Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
817
View
11
Reply

Datuk Fazley Yaakob Beri 100 Pek Makanan Buat Rider Makanan Dan Orang Awam

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2021 12:11 PM | Show all posts |Read mode
Bersempena dengan sambutan hari lahirnya yang ke-43, pelakon dan chef selebriti, Datuk Fazley Yaakob telah berbesar hati untuk menyerahkan sumbangan berbentuk 100 pek makanan buat rider penghantar makanan dan juga orang awam.


Jelas Datuk Fazley, sepanjang sesi penyerahan tersebut berlangsung, dia telah bertemu dengan bermacam-macam orang antaranya peminta sedekah, penjual tisu, para gelandangan dan ramai lagi.




Kredit foto: IG





100 PEK MAKANAN SEMPENA BIRTHDAY SAYA! Sempena Ramadan dan ulang tahun saya yang ke 43, saya bersama team restoran saya @malamala_my menyediakan 100 bungkus makanan buat rider dan sesiapa sahaja yang berada di kawasan-kawasan yang saya pergi.


Saya berniat nak bagi makan untuk berbuka puasa. Pelbagai orang yang saya jumpa semasa pengagihan makanan itu.


Selain riders, ada juga anak-anak kecil meminta sedekah, yang menjual tisu, pakcik-pakcik dari golongan gelandangan, anak-anak muda sedang menunggu waktu berbuka, orang asing, pejalan kaki on the way mencari juadah berbuka, juga sekumpulan skateboarders.


Dalam masa singkat tu dapat beramah mesra dengan ramai orang. Buat saya rasa happy sangat, tulisnya.




  



Usaha murni tersebut dikongsikan oleh penyanyi lagu Bila April itu menerusi sebuah video berdurasi hampir dua minit yang dimuat naik di laman Instagram miliknya.


Katanya lagi, dia berasa sangat gembira lebih-lebih lagi apabila berpeluang untuk beramah mesra bersama orang ramai.




  



  



Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen memuji usaha tersebut selain turut mendoakan semoga Datuk Fazley akan sentiasa dimurahkan rezeki.


Terdahulu, bapa kepada empat orang anak ini telah pun menyambut hari kelahirannya yang ke-43 tahun pada 18 April lalu. -CARI


Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-4-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Eeeeee geli tengok muka dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah sedekah yg paling mulia dibulan ramadhan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpakai mask.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 10:54 PM | Show all posts
Kurex replied at 21-4-2021 12:20 PM
Eeeeee geli tengok muka dia

Khennn....erm...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah bgus la tu.. Cuma satu je aku nk pesann.. Tlg la cukur misai tu.. Dh mcm Charlie chaplin aku tgk
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
cantik maknya
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 06:57 AM | Show all posts
Mask x pakai di tempat awam.
Sile saman
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
maxim replied at 22-4-2021 05:30 AM
Alhamdulillah bgus la tu.. Cuma satu je aku nk pesann.. Tlg la cukur misai tu.. Dh mcm Charlie chapl ...

Hahaha sesungguhnya i agree with you
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 22-4-2021 06:57 AM
Mask x pakai di tempat awam.
Sile saman

Betul tu da ada bideo sebagai bukti!tapi tapi level kayangan lain kan sis????
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..semoga murah rezeki..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pakai mask, tak nampak lah sapa dermawan yang derma khen.
Kesian nanti tak dapat pujian.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list