Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12531
View
222
Reply

[Tempatan] SPM 2020 mencatatkan keputusan paling cemerlang dalam 5 tahun. Radzi Jidin

[Copy link]

Author: ResellerMaxis    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-6-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
naq_j replied at 12-6-2021 01:23 PM
Budak SPM batch 2020 ni datang sekolah Januari - Mac 2021 sampai SPM. Kalau sekolah luar bandar siap ...

Ni pun betul. Ada 1 sekolah tempat aku (sekolah pedalaman), masa PKP bulan 10 ka bila tu meka tak benarkan stoden Form 5 balik. Suma dok asrama, termasuk pelajar luar. PKP bulan Mei rituh pun meka kat sekolah pulun blaja dalam kelas pehtu kelas tambahan siang malam. Sebegitu gigeh pengetuanya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 12-6-2021 11:56 AM
tataw..cedok kat FB, deme2 ni pakat share, pehtu membahan...

tp kut utk budak mrsm pun low l ...

Rasanya bebudak IGCSE zaman 90an dulu boleh pakai. La ni jaaa hauk2 blaka, wakaka. MRSM sekarang more open tak tengok A semata. If tak straight As pun boleh masuk. Yang penting aktif KOKUM. Tu yang cikgu2 MRSM struggle abeh kot kasik score bebudak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2021 01:28 PM
Ni pun betul. Ada 1 sekolah tempat aku (sekolah pedalaman), masa PKP bulan 10 ka bila tu meka tak  ...

Belajar nak mampos macam ini pun sehingga dapat keputusan cemerlang, masih ada bingai bingai yg sebut tak fair keputusan....on the whole..

@NORMAHBARU
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
naq_j replied at 10-6-2021 04:27 PM
Mungkin tidak. SPM this year new format. Tidak boleh dibanding dengan batch 2020.

Betul
Ai dah ckp dgn my 1st doter
Yg bakalan ambik spm 2021
Jgn ngk or pk sgt pasal graf tu
Study je ikut skema KSSM
Batch dia 04 ape2 leh jadi
Ngk aje UPSR dulu
2.8k lebih je yg straight A's
Tapi still
Ai punya happy anak dpt 1A je pun
The rest B sbb ai tau A tu quality punya A
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
diss69 replied at 10-6-2021 02:32 PM
Sama laa ank bongsu tahun depan spm 2021, tp di tahun 2022..doakan yg baik2 utk ank2 semua..

Ai anak 1st
Tapi sbb dia batch 04
Ai dah prepare mental nie
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:43 PM | Show all posts
lurve82 replied at 10-6-2021 10:34 AM
Bwh comp sains..igt nk suh amik data sains yg blaja big data pelbagai...tp dah ikut minat dia..iku ...

bila u mentioned cyber security..

tetiba teringat scammer MLM hanis haizi punya ex pakwe pak itam dia tu keje berkaitan cyber security jugak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 11-6-2021 02:50 AM
Batch kssm.
Anak aku first batch silibus baru

Kita geng
Btw secara keseluruhan feel happy la
Sbb anak kawan2 kita
hampir keseluruhannya gud2
Ada beberapa org yg straight A's
Ai yakin yg dorang nie mmg jenis study
Graf naik atau turun mmh budak pandai
Sbb dari dulu biasa dgn performance dorang ygmg cemerlang
Tapi ada juga yg result tip top tapi tak capai expectation
Mgkn bkn rezeki kali nie
Ada juga parents yg suprise
Sbb sndri tak confident result anak ehehe

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:01 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2021 01:34 PM
Rasanya bebudak IGCSE zaman 90an dulu boleh pakai. La ni jaaa hauk2 blaka, wakaka. MRSM sekarang m ...

baca pointer sekolah2 ni ikut rank (top 10)
MRSM mmg tak boleh beat SBP kan.. even dgn sekolah agama pun diorg kalah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:47 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2021 01:34 PM
Rasanya bebudak IGCSE zaman 90an dulu boleh pakai. La ni jaaa hauk2 blaka, wakaka. MRSM sekarang m ...

