Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
13288
View
222
Reply

[Tempatan] SPM 2020 mencatatkan keputusan paling cemerlang dalam 5 tahun. Radzi Jidin

[Copy link]

Author: ResellerMaxis       Show all posts   Read mode

Post time 11-6-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
creep_bite replied at 10-6-2021 04:34 AM
Lepas ni nk masuk IPTA buat plk peperiksaan khas untuk masuk setiap U...tgk betul ke result gempak t ...

Yang ni iols setuju
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-6-2021 09:40 AM
Oh sangat senang kak.

Kertas 1 =

Kalau mcm nih punya silibus dan assessment English...why diaorg nak kena ambik muet tu lagi ye masa lepas stpm..lebih baik buat paper July utk English nih..dah comprehensive sgt dah
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 11-6-2021 02:54 AM
Ko kena cakap ni pada geng ppd jpn tu sepatutnya
Dirg tu yg berlumba2 nak up result daerah/negeri ...

Org ppd nih..takleh selesa duk ppd..kena rotate jugak..ramai yg hangin dgn ppd nih...they are trained as a teacher but yet tak mau ngajar..better ambik puak ptd yg manage ppd tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:20 PM | Show all posts
amira_adlina replied at 11-6-2021 03:26 AM
Ank sedara skola mna?ambik sains komp tu?area seremban ke?iols ngaja sains komp..xsilap mcm penah  ...

Dia mrsm...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
my_irina replied at 10-6-2021 11:05 AM
Tahniah SPM batch 2020...it was a tough year but u guys made it through!!

Nick NORMABAHARU kata unfair , tak tahu apa dengkinya...kesian budak budak yg tak berdosa that have put in effort...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 11-6-2021 11:57 AM
Org ppd nih..takleh selesa duk ppd..kena rotate jugak..ramai yg hangin dgn ppd nih...they are trai ...

Ada yg bagus tu oklah ni kadag2 sembang je lebih

Berlagak pulak tu
Member aku bertekak dgn org ppd tu sebb tu la
Berlagak sgt sound2 macam bagus
Mengelabah pengetua dia.. hahaha
Takutlah pengetua kan org ppd
Dia tak tau member aku tu keje apa sebellum masuk cikgu
Tapi sembang kutuk orang
Aku pon tak faham apesal cikgu lain redha je kena kecam ngan org ppd padahal kdg benda tu tak patut pon
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:18 PM | Show all posts
Edited by Kitty_catz at 11-6-2021 11:20 PM
dua_chzy replied at 11-6-2021 09:42 AM
Gred cemerlang (A) ni ada tiga tahap. Cemerlang rendah, sederhana dan tertinggi. Ai think relevan  ...

sisturrr... ni sohih kah? kut sohih add maths 70 dah A+? Mostly 80 tu pun dah A+, patut pak menteri sibuk nak up kan diri
SPM_grading_2021.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:34 PM | Show all posts
di musim covid ini, macam mana nak daftar spm ulangan ye? meols ada jumpa link namun agak gusar dengan kesahannya. Sebelum ni dibawah seliaan Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM), tapi sekarang macam KPM dah ambil alih. Mohon bantu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 11-6-2021 11:34 PM
di musim covid ini, macam mana nak daftar spm ulangan ye? meols ada jumpa link namun agak gusar deng ...

Web sppat moe ke yg u jmpa tu?Klau web tu mmg btl dh daftar dkt situ then prgi Jabatan pendidikan or ppd untk pegesahan yg u register
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:08 AM | Show all posts
Rmz83 replied at 11-6-2021 11:49 PM
Web sppat moe ke yg u jmpa tu?Klau web tu mmg btl dh daftar dkt situ then prgi Jabatan pendidikan  ...

haah betul sppat tq uolss...untuk musim pkp ni, diorang suruh pos je semua dokumen tu ke JPN/PPD, iols baca kat website apa entah ni dia citer pasal panduan mendaftar.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:09 AM | Show all posts
Rmz83 replied at 11-6-2021 11:49 PM
Web sppat moe ke yg u jmpa tu?Klau web tu mmg btl dh daftar dkt situ then prgi Jabatan pendidikan  ...

yang ni..

http://sppat2.moe.gov.my/cp/spm/cpPrtSPM.asp
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 11-6-2021 11:18 PM
sisturrr... ni sohih kah? kut sohih add maths 70 dah A+? Mostly 80 tu pun dah A+, patut pak menter ...

Hada possibility sohih. Sat aiol nak tengok. Wakakaka. Now uolsz know la kan permainan KPM ni cemana.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 11-6-2021 11:34 PM
di musim covid ini, macam mana nak daftar spm ulangan ye? meols ada jumpa link namun agak gusar deng ...

Pegi sini sistur.

http://sppat2.moe.gov.my/cp/SPM/cpIndex.asp
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 12-6-2021 12:09 AM
yang ni..

http://sppat2.moe.gov.my/cp/spm/cpPrtSPM.asp

Betul dah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 11-6-2021 11:18 PM
sisturrr... ni sohih kah? kut sohih add maths 70 dah A+? Mostly 80 tu pun dah A+, patut pak menter ...

Ni markah huntok MRSM ka hapo? Tinggi ni markah lulus untuk BI. Rasanya bukan 29% markah lulus huntok sekolah biasa sebab stoden ai yang takat dapat 4%, 8% masa percubaan pom boley lulus dapat E dalam SPM. If betul huntok MRSM ja tak sangka hada ropanya gred berlainan huntok MRSM?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Gomen nak kasi BPN, duit x berapa ada. Jadi, kasi result SPM ramai dpt A. Gembiralah sikit rakyat jelata. Tak perlu keluar duit ... (teori bodoh2 je ni)
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
..pepatah orang tua jaman dollu-dollu..." too many biologist spoil the broth". Sama laa agak ehh.. too many top scorer-est spoil the markah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 11:56 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2021 08:00 AM
Ni markah huntok MRSM ka hapo? Tinggi ni markah lulus untuk BI. Rasanya bukan 29% markah lulus hun ...

tataw..cedok kat FB, deme2 ni pakat share, pehtu membahan...

tp kut utk budak mrsm pun low laaa stended.. mana bebudak mrsm yg poyo2 tu ritu..? rasa nak starlight je dahi memasing, idok le pandei bebeno, tp deme rasa deme paling cerdik dalam dunia

patot la ada cikgu mrsm sendiri merempan kat blog kata bebudak mrsm yg amek dual cert spm + IGs , result IGs tu tersangat la hauknyehhh mostly C,D, E and U(ngraded) for core subjects pulak tu... kut amek extended paper lagi la hauk result.

mrsm ni patot stick to spm je. atau if bebetul2 nak buat IGs, then buat la IGs dari F1. Pilih je either one , then concentrate. But make sure cikgu2 tu qualified le.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:05 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2021 07:56 AM
Pegi sini sistur.

http://sppat2.moe.gov.my/cp/SPM/cpIndex.asp

tq sisthur! tapikan nak bagitau website dia nampak so pi-pi-are-ti pastu hari ni baru ada update info yang terkini. Kalu divaAA nampak confirm dimakinya sesambil dislike dislike dislike
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak SPM batch 2020 ni datang sekolah Januari - Mac 2021 sampai SPM. Kalau sekolah luar bandar siap kuarantin dalam asrama supaya tak bercampur dengan orang luar.
Ada kesempatan siang malam drill persediaan SPM. Sukatan pelajaran sudah habis Julai tahun lepas lagi.
Yang korang nampak PdPr saja. Guru2 yang buat kelas bimbingan takkan ada yang post wefie buat kelas pada masa pandemik ini.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list