Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2449
View
40
Reply

Jenis Tak Tahan Sakit, Ezzaty Abdullah Menggigil Dan Menangis Dua Hari Dua Malam Buat Swab Test

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2021 09:00 AM | Show all posts |Read mode
Pertama kali menjalani ujian calitan atau swab test Covid-19, pelakon Ezzaty Abdullah berkata dia dihantui kebimbangan dan tidak senang duduk memikirkan mengenai perkara itu.


Gara-gara terlalu takut, Ezzaty, 30, mendedahkan dia menangis sepanjang malam kerana bimbang jika tidak mampu menahan kesakitan semasa proses pengambilan sample ujian itu.


Foto: IG




"Ya Allah, tuhan saja tahu betapa gementarnya saya apabila tahu nak buat swab test.


"Dua hari dua malam menangis sebab takut, pagi tadi pun nangis lagi.


"Saya memang jenis yang tak tahan sakit, malah ambil darah dekat jari pun boleh menangis sakit," katanya.


  



Menerusi Instagram, isteri kepada aktor Azwan Kombos ini memaklumkan dia perlu menjalani ujian saringan sebagai syarat sebelum memulakan penggambaran.


Dalam video yang dikongsi, pelakon drama Rahimah Tanpa Rahim ini dilihat menggigil ketakutan sambil menerima sokongan suami dan rakan artis yang berada di lokasi.


Sementara itu, Ezzaty berkata dia memberanikan diri melakukan ujian calitan itu atas rasa tanggungjawab membendung penularan Covid-19.


Malah, Ezzaty turut meluahkan rasa syukur apabila keputusan ujian mendapati dia bebas daripada jangkitan wabak tersebut.


  



  



"Tapi sebagai rakyat yang ingin bekerja dan akan jumpa ramai orang, saya perlu bertanggungjawab untuk buat swab test ni sebagai langkah berjaga-jaga dan memastikan saya tidak menyebarkan wabak Covid kepada orang lain terutamanya keluarga dan rakan sekerja.


"Takut atau tak semua kena letak tepi dulu okay. Percaya saya, memang tak sakit pun. kalau saya jenis yang memang tak tahan sakit langsung ni pun cakap tak sakit, macam mana dengan korang?


"Alhamdulillah keputusan dah dapat dan negatif! Semoga kita semua dijauhi daripada wabak Covid-19," ujarnya. -CARI


Sumber: mStar Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-2-2021 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Deme mkn kat mana tu yg sumer kaler emas tu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia berlakon not bad. Tapi masih jugak sendu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:34 AM | Show all posts
la..igtkan takut sbb nak menunggu result..yg tu faham takut..
ni takut sblum result lagi haa
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:35 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 23-2-2021 09:13 AM
Deme mkn kat mana tu yg sumer kaler emas tu?

penat dia cakap dia takut 2 hari 2 mlm tau uols ni,
sudahnya lain yg ditanya hehe
tu dekat the ame soeur bukit jalil
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:37 AM | Show all posts
jenis tak tahan bunyi bising gak kot?

tu yg meroyan biler ada bunyi mercun masa CNY.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:41 AM | Show all posts
Jadi melahirkan anak tu mcmana? Sakit senggama first time? Mcmana tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:43 AM | Show all posts
bukan die pernah beranak ke? beranak lg sakit kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:44 AM | Show all posts
Cucuk vaksin nti mau sebulan dia nangis..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:58 AM | Show all posts
time potong2 bahan nak masak, tak pernah terhiris jari kah?
tak pernah tergesel kuali/periuk panas kah?
masa mengandungkan anak tu, tiap2 kali check up nurse takde amik darah kah?
belum kira time melahirkan lagi...
aiyoo... kadang mcm exaggerate je kisah2 mcm ni...


Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
ladyzens replied at 23-2-2021 09:35 AM
penat dia cakap dia takut 2 hari 2 mlm tau uols ni,
sudahnya lain yg ditanya hehe
tu dekat the  ...

Iols rasa nanes2 tu propa ja..
Rasa mcm nak pi ke ame souer tu.. tmpt mkn2 ka? Mcm best ja..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:17 AM | Show all posts
mewo replied at 23-2-2021 09:41 AM
Jadi melahirkan anak tu mcmana? Sakit senggama first time? Mcmana tu

baru nak nak tanya soalan sama

eh choi nye uols asik merempan saja ye musim pkp nih
tak tahan bising
tak tahan sakit
yihhh



Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
mewo replied at 23-2-2021 09:41 AM
Jadi melahirkan anak tu mcmana? Sakit senggama first time? Mcmana tu


aku pon curious.. hmmmm... propa nye haihh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:28 AM | Show all posts
gedik sangat
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:32 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 23-2-2021 10:13 AM
Iols rasa nanes2 tu propa ja..
Rasa mcm nak pi ke ame souer tu.. tmpt mkn2 ka? Mcm best ja..

aku google tgk menu harga x mahal pun...aku pun baru tau restoran tu...cantik gak ye...nmpk mewah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:32 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 23-2-2021 10:13 AM
Iols rasa nanes2 tu propa ja..
Rasa mcm nak pi ke ame souer tu.. tmpt mkn2 ka? Mcm best ja..

propa teruk sgt tu..ambiance restaurant tu ok..
tp rasa meh..
taktau la kalau iols terpilih menu yang salah
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:36 AM | Show all posts
pebenda la cerita2 hanat macam ni....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:37 AM | Show all posts
gedik tahap dewa....
ngada2 sangat......
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 23-2-2021 10:32 AM
aku google tgk menu harga x mahal pun...aku pun baru tau restoran tu...cantik gak ye...nmpk mewah. ...

Nampak best.. voley la jjcm bila ada masa
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
ladyzens replied at 23-2-2021 10:32 AM
propa teruk sgt tu..ambiance restaurant tu ok..
tp rasa meh..
taktau la kalau iols terpilih menu ...

Takpe.. pi sana mkn2, amik gambaq.. mcm best la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list