Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
64845
View
383
Reply

Agamawan memukul isteri & Curang - Dari IG Firdaus Wong

[Copy link]

Author: makiting    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2021 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Pressure jadi ustaz ustazah zaman skrg. Banyak dugaan kewangan dan pergaulan. Senang nak kaya dgn jual agama...tu yg makin ramai ustaz ustazah wujud tapi yg betul2 berkualiti amat kurang. Masing2 sebok kutip derma and jual produk sendiri jer....knowledge tak banyak dah buat buku lepas tu panggil artis supaya followers naik.....sighhh ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Lililisa replied at 8-6-2021 03:32 AM
Ada komen kt fb FW tu hint mcm ustaz Axxxxxxx Mxxxxx .. kl google mmg dia ade dlm tanyalah ostad, pe ...

Baru tgk kat google. Memang penah ada kes. Tapi dia ni tak fofular pun. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 8-6-2021 10:07 PM
You are not alone.

Aku mmg lama dah turn off dgn malaysia punya ustaz ustazah. Dengan menteri  ...

OMG sama!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dreamcatcher replied at 8-6-2021 10:27 PM
I nak OT skit . I pernah dgr satu video pasal jodoh by prof muhaya. Dia cakap yg ppuan ni kalau do ...

She ols tu mental la.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
laradelara replied at 8-6-2021 09:30 AM
Hati ioll mmg hitam. Bertambah hitam bila tau kes anknya tu. Mmg tutup tv boikot habis kalo dia ad ...

Anyway,ni pengalaman i. I ngan kawan i pernah donate duit pada mak budak ni. I sendiri dapat call mak budak ni start nama dr huruf J. Memang kesian...die memang betul2 fight utk anak die. Buat report polis bagai. Uolls tau ape si ostat tu ugut and cakap kat mak budak ni. Ko takkan memang kes ni, aku ade kabel and xsilao ade mention die org umno.

Then J ni bg tau i anak die sgt trauma diliwat ke ape ngan anak ostat ni...bayang anak die mase tu br darjah 5 xsilap then anak ostat ni dah tingkatan(xingat berapa)

Bile jadi kes polis,IO tu beritahu J(mak budak tu) sebenarnye sebelum kes anak die,da beberapa kali da ade kes sama, then bile kes anak die,beberapa budak pun buat report.. tp at the end tarik report. Tp J teruskan jugak. IO tu cakap die cube bantu mane yg boleh. Tp berdasarkan kes sebelum ni nanti akan ade arahan dr pihak atasan suruh tutup kes melibatkan anak ostat ni. You seee....

I geram menggigil mase dengar mak die cakap macam tu sebab waktu tu anak i pun sebaya anak J. Then ape yg i bantu,I called my cousin kat KL..she actually involved ngan NGO yg bela and beri kaunseling utk kes2 sexual ni. So die gerakkan team ipoh utk bantu J dan anaknye. J pun exhausted and trauma. J mase bercakap ngan i pun suara menggigil. J cakap ostat and setajah kat skola ostat KE ni siap boikot and torture mental budak2 ni sebab konon nak bekap anak bos ngam bos.

Yg xleh bla ostat KE siap saman malu J and family kate fitnah. Tp last dpt tau saman ditolak.So J and family xkene ape2.
I tanye J in the 1st place kenapa anak kecik br sekolah rendah da dimasukkan ke sekola agama mcm tu.Die akui die kononnye nak anak bawak masuk syurga la ape tah lagi, nak anak tak tersasar la,ade agama. Tp lepas kejadian tu,die memang sumpah cakap xkan percaya ostat ke org agama mcm ni. Skrg anaknye da umur 14thn.

Tp kesian kat J,waktu kes tu nak lesu macam J ade konflik ngan husband and family belah husband. Tp last yg i tau my fren follow fb die kate da ok.Alhamdulillah. Sampai skrg i terfikir macam mane anak die lalui kes tu. Cume bagusnye zaman wan azizah jd tpm,kes2 macam ni xdisenyapkan. Even mangsa xbuat laporan polis,tp org lain buatkan atau mangsa buat laporan lepas tu tarik balik. Kes tetap jalan.

I pernah jadi saksi utk kes anak kawan baik i kene sexual harrassment kat mrsm. So memang kes berjalan. At the end anak kawan i bertahan kat mrsm tu berjaya abiskan igcse dan spm. Mangkuk2 yg buat sexual assault and harrasment tu sume kene buang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Rase dalam forum ni jugak pernah bace ustaz pandai merawat tapi menggatal sebenarnye tu
Orang sama ke?
Ustaz ustazah pun tinggi mana gelaran yang penting tetap manusia. Kalau dah name manusia jangan dipuja2 lebih dari orang lain. Hormat lain puja lain ye
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntah la aku cukup menyampah kalau penceramah duk busy promote product masa ceramah atau program.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:13 AM | Show all posts
apedehal replied at 8-6-2021 10:39 AM
Ntah lerr..aku suka dgr ceramah ust auni mohamad ja.. wpun xsedap mata memandang tp very informative

ust auni bercerita memang best sngt.

ust haryanto sblm tngk muka dia, ingatkan ust ismail kamus. sbb sora nak sama


Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
iols lately layan ceramah agamawan dalam BI sebab entahlah rasa lebih soothing,tak perlu lawak2 bodoh.Ada harinya iols stress nak gila iols bukak podcast ceramah2 ni pasang earphone layan smpai tertidur.memang tenang gila dgr suara depa.takyah nak pekik jerit lawak2 yang entah pape
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lavender85 at 9-6-2021 01:12 AM
mawardia replied at 8-6-2021 11:53 PM
Ada pernah i baca kat forum ni. Kisah pilot non muslim terbangkan jenazah seorang ustaz ke kg hala ...


