Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
47356
View
379
Reply

Agamawan memukul isteri & Curang - Dari IG Firdaus Wong

[Copy link]

Author: makiting    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2021 08:45 AM | Show all posts
ipanimanz1 replied at 8-6-2021 01:42 AM
ak bca kat tweet FW tu,ustz senior n boleh berubat org...ka ak silap phm....dia tweet masalah ni sbb ...

yes setuju pandangan ni. rasanya ni lebih tepat nak ramai tampil.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 8-6-2021 12:40 AM
Chop parking ala2 cikki dekat mid valley.

"Hang pergi pusing, takpa aku tunggu sini"

Wekkkkkkkkkk i br lepas sarapan.. pagi2 buta dah terbayangkan gambar testimoni buasir tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 08:56 AM | Show all posts
hmmmm ustaz ni tak berapa nak femes sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 8-6-2021 07:52 AM
Tak suka ostad2 yg berceramah dlm loghat memasing pastu memekik2 kuat.
Pepagi laki iols suka la buk ...

Samala.. i jadi tak boleh dengar bila org cakap kuat2.. jadi kosong kepala otak ni.. skrg ni i cuma on notification utk live fb ustaz mohib yg palestine tu.. ralit dengar dia bercakap bahasa melayu.. satu lg ustaz wadi.. yg ni i just search je la kt youtube..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 8-6-2021 08:02 AM
ya Allah teringat arwah ustaz Ismail kamus. Tak sgka kuliah yg last pegi tu kuliah terakhir sy h ...

Betul. Semangat Ustaz dulu lain, dengan lembut bahasa mereka.. wisdom di wajah masing masing shows how much knowledge depa ada walaupun tak pernah menjerit jerit or provoke provoke.

Jihad sampai akhir umur. Diorang pun ada business masing masing, mcm Harun Din ada Darul Shifa dia, tapi tak pernah mixed up urusan agama dgn business dia. Almost tak pernah dengar dia promote business waktu bagi ceramah. Ismail kamus pun sama.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 8-6-2021 12:43 AM
Ustaz haryanto tu ke?

Dia ada keluar dua2 IKIMfm dan Tanyalah Ustaz

NOooooo!!! I harap bukan la
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
smeetasmitten replied at 8-6-2021 07:39 AM
"Jangan buka aib!!"

Habis tu, nak simpan je kesalahan?

Cerita dengan set agama selalu mcm ni. Org agama buat salah, jangan sebar atau korek.

Husnuzon sampai assune ustaz ustaz ni maksum. Lagi la ligat depa
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 8-6-2021 12:43 AM
Ustaz haryanto tu ke?

Dia ada keluar dua2 IKIMfm dan Tanyalah Ustaz

Heryanto ni sedara dgn sorg pelakon tu ke? Seiras betul
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:13 AM | Show all posts
haifawehbe replied at 8-6-2021 04:43 AM
betul la kata ustaz habib zeinal.. manusia yg paling bahaya sekali adalah para ulamak yg gunakan ilm ...

ehhh xkanla ulam nak menipu
dia kata harus haruslah ..wajib wajiblah
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:14 AM | Show all posts
aku suka ustaz hamadi je
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Citer2 mcm ni takde pulak netizen nk p viralkan
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 8-6-2021 01:23 AM
Abdullah khairi tu menakutkan. Lately ustaz ustaz senior malaysia ni lain macam peel memasing.

...

Ismail Kamus pun sempat menyimpang tapi orang masjid ikutkan dan hormatkan dia. Masa dia masih berjalan dengan tongkat, my husband witnessed dia menjerit2 kat AJK Masjid dekat Tasik Ampang, mintak duit RM8k dia. Macam tu lah diorang diuji dan sekarang ni nampaknya ramai failed ujian.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 8-6-2021 01:23 AM
Abdullah khairi tu menakutkan. Lately ustaz ustaz senior malaysia ni lain macam peel memasing.

...

