Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2932
View
63
Reply

Abam Sajat buat kejutan seolah-oleh mahu tukar agama

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-3-2021 08:37 AM | Show all posts |Read mode
Sajat buat kejutan seolah-oleh mahu tukar agama

https://www.kosmo.com.my/2021/03 ... h-mahu-tukar-agama/

Oleh NOR AZIHAN BINTI MD. GHAZALI
2 Mac 2021, 1:40 am


Tangkap layar rakaman berkenaan pengakuan Sajat yang didakwa seolah-oleh mahu menukar agama.

PETALING JAYA C Usahawan kosmetik kontroversi, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36, sekali lagi didakwa membuat kejutan seolah-oleh berniat mahu menukar agama melalui sebuah video.

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan tarikh video itu dimuat naik sama ada ia video baharu atau lama.

Terdahulu, video berdurasi 1 minit 48 saat tular di media sosial memaparkan luahannya yang seakan-akan mahu menukar agama selepas mendakwa kecewa dengan orang di sekeliling termasuk dengan apa yang berlaku kepadanya.

Lepas JAIS (Jabatan Agama Islam Selangor) keluarkan statement (kenyataan), saya sudah malas nak fikir.

Saya cakap ini bukan saya nak mengugut ke tak. Saya sumpah demi nama saya, nama ayah saya, nama mak saya, saya dah tak nak jadi orang Islam.

Saya keluar daripada agama Islam, itu lebih afdal. Saya tak main-main, saya cakap betul. Mereka yang buat saya nak keluar daripada Islam. Mereka buat saya lebih jauh daripada Islam, ujarnya melalui video berkenaan.

Pada 23 Februari lalu, usahawan kosmetik itu dikenakan waran tangkap oleh Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam kerana tidak hadir sebutan semula kes berhubung menghina Islam.

Selang beberapa hari kemudian iaitu pada 27 Februari, satu serbuan ke kediamannya di Seksyen 10, Kota Damansara telah dilakukan petugas JAIS dengan bantuan polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya namun dia gagal ditemui dan disyaki cuba bersembunyi di lokasi lain.

Justeru itu, Polis Selangor bersedia bekerjasama dengan JAIS bagi membantu mengesan Nur Sajat. -K! ONLINE

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-3-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak lelaki sgt la gambaq tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 08:56 AM | Show all posts
Jgn la camtu Jat..sia2 Umrah haritu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Drama sunggu ko jat..kenapa banyak banyak.pondan di malaysia ko je yg kena?..sebab ko kuat drama jatttt.....kalo ko tak cabar jais x de nya diorg kacau kau...kan dah mendapat
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 09:24 AM | Show all posts
geli ati gak baca komen kat ig tu - sila keluar dari malaysia
nak sangat keluar kan
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia x nk salahkan tuhan ke sebab jadikan dia jantan....jenis manusia x reti bersyukur.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2021 09:29 AM | Show all posts
Drama play victim sesangat pondan nih...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:01 AM | Show all posts
walaupun kaabah kau cium hidayah ko tetap tertahan.
Allah dah bagi tapi ko sendiri tutup pintu hati kau jat
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:07 AM | Show all posts
try too hard sangat dia ni,
dia xleh terima kejadian diri dia sebagai lelaki...
lagi pulak dia dah terkenal dengan mempromosi diri sebagai wanita...
mestilah dia malu kalau ending dia mengaku lelaki,
ego lelaki ni tinggi dari wanita kalau nak tahu.....

ape yg dia boleh buat kalau nk jd lelaki semula,kena la sorok diri,jgn munculkan diri di khalak termasuk media sosial,
nt lama2 org lupa la dengan nur sajat  dan digantikan dengan kemunculan Mat Jatc yg baru,
mungkin memerlukan beberapa tahun kot....
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada yg subahat sorokkan dia patut diambil tindakan undang undang jugak kot..dia nk ugut2 org..mcm org heran jat oiii..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:08 AM | Show all posts
try too hard sangat dia ni,
dia xleh terima kejadian diri dia sebagai lelaki...
lagi pulak dia dah terkenal dengan mempromosi diri sebagai wanita...
mestilah dia malu kalau ending dia mengaku lelaki,
ego lelaki ni tinggi dari wanita kalau nak tahu.....

ape yg dia boleh buat kalau nk jd lelaki semula,kena la sorok diri,jgn munculkan diri di khalak termasuk media sosial,
nt lama2 org lupa la dengan nur sajat  dan digantikan dengan kemunculan Mat Jatc yg baru,
mungkin memerlukan beberapa tahun kot....
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:10 AM | Show all posts
me12345 replied at 2-3-2021 10:08 AM
Kalau ada yg subahat sorokkan dia patut diambil tindakan undang undang jugak kot..dia nk ugut2 org.. ...

sampai bila dia nak menyorok,
last2 jumpa jugak....

takut nt masuk kedalam beberapa minggu mau berjambang...

diorg kena sentiasa makan ubat hormon supaya diri sentiasa wanita....

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Pondan lain aman2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:12 AM | Show all posts
play victim sudah bermula

sedangkan pondan2 lain aman2 je hidup tak kacau dan ganggu sensitiviti org yg nak hidup normal, dia ni sorg je yg too hard sgt acah2 pompuan...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:18 AM | Show all posts
mana mak bapak dia..
pergi la jilat telur anak tu.. dapat duit, agama pun ko game kan..
sajat ni yg sial sebenarnya circle dia.. family dia, suppoters2 dia..
sebab tu mcm org gila meroyan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:19 AM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 2-3-2021 11:24 AM
Boomibulat replied at 2-3-2021 08:56 AM
Jgn la camtu Jat..sia2 Umrah haritu..

anggap la umrah aritu sebagai tourist.. @ IG content.


Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn buat main2 ckp mcm tu. P la serah diri je kt Jais tu, lg afdal. Takut apa klu diri tu benar
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok gak keluar dari Islam ko deal dengan Allah direct jer.

Apa2 masalah duniawi mahkamah civil ada.

Ko bukan ada nak nikoh cerai pun nak perlu JAIS JAWI JAKIM semua tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:10 AM | Show all posts
helicornia replied at 2-3-2021 09:24 AM
geli ati gak baca komen kat ig tu - sila keluar dari malaysia
nak sangat keluar kan

teringat pondan2 forum da packing nk migrate ke israel darul pondan

tk jd kot sbb covid
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 2-3-2021 08:56 AM
Jgn la camtu Jat..sia2 Umrah haritu..

Lantak dia la.. demi tetek pelesu demi punai tersumbat sggup masuk nerakaaa.. gasak dia la...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list