Allahuakbar.. meremang bulu roma.. mmg masa last tgk dia tu kesian pun ada sbb uzur sgt nmpk tapi mcm dia kata selagi hidup ni dia nak kongsi ilmu yg ada. Ada beberapa amalan yg dia kongsi.
Bersyukur jugak rasa sbb pernah ada pengalaman hadir majlis ilmu dgn arwah uik. Rindu nak pegi majlis2 ilmu. Sedih sgt rasa. Antara majlis ilmu yg pernah pegi yg ingat setakat ni . Ustaz Ebit Liew (sblm famous) , ustaz Don , Ustaz Jofri, Ustaz Habib Zainal / Omar , ustaz Kazim , ustaz Danial , Ustaz Azhar Idrus . Ust Khairi Anuar , Auni.Actually ada byk lagi termasuk kuliah muslimat ustazah2 yg selalu masuk tv cuma x ingat sbb sblm pkp masjid rumah selalu akan ada jadual ustaz/ustazah yg ada bagi kuliah sepanjang bulan tu. So boleh la tgk sapa yg dtg . Kdg2 pegi majlis kat masjid lain cth pernah pegi kat shah alam sbb ada Habib Zainal. Ya Allah rindu sgt nk hadir majlis ilmu . Masuk masjid x pyg sop semua.. huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Lamo den tunggu org bukak thread ni..sbb nak tao sape hHaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 9-6-2021 12:14 AM
Allahuakbar.. meremang bulu roma.. mmg masa last tgk dia tu kesian pun ada sbb uzur sgt nmpk tapi  ...

Sabar, k u ols... doa banyak2 pandemic n political crisis di tanahair kita berakhir cepat. I pun tak sabar nk jalani hidup mcm dlu
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 8-6-2021 11:28 PM
Lama dah aku ban Prof Muhaya, sejak aku dengar dia kat IKIM.fm, poyo nak mampus. Dia dari cara cak ...

Dia tenggelam dlm kemasyhuran yg dia dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 8-6-2021 11:21 PM
Aku pun dh unfollow dia..sana sini bertelekung. Tp bila org ckp rezeki atomy syubhah xnak terima.  ...

Dia pun bukan ustazah. Pakar motivasi jauh skali. Menyampah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
olaklempit replied at 8-6-2021 11:13 PM
Ustaz skrg ramai kaya raya ceramah sambil berbisnes....alasan pi ceramah kos itu kos ini...
Tak j ...

Dari start masitah dah mula demand tau.. company kami pernah panggil dia bg ceramah. Ribu riban tau dia punya cas.. siap pakej hotel & transport kena ambik antar termasuk dari airport.

Lps selesai masitah, kami try ustazah lain, masa tu Baiyah.. murah tp dia tak free date yg kami nak. Last kami panggi ustaz Daud Che Ngah. Mmg sgt2 murah.. ikut ikhlas nak bg berapa, cuma dia mintak sediakan dia hotel yg murah aje utk dia berdua dgn isteri dia. Bg ceramah pon sgt bagus. Semua staff2 suka time tu tahun mid 90an.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
MentariSenja replied at 8-6-2021 11:27 PM
Kan chuols....meols memang sakit hati sgt2 bila kenangkan nasib that boy dan ibunya. Pentaksub ust ...

Mak iolss mmg suka beno la dgn ostad KE ni. Siap dah pergi pusat tpt rumah2 org yg dia sediakan utk belajar agama tu tah apa nama kawasan kediaman yg KE buat tu. Mak siap ckp nak duduk situ dalami agama sbb nampak seronok.. adusss
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:31 AM | Show all posts
Penah bertentang mata dengan Ustazah Norhafizah Musa... Dr Danial.... Ustad Don... Arwah Ustad Hassan Din (ni paling best! so humble Ya Rabbi...) ... Ustad Badlishah... arwah Ustad Murtadza (muda lagi dah meninggal huhuhu).... satu je nak cakap, aura depa2 nih masyaallah... hebat sgt... rasa tenang jaa tgk wajah depa2 nih...


Muhaya tu dah LAMA aku banned. X sangka, ramai rupanya ban dia juga. Aku pasan kat FB pun dah x dak snippets of ceramah2 motivasi dia, unlike ustazah asma etc... x dak sbb aku dah hide suma post about her kaa....mmg org pun dah x mau share kat FB?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsqueen replied at 9-6-2021 12:13 AM
iols lately layan ceramah agamawan dalam BI sebab entahlah rasa lebih soothing,tak perlu lawak2 bodo ...

Same here.

Mmg ceramah dari Sheikh luar negara lebih menenangkan, full dgn aura positive dan mendamaikan.

Bila dengar sebelum tidur, menangis kadang pikir diri penuh dosa. Huhu. Mode insaf pulak bila tulis ni kat bod gosip.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
mawardia replied at 8-6-2021 11:53 PM
Ada pernah i baca kat forum ni. Kisah pilot non muslim terbangkan jenazah seorang ustaz ke kg hala ...

Jenazah tu ustaz fadil noor, meninggal 2001 nu, ustaz ismail kamus baru meninggal tahun lepas.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 8-6-2021 11:28 PM
Lama dah aku ban Prof Muhaya, sejak aku dengar dia kat IKIM.fm, poyo nak mampus. Dia dari cara cak ...

Sama la.. ada sekali tu dia ckp pesakit dia mana yg hati bersih, org beriman time dia buat mata org tu mudah aje senang aje.. tp kalau sebalik nya ada aje prob apoooo dia tuhan ke blh tentukan org tu beriman ke tak. Terus iolsss tak minat dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list