Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
47300
View
379
Reply

Agamawan memukul isteri & Curang - Dari IG Firdaus Wong

[Copy link]

Author: makiting    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2021 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 8-6-2021 12:49 AM
Baru2 ni terkujut dgn penampilan rock ustaz abdoellah harry. Rambut tepi dgn coat macam saruk khan

Abdullah khairi tu menakutkan. Lately ustaz ustaz senior malaysia ni lain macam peel memasing.

Rindu ustaz mcm harun din, hassan din, ismail kamus. Semua redup mata memandang
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau nk ckp apa..sbb yg dicakapkan itu agamawan..mereka lebih arif tentang hukum hakam nie..camne pun yang salah tetap salah walaupun seorang Ustaz.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:33 AM | Show all posts
KucingBiru replied at 8-6-2021 01:23 AM
Abdullah khairi tu menakutkan. Lately ustaz ustaz senior malaysia ni lain macam peel memasing.

...

kannn klo lalu kat ig aku mmg aku skip tanpa rasa berdosa,
gaya cakap kasar betul...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz2 zaman lani mcm dah tak ada etika, merapu meraban, terjerit sana sini nmpak ustaz wadi mcm ok, ustaz sheikh zainol, ustaz ahmad rizam yg lain tu mcm gila glamour je, smua duk kaut keuntungan
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betul kenapa tak sebut je nama?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ak bca kat tweet FW tu,ustz senior n boleh berubat org...ka ak silap phm....dia tweet masalah ni sbb nk bg chance rmai lagi mangsa branikan dri bg pngakuan kot...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
kukukatablog replied at 8-6-2021 01:33 AM
kannn klo lalu kat ig aku mmg aku skip tanpa rasa berdosa,
gaya cakap kasar betul...

Mmg aku skip jugak. Kalau org sama post dari ustaz sama, aku hide terus org tu. Semak betul.

Ustaz Husam dengan Ustaz Mad Kecik yang kerdil tu another 2 ustaz yang aku dengar sekali dah rasa cringe.

Sedihnya kalau melayu banyak ikut cara diorang ni. Sampai ceramah dgn cara provoke provoke, jerit jerit.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz2 pon makin hari makin pelik2
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 8-6-2021 01:23 AM
Abdullah khairi tu menakutkan. Lately ustaz ustaz senior malaysia ni lain macam peel memasing.

...

Betul terdetik kat hati iols ustaz ni buat dosa apa sampai tampil gaya SRK dalam rancangan agama. Bukan tempatnya nak melaram. Kuat terjerit2 tapi isi makin kurang..ada kekaguman pada material skt.

Apapun iols harap ostat yg pukol bini ni bukan sebab ketom
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboi firdaus wong pon sibuk jugak nk tumpah teh. Apa la nak jadi zaman skrg ni.. Bg je la nama terus... Tak pasal2 org lain terfitnah plak nanti.... Apooooo
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:20 AM | Show all posts
O.....M....G.....
Nko dah kenape Setad Firdaus!!!!
Nko pun nak bergusip jugak kewwwww
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:30 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 8-6-2021 12:49 AM
Baru2 ni terkujut dgn penampilan rock ustaz abdoellah harry. Rambut tepi dgn coat macam saruk khan

Dolah harry tu baru bljar amik degree agama umur lewat 20an or 30an gitu. Klau xsalah penah dgr dia crita dulu dia asal seklh mnengah biasa (bkn sek agama), masuk u amik enginering. Pas graduate keje engineer lama jgk la. Dah boring jd injiner, study blik amik second degree agama plk. Maka jd la dia la setaz.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz tu senior tp tak cukup glamer sbb firdaus wong tak kenal pun dia until dia tgk balik dkt tanyalah ustaz dgn ikim. Tp tak sabar nak tau sape sbb penonggeng agama cmni patut kena bogel dan londeh sape dia tu kasi pengajaran. FW nak ramai2 lg mangsa2 utk dtg report so that ustaz hanat tu kena tindakan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
So FW ni ustaz ke? Hahaha ustaz bawang.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noor90 at 8-6-2021 03:08 AM

