Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123
Return to list New
5646
View
54
Reply

[Cinta] Cinta yang dipendam sejak zaman sekolah

[Copy link]

Author: Nurizon    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-6-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurizon replied at 9-6-2021 09:22 AM
Dulu masa zaman sekolah saya ni pemalu org nya.

oh ok. malu is ok, tp ada cara lain kalau nk flirt dia masa tu, cakap kat kawan dia kata awak minat kat dia... kalau x berani nk berdepan. tapi benda dh lama lepas kot. dah alam pekerjaan dah kan... so move on... delete jer fb, ig yang link dgn dia... itu jer ubat... kat luar sana lagi better yang belum ketemui... haha... serious. byk lagi bunga...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurizon replied at 9-6-2021 10:43 AM
Aku tgk dia walaupon kata dah ada bf, tapi still flirt2 dgn laki lain. Jarang aku tgk kalau peremp ...

Ha..ko dh nmpk pun sisi buruk dia kan. Apa yg ko nak kejar lagi sampai suruh dia unblock segala? Ke baik dia lagi byk dari yg buruk?

Aku x kenal ko x kenal dia. Tak berani la nak judge jz based on cite ko je..kata org every coin has two sides kan.

Klau betul dia flirt merata tu dh jadi strong point utk ko lupakan dia. Cuma aku nk pesan kalau pompuan ada ramai kawan lelaki pun x semestinya dia nak mnggatal dgn dorang. Ada je yg jenis kwn tu kwn je la. Kdg2 ada je kita jumpa soulmate dlm friendship. Soulmate yg ni maksud dia mcm ko mgkn ada wavelength yg sama,  boleh fhm ko, serasi berkawan ko nak cite segala benda pun boleh. Ni yg kdg2 jadi slah fhm.

Btw,  utk ko..move on je la dik. Kalau boleh jd kwn kwn la mcm biasa. Mana tau tetiba ada pulak jodoh ko dgn dia. Kerja Tuhan ni kita tak tahu kan.  Kalau tak boleh jadilah "strangers with memories". Maka lupakan dia dan cari bahagia ko sendiri.

Tapi kan dik..hakak rasa cute je cara korang tu.  Sorang up igstory,  sorang balas kat WA status. Sweet je hakak tgk..hahaha. Tapi ni ONE way communication. Tak membantu sangat pun. Komunikasi yg baik adalah secara dua hala. Cuma masa bincang tu dua2 kene berlapang dada dan ketepikan ego masing2. Kalau x gaduh sokmo sampai AJM dik.

All the best! Teruskan mencari bahagia hakiki.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:42 PM | Show all posts
hmmmm...
kenapa sekarang budak2 baya TT ni jenis susah nak move on
segala med soc pon nak stalk
nak move on...blok semua
trust me...selagi ko x block...selagi tulahhhhhh



Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 10-6-2021 01:42 PM
hmmmm...
kenapa sekarang budak2 baya TT ni jenis susah nak move on
segala med soc pon nak stalk

Banyak sangat makan processed food iteww yg banyak ngada ngada
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2021 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
whimsicalmusic replied at 5-6-2021 02:03 PM
U ask his bf soalan mcm tu n expect bf die xcerita kat dia? Mcm u nk batu api ke ape? N ape status u ...

Ada org kata kalau selagi tak unblock tu lah peluang kita utk pujuk dia. Ada satu lagi pendapat pulak, kalau dia block maksudnya dia nak move on drpd kita, kalau dia dah unblock maksudnya dia dah move on.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2021 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
veYron replied at 5-6-2021 02:36 PM
Ko ni virgo ke? tanya je sbb virgo yg sis kenal x reti2 nk move on walaupun kne reject, siap mcm adi ...

Dah lama pendam sejak drpd dulu lg, bila hilang mmg trauma lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 04:11 PM | Show all posts
panjangnya cerpen tt... sian cinta tak bersatu..... it is painful, loving someone from afar
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 15-6-2021 12:28 AM

I rasa perempuan ni unblock tt sbb dia tu attention seeker je. Mungkin sbb u je masih hadap perangai childish dia tu. Atau Boleh jadi sbb dia takde sape2 so dia unblock sbb sunyi. Boleh jadi jugak dia unblock sbb dia saje nk perhatian walaupun dah ada bf. And dia tarik tali tu mungkin nak jadikn tt backup plan je. Mungkin lah..

Ape yg special nye perempuan ni tt? Kalau asyik duk block unblock, block unblock sampai ke sudah lah x boleh cari perempuan yg lebih bagus.

Cuba BLOCK, MOVE ON & BUKA HATI pada yang lain. Umur 25 dah tt, tak kan still nak mengharap pada perempuan yg tak firm gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
just move on..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:09 PM | Show all posts
Iols rasa laa dek, ang kena dengar youtube kevin samuels. how not to simp and be a high value man. after all, glow up is the best revenge.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 15-6-2021 12:27 AM
I rasa perempuan ni unblock tt sbb dia tu attention seeker je. Mungkin sbb u je masih hadap perangai ...

setuju. quite obvious kot yg tt suka dia. walaupun dia tak share mutual feelings, sedikit sebanyak tentu melonjak naik her self-esteem after knowing tt dah lama suka dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mims.saysadiue replied at 17-6-2021 10:26 PM
setuju. quite obvious kot yg tt suka dia. walaupun dia tak share mutual feelings, sedikit sebanyak ...