Betul sgt. Sejuk hati kan dgr ustaz yg lama2 ni bercakap. Mcm bapak & atok kita pun ada. Kita tau depa ni berilmu bkn sbb gelaran tu tapi ilmu yg dikongsi & cara penyampaian yg baik. Beradab & hormat. Buat org mcm i yg biasa2 x alim ni pun rasa seronok nk dgr
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Imkhai replied at 8-6-2021 05:42 AM
hati aku hitam tgk je ustaz kazim ni mmg meluat btl bila teringat kes anak dia yg cabul bdk pusat ta ...

Hati ioll mmg hitam. Bertambah hitam bila tau kes anknya tu. Mmg tutup tv boikot habis kalo dia ada. Bencikkkk..

Sbb kan kes anak dia lah, susah dah nk husnuzon ngn segelintir agamawan. Semoga ada keadilan di akhir nanti utk mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 8-6-2021 09:02 AM
Betul. Semangat Ustaz dulu lain, dengan lembut bahasa mereka.. wisdom di wajah masing masing shows ...

org2 yg baik , ikhlas ke jalan Allah ni mmg Allah jaga , smpi meninggal pun org sebut2 kebaikan . Alhamdulillah .
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:38 AM | Show all posts
keh keh keh

hati hitam boleh tutup dengan jubah...
jadi pendakwah...sebok cerita pasal pendakwah lain....
apa ini wong kerjanya menyampaikan apa yang pendakwah lain buat pada public ya?
dan ramai pula suka...memalukan...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:42 AM | Show all posts
Nenasketum replied at 8-6-2021 09:23 AM
Ismail Kamus pun sempat menyimpang tapi orang masjid ikutkan dan hormatkan dia. Masa dia masih ber ...

keh keh keh

fail?
lu pergi tanda kertas ujian mereka ke yang lu tahu mereka fail?
and sejak bila lu dilantik menjadi juri pemarkahan? tinggi level lu ya..

janganlah perasan diri tu sama level dengan wali2 yang melata di atas bumi...
mereka dah tak duduk dengan akal...dah duduk di ruang naqal...
kita yang bertuhankan akal ni, tak payah lah sebok komen benda yang terlalu jauh dengan kita ya...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 8-6-2021 09:02 AM
Betul. Semangat Ustaz dulu lain, dengan lembut bahasa mereka.. wisdom di wajah masing masing shows ...

Bila uol bercakap pasal almarhum ustaz harun din, rasa sebak tiba2. Sebb iol pernah nampak dia ditgh2 orang ramai, ratus2 orang bersesak2 tapi dia , dia bersinar dari jauh kita boleh nampak dia dengan jelas. Padahal jauh dalam 50 meter cam tu. Macam ada lampu bawah kulit dia. Apalah amalan dia sampai bercahaya macam tu.

Untunglah orang2 yang pernah jumpa dia dan belajar dgn dia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
ImpianSeroja replied at 8-6-2021 01:28 AM
Tak tau nk ckp apa..sbb yg dicakapkan itu agamawan..mereka lebih arif tentang hukum hakam nie..camne ...

Emm bg aku laa.. ustad tak ustad.. dtg time nafsu .. baran.. abisss.. org kg aku ade satu ustad mmg keturunsn baik baik.. tah mana silapnya.. takde duit.. main judi.. koh koh..

Tak payah pi jauh.. bpk sedara aku jahh.. mmg atas atas aku ni byk yg alim ulamak.. atuk aku kadi .. pak sedara aku ni pun alim sana sini sinunn.. tp bab sapu reta pusake dia dulu.. sian mak aku.. patur rumah tuu dot kat msk aku.. psk sedara aku amik.. pdhal dia dah kayooo.. kalo tengok family depa berjaya dan alim.alim.. tudung tak pernah bukak.. ckp bab agama sajooo..

Soo bg aku tak payah laaa pandang tingg sgt kat org alim.. silap hb org fakir yg mintak sedeksh tepi jln tuu lg mulia dr depa semua ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Aaaaaookkk replied at 8-6-2021 12:32 AM
Mcm2 hal la ustz2 jaman now
Apa la nk jd

Malaysia ni asal peserta rancangan agama atau penyanyi nasyid dipanggilnya ustaz. Tu yg sohai smpai skrg acah2 setat padahal kaki pun tak pijak mesejid. Waktu maghrib pun sibuk terlalak2 menyanyi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list