harap barang selamat sampai.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ninja Van okay ke buat masa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 11:32 PM | Show all posts
Aku still prefer J&T as compared to others mcm Poslaju or even DHL.
So far Alhamdulillah, everytime tak pernah mengecewakan.
Sekarang pun boleh nampak premis J&T kat pekan2 / township2 kecil dan besar, mengalahkan pejabat pos.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Alamak.. patut la belum sampai barang aku. Biasa ada je j&t hntr barang even Hari ahad. Ni dh 2 hari status dkt hub seri kembangan tu..
kerepek aku order tu agaknya dh hancur lebur kt situ. Senang dh smpi nt tak payah kunyah kerepek. Masuk mulut terus telan

Petang tadi seller post cake guna j&t..berkulat la cake aku nmpk gaya
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 25-1-2021 11:04 PM
babinya j&t ko bukan terjejas pon, kenapa potong gaji pekerja?

Kan..tak patut betul. Sblm ni aku senang hati betul dgn service j&t. Laju dpt barang sbb ramai part timer yg hntr. Tak patut la potong gaji n komisyen diorg. Hari ahad pun diorg kerja
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 11:48 PM | Show all posts
tahun lepas awal pkp pun jnt buat hal yg sama juga
mereka mengulangi kesilapan
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa gaji dorg n komisyen kena potong sedangkn time pkp terlalu byk delivery dorg boleh buat?mana rationale behind this stupid action?nak masuk duit dalam perut bos2 dulu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:14 AM | Show all posts
matchstick replied at 25-1-2021 11:43 PM
Kan..tak patut betul. Sblm ni aku senang hati betul dgn service j&t. Laju dpt barang sbb ramai par ...

last order aku sampai dgn jnt 2 minggu lepas..ni nak order baru ni...korang jgn mcm2 weiii..tp serius wei order kerepek by courier?iols aritu seller tak berani post...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:21 AM | Show all posts
Ada brg aku x2 tak sampai2..seller pun dah refund duit..berbulan dah..adakah sangkut kat sini?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Jnt ni mmg gegampang brg aku kt gudang dri 18-1 smpai skng stuck kt sne..aku order brg guna poslaju ri sabtu seller hntar n isnin aku da dpt..dlu ak rse poslaju ni poslembab tpi jnt the worst..bukak drop in centre lain dengan gudang pun keje cm hauk..ni msti tokey sepet dorang wt hal xpdan jnt dpt biz bgus ngn shopee kot..bodoh pnye sepet smoga melingkup la jnt..da la keje hri xde cuti pun hauk
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 26-1-2021 12:14 AM
last order aku sampai dgn jnt 2 minggu lepas..ni nak order baru ni...korang jgn mcm2 weiii..tp ser ...

Laah..pelik nya seller jual kerepek online tapi tak berani hntr guna courier..dh tu seller tu cod je ke. Aku dh byk kali order kerepek dgn seller yg sama. Kuih Loyang n kuih tiram yg fragile tu pun selamat je sampai elok seller pack.

Last barang aku j&t hntr 20/01. Setakat tu ok lagi. Lps tu start problem kot. Kerepek kali ni tawakkal je lah apa jadi. Yg sayang nya Congo bar yg seller post petang tadi.huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Sesiapa beli online especially Shopee skrg sila pilih Pos Laju.. Buat masa sekarang jgn la ambik risiko ye!
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
aku pun tgh geram ngn j&t ni Dah la kita xboleh  nk gerak sana sini Harapkn j&t xleh harap
Pos laju pun hampeh
eDHL amik orang koyak lutut keje. 2 kali aku kena suh turun ke bawah
td baca ig ikea ada org komplen brg ditunggu2 tal sampi2.. call tak angkat
Ssf pun buka time pkp ni nmpk ada org komplen staff sorg je yg ada tp tgk fb dia promo bkn main galak lg

apa pilihan lagi yg kita ada gaiss
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:52 AM | Show all posts
masyaAllah

mengapa majikan-majikan sering sahaja dilindungi?

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Fb x leh baca link{:run
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 03:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian pada staff2 yg terkesan.. Anyway, aku beli brg kt shopee, pakai J&t so far OK je.. Laju je.. Harap x der masalah laa
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
J&t ni tgk kawasan rasanya sis. Kalau kawasan yg kecik2 tu selalunya franchise ni OK. Akak penah pegi j&t ofis dekat bawah kondo rasanya dekat seri kembangan tu mmg kesian staff. Ada seller ni beribu dia hantar sekali. Staff 3 org je kat kaunter masa tu.

So far akak rasa poslaju paling consistent. Takda la sampai berminggu paling lama pun 3/4 hari dah sampai
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 09:40 AM | Show all posts
Pengurusan jnt lebih kurang sama macam pos malaysia. Tindas pekerja dan management teruk.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list