rasa patot buat je balik grading system masa zaman tok kaduk dulu

time tu nak dapat 8A or 9A tu mmg payah la, ada la dalam 10-20 orang je camtu kek dalam mesia ni haaa, baru la ada quality, baru la ongkata creme of the crop, kut dapat masuk U mmg patot mak pak kembang kempis idung tu haaa, worth it la nak meriak kat socmed pun


tapinya, kut kena kecam la sbb katanya menteri and cikgu2 tak buat kerojer sbb takde peningkatan prestasi.. makanya gini je lah sampai AJM
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:51 PM | Show all posts
caca_eric replied at 12-6-2021 03:01 PM
baca pointer sekolah2 ni ikut rank (top 10)
MRSM mmg tak boleh beat SBP kan.. even dgn sekolah ag ...

ketepikan je la persepsi MRSM tu utk bebudak tip top, bersepah2 pun mrsm skang ni, kat felda jin bertendang pun ada satu.. hat utk anak2 polis pun ada satu

dah jadi mcm sekolah serama biasa je.. takde exclusive mcm dedulu, deme2 ni pun dah jatuh level sampai buat group konfession ex-MRSM kat fesbuk


Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 12-6-2021 04:24 PM
caca_eric replied at 12-6-2021 03:01 PM
baca pointer sekolah2 ni ikut rank (top 10)
MRSM mmg tak boleh beat SBP kan.. even dgn sekolah ag ...


Ya. SBP still rank atas lagik banding MRSM. Di negeri ai yang sendu result SPM pon, still SBP dok ranking paling top. Pehtu sekolah harian biasa dok nombor 2-4. Jauh lagik bagus GP meka dari MRSM top 1 di negeri saiya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 12-6-2021 03:47 PM
rasa patot buat je balik grading system masa zaman tok kaduk dulu

time tu nak dapat 8A or 9A tu ...

Politikus tak rela le....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Rmz83 replied at 10-6-2021 08:21 PM
Good luck untk ank u,dia ambk elektif apa?

Akaun & GKT
Yours?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 10-6-2021 09:48 PM
Huhu..anak i 2021 dan 2022...makpak.riso dan blur2...

Mine 2021 1st
2nd 2023
Then jauhhhh nak tunggu 3rd
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 12-6-2021 01:41 PM
Ai anak 1st
Tapi sbb dia batch 04
Ai dah prepare mental nie

Gud luck utk ank sis.. Ank sulung ni, nervous mak ayh lebih sket...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 12-6-2021 05:51 PM
Akaun & GKT
Yours?

Science stream
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 12-6-2021 02:22 PM
Kita geng
Btw secara keseluruhan feel happy la
Sbb anak kawan2 kita

Aku rasa maybe sbb boleh study dirimah dan fokus study je tak sibuk koku segala

Maybelah kan
Anak aku. Dia kata dia lagi happy pdpr
Kurg stress nak bangun pagi segala

Aku rasa gov dah boleh pertimbangkan kot buka sekolah sesi pdpr.
Boleh kurgkan keseskan sekolah seuruh negara
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 03:24 PM | Show all posts
cap_ayam replied at 10-6-2021 12:33 PM
ye ikutkan batch spm 2021 pun mencabar sebab dari F4 dah mula online. F5 pula berapa hari je kat s ...

Batch 2021 lagi mencabar sbb dan sekolah berapa hari je. Semoga dipermudahkan semua urusan anak-anak ini.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
aotearoa replied at 15-6-2021 03:24 PM
Batch 2021 lagi mencabar sbb dan sekolah berapa hari je. Semoga dipermudahkan semua urusan anak-an ...

Aminn .. semoga mereka semua sihat mental fizikal nak duduki spm ni nanti. Tadi nampak kat ig kata kerajaan dah luluskan vaksin pfizer utk kanak2 atas 12 tahun. Harapnya budak2 nak spm ni dapat dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2021 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 11-6-2021 02:54 AM
Ko kena cakap ni pada geng ppd jpn tu sepatutnya
Dirg tu yg berlumba2 nak up result daerah/negeri ...

Alhamdulillah anak saya berjaya dpt 5A, dulu saya SPM tertekan jgk sbb guru2 hanya memberi tumpuan hanya kepada pelajar yg pandai2 saje.. Dan saya di sisihkan jika mahu bertanya soalan homework yg diberi.. Rasa sedih & sehingga kini umur 40 tahun sedih mengenang apa yg cikgu itu lakukan kepada saya.. Alhamdulillah akhirnya saya berjaya menjadi guru juga.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list