ustaz firdaus wong nak dedah sbb isteri tue yang mengadu dan ada mangsa mangsa lain juga. dulu pernah ad hamba Allah dedah di fb tp mungkin sbb x femes jd berlalu di angin sepi. Ini bukan kali pertama pukul bini katanya. Kluenya ad di fb firdaus wong... baca komen
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Minggu lepas saya dihubungi oleh seorang wanita yang juga isteri kepada seorang Ustaz ini. Kebiasaannya dalam kes aduan begini, saya tidak akan percaya bulat-bulat dan akan bertanya soalan untuk mendapatkan kepastian. Soalan yang saya tanya pula bukan soalan biasa tetapi soalan yang agresif untuk mendapatkan kepastian.

Saya akan meminta kronologi kejadian, bukti kejadian malahan laporan polis serta laporan perubatan dari hospital andai kes dipukul. Semua yang saya minta telah diberikan oleh wanita ini. Laporan polis, laporan dari hospital kesan dari dipukul si suami yang bergelar Ustaz. Bila disebut nama Ustaz itu saya tak berapa kenal tetapi macam pernah dengar namanya.

Bila saya check, ok. Tahu siapa tetapi tak kenal sangat. Pernah masuk TV dan saya tonton beberapa ceramahnya di Facebook dan YouTube. Dalam video, wow, ceramahnya lembut, tutur katanya baik, pesanannya bagus, satu keperibadian yang sungguh jauh berbeza dari laporan polis serta bukti video-video yang dikongsikan dengan saya.

Bukan sahaja isterinya dipukul dan dimaki hamun, Ustaz ini juga menghantar mesej kepada berpuluh wanita bukan mahram untuk berkenalan malahan sanggup mengaku dirinya duda! Ustaz ini juga menghantar video lucah dirinya kepada wanita bukan mahram! Astaghfirullah...

Apabila saya menyiasat mengenai Ustaz ini, rupa-rupanya ini bukan kali pertama beliau memukul isteri. Dia memang mempunyai sejarah yang hampir sama. Bila saya tanya kepada wanita ini, apakah Ustaz ini pernah buat perkara tak senonoh kepadanya sebelum mereka bernikah dan dia menjawab ada.

Kemudian saya tanya lagi, adakah dia menceritakan kepada sesiapa untuk mendapatkan bantuan apabila Ustaz tersebut memukulnya dan buat benda tak senonoh dengan wanita bukan mahram setelah bernikah dengannya? Beliau menjawab;

Saya cuba cerita dengan ustaz-ustaz lain tetapi mereka tak percaya kerana perwatakannya di luar rumah dan di rumah jauh berbeza. Mereka langsung tak nak tengok bukti yang saya ada sebelum decide. Lagipun dia ustaz dan saya orang biasa. -FW
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 03:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada komen kt fb FW tu hint mcm ustaz Axxxxxxx Mxxxxx .. kl google mmg dia ade dlm tanyalah ostad, pernah ada kes yg sama sblm2 ni & pandai merawat..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 03:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Lililisa replied at 8-6-2021 03:13 AM
Minggu lepas saya dihubungi oleh seorang wanita yang juga isteri kepada seorang Ustaz ini. Kebiasaan ...


Uish skerinye bila seorang ustaz berperilakuan begini..

X tau nk ckp apa dah.. zaman skrg  nmpaknya ngn org yg ngaku ada ilmu agama pon kita perlu hati hati .
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Lililisa replied at 8-6-2021 03:32 AM
Ada komen kt fb FW tu hint mcm ustaz Axxxxxxx Mxxxxx .. kl google mmg dia ade dlm tanyalah ostad, pe ...

Dok google hint tue sekali terjumpa link nie. Dlm tue ada bgtau pernah pukul isteri jgk.

https://sozcyili.blogspot.com/2015/09/ustaz-tv9-ditangkap-ketika-berdating.html?m=1
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tngk gambar korg google lah.. Iols xkenal langsung ustaz ni tapi bila google banyak video ceramah dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list