Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7015
View
98
Reply

[Tempatan] Edisi Johorror: Askar Pencen Pasang Kamera Nak Perangkap Pencuri Sawit Tapi Terakam Sekumpulan Makhlok Aneh

[Copy link]

Author: tumpanglalu74    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-2-2021 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by tumpanglalu74 at 22-2-2021 11:31 AM


https://youtu.be/bSSSqCai77Y

Sedang menunggu berite..  

IMG_20210222_001903.jpg
_____________

Berite 2014:

Misteri pasar malam Kampung Sengkuang

Mi goreng yang dibeli di pasar malam tiba-tiba bertukar menjadi cacing apabila tiba di rumah. Mi itu dibeli di sebuah pasar malam di Kampung Sengkuang di Batu Pahat, Johor. Anehnya ramai penduduk setempat mendakwa tidak pernah wujud pasar malam itu.

Author(s): Oleh Mohamed Farid Noh
Copyright: NSTP
Published on: 23 February 2014
Publication: Berita Minggu

arcintap-6e4y6f9y3uqocazb76i_layout.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-2-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak macam Kita berkongsi Alam ini dengan makhluk lain.

Tapi pokok sawit tu tinggi sangat...Tak attractive utk dicuri

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 22-2-2021 12:14 AM
Nampak macam Kita berkongsi Alam ini dengan makhluk lain.

Tapi pokok sawit tu tinggi sangat...Tak ...

Ade sesape boleh kontek pokcik askar tu tak?  Nak sangat tau dari tuan punye futej..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
50/50 laa..tak convincing....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 22-2-2021 12:16 AM
Ade sesape boleh kontek pokcik askar tu tak?  Nak sangat tau dari tuan punye futej..

Tak tahu.

Meols pun letak kamera dalam Kebun sawit sekarang ni...tapi biasanya rakam tupai.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Susah nak percaya bideo sebab tak pernah alami sendirikk...percaya je ada makhluk ghaib tapi yg post bideo pun awal2 dah disclaimer taktau kesahihan... I macam 50-50 tau macam teringin nak tengok tapi macam tak kuat nak tengok ha gituu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 22-2-2021 12:21 AM
Tak tahu.

Meols pun letak kamera dalam Kebun sawit sekarang ni...tapi biasanya rakam tupai.

Ye ke..  Cube rewind bila ade mase.  Mana le tau..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 22-2-2021 12:22 AM
Ye ke..  Cube rewind bila ade mase.  Mana le tau..

Memang seram...Ada 2 memory card meols x Buka...punca sebab jumpa 2 kamera tu jatuh atas tanah.

Hahaha....parah...Rasa sebab tupai kot jatuh
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tangkap pencuri dlm kebun sawit ni senang je....tapi apa2 pun kena info pada Detektif/Polis.

Korang boleh letak paku...dan intip...then call polis...

Problem ya banyak tuan Kebun ni dah berusia...anak2 merantau...tu pasal kes camni berleluasa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by notM at 22-2-2021 12:37 AM
tumpanglalu74 replied at 22-2-2021 12:22 AM
Ye ke..  Cube rewind bila ade mase.  Mana le tau..


Tapi kan Bab makhluk halus tu betul...kalau jumpa pokok kayu besar..jangan la gatal2 duduk bawah pokok kayu tu.

Lagi satu aku pernah jumpa ular Bunyi itik berparuh itik....ular tu ular cintamani...Aku ingat dongeng...rupanya memang Wujud....tahu Tak ular tu burung rajaudang yang bagi dia makan..n Aku sendiri nampak banyak giler burung raja udang terbang dekat ular tu...

Cabut lari Aku Masa tu dgn anjing aku.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 22-2-2021 12:22 AM
Susah nak percaya bideo sebab tak pernah alami sendirikk...percaya je ada makhluk ghaib tapi yg post ...

Mcm footage bertindih je
1st one xde org
2nd one ltk org di shot dan tmpt yg sm

Tgh2 sedap tgk
Tibe keluar iklan Youtuber yg share video ni suruh like
And I was like...the hell...


Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 22-2-2021 12:40 AM
Mcm footage bertindih je
1st one xde org
2nd one ltk org di shot dan tmpt yg sm

I baru lepas tengok,mmg tak berapa convincing...part dia lompat dari kayu besar tu comel betul macam budak2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 22-2-2021 12:26 AM
Memang seram...Ada 2 memory card meols x Buka...punca sebab jumpa 2 kamera tu jatuh atas tanah.

...

Untung2 terjumpe peteri bunian..


https://youtu.be/8llVXI8ZFbo

Tak tido malam pokcik askar tu kang..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 22-2-2021 12:51 AM
Untung2 terjumpe peteri bunian..




Banyakkan baca doa Nabi Nuh kalau nak keluar rumah dan masuk hutan atau ke ladang

1240566_460973250684912_960940913_n.jpg

Allah yang menggerakkan hati manusia utk keselamatan
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:05 AM | Show all posts
yg penting bau kari...bunian pun pandai masak kari...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:11 AM | Show all posts
Mcm comey lak lompat2 gitu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2021 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 22-2-2021 01:22 AM
notM replied at 22-2-2021 01:04 AM
Banyakkan baca doa Nabi Nuh kalau nak keluar rumah dan masuk hutan atau ke ladang




Pokcik askar Johor gak yang ni:

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 22-2-2021 01:21 AM
Pokcik askar Johor gak yang ni:

X berani tengok mlm2
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Music background annoying giler..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2021 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
xy_daen replied at 22-2-2021 01:31 AM
Music background annoying giler..


Kalo aku.  Ade 1 ni tapi aku tak sure ape.  Okay my adek kawen kami ambik kumpulan silat gendang yang femes merate Ipoh ni.  Memang show dorang extensive gile punye lama pengantin kene tunggu silat tu sebelom boleh masok dewan.  Alat muzik dorang pake nafiri yang bunyi nobat tu.  Okay all dat aside, malam yang after sedare-mare aku dah takde, time aku tengah nak tido aku leh dengor orang bunyi macam ade parti kat luor bilik tu.  Siap ade bunyi pompuan mengade2 terkekek2 nak menggode laki kat luor pintu tu.  Aku kasi tau mak aku yang tengah tido katey pengantin.  Aku kat bawah.  Macam bunyi gelas clinking macam parti zaman dedulu tu.  Ade muzik sayup2.  Okay korang rase depe ni ikot kumpulan silat tu ka?  Tapi wedding tu kat dewan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list