Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
11406
View
172
Reply

Baru recover dari Cov19, Nabila Huda dah vaksin?

[Copy link]

Author: shortie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-6-2021 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Nabila Huda share hari ni dia divaksin. Bukan kena tunggu tiga bulan ke? Lepastu bila ada yang tanya, dia merempan. Sebenarnya dia ni masa positive tu inform KKM ke tak eh? Pelik sebab Nora dapat gelang bagai, dia chill2 je tetiba pergi vaksin.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-6-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye pelik jugak. Laju betol dia p vaksin. Bukan sebulan ke lepas kena covid.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya Hari Tue dier mmg kena Covid ker atau suspected jer..sbb tak pakai gelang and rilek2 ja g injeck AZ..bukan kena tnggu 3 Bulan kaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kn dia dh jwb kt komen dia tu...pcaya aje lah
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mental dia ni, kurang kasih syg, ntah betul ke tak positif tu. Klo ikut logik mmg kena tunggu 3 bln bru boleh amik vaksin tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 7-6-2021 11:52 AM
Kn dia dh jwb kt komen dia tu...pcaya aje lah

Dia jawab ape sisterrrr?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia semuaaaa betul... yg salah org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittyjim replied at 7-6-2021 07:53 PM
Mental dia ni, kurang kasih syg, ntah betul ke tak positif tu. Klo ikut logik mmg kena tunggu 3 bln  ...

yes! mmg kalau ikut guidelines KKM, 3 lps positive baru boleh ambik 1st dose. tapi kadang2 ada jugak yg tunggu 6 bln baru boleh ambik. pelik abil
ni belum sampai sebulan dah boleh ambik 1st dose. tqpi dia kata dia declared to the Dr before taking the vaccine.. ntqh laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:23 PM | Show all posts

dia kata dia dah jujur bagitau dia bekas covid patient n doc bagi je jab tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 7-6-2021 08:23 PM
dia kata dia dah jujur bagitau dia bekas covid patient n doc bagi je jab tu...

Tipu. Siapa yang ada kena covid dalam waktu terdekat memang tak boleh ambik az. Dr akan reject dan suruh isi borang penangguhan. Adik aku sendiri kena haritu sebab dr salah dengar dia cakap baru lepas kuarantin close contact covid. Dr ingat dia kuarantin covid. Lepas dah isi borang semua tu dr tanya balik bila kena covid baru adik aku cakap saya close contact je and negatif baru dr gelak gelak cakap salah dengar then proceed.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:28 PM | Show all posts
ekceli iols da tnye dr doc perubatan
mengikut pemahaman iols, dia nk g amek beksin tu xde ape pn
cuma dia la rugi sbb badan dia still ade antibodi utk covid tu smpai 3 bulan
lpas 3 bulan tu dh xde
so biar je la dia
dia je kan betui smua.
dia kene kobid pon sbb org lain xjage sop, dia je yg jage sngt tu yg smpai positip tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun aku nyampah jugak dengan kupu kupu ni, tapi bab vaccine ni payah nak hide secret or tipu petugas.

Waktu nak cucuk tu, nak lepas pintu masuk pun kena tunjuk profile MySejahtera. Kalau not suitable, guard awal awal suruh patah balik.

Waktu registration, petugas akan check lagi status recipient dalam system. Kalau nabila sembunyi pun, petugas tau sebab semua positive covid patients record masuk dlm system
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 7-6-2021 09:01 PM
Walaupun aku nyampah jugak dengan kupu kupu ni, tapi bab vaccine ni payah nak hide secret or tipu pe ...


Aku syak die ni tak kene kobid pon... Die cume merempan je hr tu... Maybe kuarantin je tp acah2 mcm dh dijangkiti kobid stage 5
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:05 PM | Show all posts
KucingBiru replied at 7-6-2021 09:01 PM
Walaupun aku nyampah jugak dengan kupu kupu ni, tapi bab vaccine ni payah nak hide secret or tipu pe ...

means yg baru dia ni dia propa2 sekian alam dia +ve tu dia xpositif pon la kan
ke dia p swab2 sndri je x report kkm?
cepat netizen berkicau smpai dapat jawapan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
meah_kelabu replied at 7-6-2021 08:28 PM
ekceli iols da tnye dr doc perubatan
mengikut pemahaman iols, dia nk g amek beksin tu xde ape pn
c ...

memang pon..
Sebenarnya dia x payah selfish amik Vaccine...ko dah immune x kena at least 3 bulan...bagi laa rakyat lain yang tengah ternganga2 dok tgk phone bila nk kena injek.
Kot ko ada kabel tak payah tunjuk sgt...mmg bodo artis2 Msia...one after another
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:07 PM | Show all posts
izat123 replied at 7-6-2021 08:27 PM
Tipu. Siapa yang ada kena covid dalam waktu terdekat memang tak boleh ambik az. Dr akan reject dan ...

aku pun rasa dia tak jujur...  tapi dengan statement dia, habis la dokter yang cucuk dia tu kena question...  sesilap boleh kena tindakan tatatertib...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KucingBiru at 7-6-2021 09:13 PM
meah_kelabu replied at 7-6-2021 09:05 PM
means yg baru dia ni dia propa2 sekian alam dia +ve tu dia xpositif pon la kan
ke dia p swab2 snd ...


Tak tau la bab dia positive ke tak. Maybe propa je la kot. Ada tak dia update tayang surat/message dari kkm, swap result cakap dia positive? Kalau org batak attention, mesti dah upload result tu.

Or else aku suspect propa lebih minah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:17 PM | Show all posts
Boleh kut...sebab benda ni tercatat dalam MySejahtera ....and kita kan kena interview dulu lepas masuk dewan utk vaksin tu...so kalau tak boleh pihak KKM akan tahan tak bagi vaksin.

Unless lah dia tipu dulu kata dia kena corvid and saja2 kuarantin kat rumah....gelang pink pun takde kan...maybe dia diagnose sendiri bila dapat tau kawan2 dia pun kena.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 7-6-2021 08:01 PM
Dia jawab ape sisterrrr?

Dia jwb xsempat org kt PPV tnya lg dia dh btau awal2 dia bru sembuh covid n doc tu ckp boleh je bla bla bla...
Biasalah org akn keep on komen persoal kn dia pn ulang2 smpai eh kn sy dh jwb td x baca ke bla bla bla gtuuu....
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak i positive covid 2 minggu lepas pun tak pakai gelang. Kkm dah ramai sangat patient. Bukan lagi mcm dulu, report terus ambulans amik pakai gelang. Jadi siapa yg simptom tak teruk mmg kuarantin di rumah saje smpai 14 hari. Buat swab test semula. Jadi iols percaya je dia mmg positive tp tak pakai gelang sbb simptom dia tak teruk and dia tak serah diri ke pejabat kesihatan daerah. Assessment centre tu sangatlah ramai org, so if u tak byk simptom baik u duduk diam kt rumah kuarantin sendiri. Cuma tak faham kenapa dia amik vaccine. Dia tak buat research kt website kkm ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list