Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
448
View
2
Reply

[Aduan] Boleh tak claim socso lagi sebab tak sampai setahun dua kali accident

[Copy link]

Author: Mai_Haruno    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-5-2021 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam, saya ingin bertanya sama ada saya masih boleh claim socso atau tidak. Begini. Saya pernah mengalami kemalangan jatuh dari moto pada hujung september 2020. Akibatnya, tulang bahu kanan saya patah, disimen dan menerima MC selama lebih kurang 10 minggu, yang berakhir pada disember 2020. Selama dalam mc, company saya telah menguruskan hal2 berkaitan claim socso dan alhamdulillah, dapat duit claim, dalam 2k mcm tu lah. Selama saya MC, company tak bayar gaji saya sebab saya merupakan pekerja subcompany. Alhamdulillah saya telah sembuh sebanyak 90% dan bekerja seperti biasa.

Tetapi dua minggu lepas, pada pertengahan April saya mengalami kemalangan sekali lagi. Kali ni lebih teruk dari sebelumnya, iaitu patah tulang selangka kiri dan tulang betis (fibula) kiri. Buat masa sekarang saya disimen di bahagian kaki dan pakai anduh di bahagian tangan. Saya menerima rawatan di hospital kerajaan.

Soalan saya, adakah saya masih boleh claim socso, sebab tak sampai setahun dari kejadian kemalangan pertama saya. Harap semua dapat membantu saya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-5-2021 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa hanya 2k dapat claim?? Adakah hanya claim MC? Bukan claim cacat kekal.
Untuk seken claim u kena tanya perkeso lagi tepat.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye lah 1st claim tu nape 2k je. Aku dulu accident tahun 2017 claim mc dpt 18k, claim cacat kekal dpt 32k. Aku mc 6bln. Psl 2nd accident tu rase mcm bole je claim, cube tanye hr dgn socso cane procedure.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list