Kann.. Tt kata dia tak boleh lupa pempuan tu, pempuan tu pulak aman2 je dgn laki lain. Stop la menyayangi pempuan tu.

Tt kata umur dia bru 25, bukan baru ye tt, is dah 25. Ape achievement tt so far? Dah ada berapa saving? If skrg life tt biasa je, start focus pada life sndiri. Majukan diri, dapatkan kerja yg bagus, kumpul duit, beli aset. Bila diri dah cukup lengkap, tt akan rasa diri tu lebih bernilai. Masa tu, petik jari insyaAllah ada la yg terbaik dtg.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mims.saysadiue at 17-6-2021 11:08 PM

Move on ni tersangatlah susah so pelan2 je lah tt.
I ada kawan yg mengingatkn i dgn tt ni. kitorang kenal baru nak masuk 4 tahun tapi last year baru rapat sbb kitorang practical kat tmpat yg sama. i rapat dgn our other colleagues especially dgn sorang mamat ni lpstu kwn i ni boleh pulak sindir2 (jokingly) and kaitkan nama mamat tu almost all the the time. I rasa annoyed jugak tpi sbb kitorang kwn layankan jelah.  a few weeks sblum prac nak habis, one of my colleagues ni terbocor rahsia yg kawan i ni dlm diam suka i.  lps tu terus i mcm ew gituhh. i tak boleh lah tengok muka kwn i tu. geli. sejak tu i terus tak layan dia dah. kwn i ni pulak tak habis2 nak bawak jalan lah, lepaklah, lps tu post2 gmbr kitorang kat whatsapp lah, masih tak putus asa nak try bebaik dngn i walaupun i terang2 dah tak nak layan. ada this one time, i dgn mamat yg i rapat tu pegi riadah bedua je (ada other colleagues jugak tpi bukan cirle of friends cmtula). kwn yg suka i ni bangun sebelum subuh, terus text tengah buat apa.. dh sampai kat mana.. malas betul nak layan. kitorang ada lah tngkap gmbar tapi takde post apa2 pic pun kat whatsapp story/ig tapi kwn i tu boleh pulakk dpt gmbar i dengn mamat ni. i tak nak go into details sbb nanti kwn i ni will come off as creepy pulak So in conclusion, i rasa tt ni very memaksa mcm kwn i. deep down tt maybe dah tau apa this girl rasa sbnrnya tapi susah nak terima hakikat so you choose to ignore it
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 05:04 AM | Show all posts
Edited by NorAddin at 24-6-2021 10:19 AM


yoyo TT .. haha ..
your feeling for her were genuine ..
but somehow it could not touch her heart ..
eerrrmm .. sad ..

Aku tanya pasal bf dah lama ke couple lepas tu ada satu soalan aku tanya dekat bf dia , " kau tak rasa jealous ke dia keluar dgn laki lain", tapi sebelum tu aku cakap dgn bf dia jgn bgtau dia pasal chat ni. Lps tu aku tanya lagi bf dia, kau akan kahwin dgn dia ke?.. Jawapan bf dia " haah mungkin akhir tahun ini atau tahun depan". BF dia kata dgn aku "move on jelah bunga bukan sekuntum lagi pon dia awek aku". Aku pon doakan dia berbahagia jelah.

not appropriate .. wrong approach .. aahh
cant tanya that soalan ..
insulting question ..

Esok paginya perempuan tu block aku merata dekat fb, whatsapp tapi dia unfollow insta aku jelah. Bf dia tipu aku katanya dia tak bgtau perempuan tu pon. Perempuan tu boleh buka insta aku dan kemudian bf dia boleh buka insta dia, tapi aku still nak katakan yg jadi batu api tetap bf dia sebab dia yg bgtau dekat perempuan tu.

no no .. not batu api
dia ada rite to talk abt his relationship ..
you're wrong ..
kalau you in his shoe how ..?
you will do the same confronting your girl abt relationship ..
so yaa ..

Aku minta maaf apa semua tu dan aku luahkan perasaan aku yg aku dah lama minat dia. Aku cakap dia, kalau dah jadi mcm ni aku anggap tak ada jodoh  jelah dan maaf aku buat silap. " kalau kau benci atau tak suka aku, aku tak kisah, tapi kalau buat kau marah aku minta maaf". Lepas tu dia block aku jugak dekat insta.

good atleast you sedar your mistake ..
ok  .. bygone be bygone ..

Apa yg dia reply dekat aku :

" past is past"
" learn from mistake
" jgn risau aku maafkan, aku tak berdendam pon ".

my frank nasihat ..
catch no more ..
dont chase .. just replace ..
hoho


as i told you earlier ..
yoyo TT .. haha ..
your feeling for her were genuine ..
but somehow it could not touch her heart ..
eerrrmm .. sad ..

you need mesti ada x factor untok attract ..
sedikit pun takpa .. you kena cari sendiri .. haha



all d'best ..





Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt, cry and move on
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list