Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12413
View
222
Reply

[Tempatan] SPM 2020 mencatatkan keputusan paling cemerlang dalam 5 tahun. Radzi Jidin

[Copy link]

Author: ResellerMaxis    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-6-2021 06:50 PM | Show all posts
wirazam replied at 10-6-2021 06:49 PM
Kalau laki...hantar je ke USA..ambik bidang it security..mana tahu..satu hari nanti
kita ada pak ...

Dh inform us pelopor...harap2 dpt ler...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:55 PM | Show all posts
iman_kasih replied at 10-6-2021 06:44 PM
Tq..boleh suruh anak cari info ni.

Welcome...skrg pun big company pun cari...laki iols keje skrg ni manager bhgn teknikal dkt kilang pun berdepan dgn big data...kena buat analisis...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Graf rendah ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:33 PM | Show all posts
terrer betul students batch ni ye...
belajar sekejap je..tapi result paling cemerlang..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniahhh anak2.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Potpouri replied at 10-6-2021 02:22 PM
Nobody knows pun graf naik ke turun. Soalan pun bukan sama every year nak compare budak2 ni lebih pa ...

Setuju dgn pendapat ni, budak2 spm 2020 mmg batch yg agak tinggi cabaran mereka utk belajar dlm suasana yg terhad, first time ever, dgn nak lawan emosi lagi time covid tu, pandai2 la masing2 bawa diri belajar sendiri , cari ilmu sendiri etc, lain tau belajar online dgn belajar face to face ni, so yg cemerlang dan berjaya tu mmg betul2 berusaha bagi aku.. bagis semangat mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
pokokbunga replied at 10-6-2021 07:40 PM
Setuju dgn pendapat ni, budak2 spm 2020 mmg batch yg agak tinggi cabaran mereka utk belajar dlm su ...

Sory pdpr sangat tidak berkesan tapi bolehlah nak hidup kenyataan palsu result spm itu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:59 PM | Show all posts
Potpouri replied at 10-6-2021 02:14 PM
Tak heran sangat lah budak2 sekarang ni cemerlang. Depa dpt easy access to info, knowledge.. Bukan m ...

saya sokong pendapat anda, di sekolah cikgu banyak memberi tekanan kepada pelajar untuk melahirkan pelajar cemerlang.Hakikatmya pelajar jadi bosan dan ada antaranya sokongan tidak diberikan kepada yang bersemangat untuk berjaya .malah mencari-cari kesalahan pelajar. Pelajar jadi mudah putus asa sudahkan penat dengan kerja sekolah dan akitiviti ko-kurikulum yang lain...kesian saya tengok. Belajar di rumah dia boleh rehat dengan cukup.. dan dapat merinteraksi dengan guru dan kawan2 lain dengan memberi tumpuan. Alhamdulilah..anak saya dapat 5A SPM tahun ni

Dengan ini saya merayu agar guru-guru jangan terus-terus memberi tekanan belajar kepada pelajar.Tekanan banyak memberi nilai yang tidak baik kepada pelajar (dari moral yang positif,untuk masa depan mereka...dialah menyambung generasi yang akan datang.. zaman kita akan habis juga untuk menyumbang tenaga kepada negara)
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Jemput baca dan fikir balik
https://www.astroawani.com/berita-malaysia/spm-2020-apa-rahsia-kecemerlangan-keputusan-di-sebalik-cabaran-pandemik-302485
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 10-6-2021 12:31 PM
No wonder
ramai yang share happy
result semua ok

Good luck untk ank u,dia ambk elektif apa?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 10-6-2021 01:53 PM
Anak buah aku straight Atp nk amik course yg mak bapak dia xberkenan

Mak bpk dia sruh ambk course apa?N dia nk course apa?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ciksaenara at 10-6-2021 08:25 PM

tahniahh ker walaupun ......
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
SPM elok jadi muntri pon hebat ke?  Ke graf terjun tebing nan tinggi?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 10-6-2021 02:39 PM
Ni mesti sbb rendahkan marking system kan? Theres no way pdpr better than conventiaonal method

KPM nk kasi can dkt budak2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:29 PM | Show all posts
Rmz83 replied at 10-6-2021 08:21 PM
Mak bpk dia sruh ambk course apa?N dia nk course apa?

Dia nak cyber security...bapak dia suh jd cikgu je atau amik accounting...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
fuyo tahniah adik2
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
iman_kasih replied at 10-6-2021 06:40 PM
Tak rasa soalan senang sgt. Soalan mesti ikut standard spm. Berkemungkinan penandaan longgar sikit ...

Soalan sng tkkot sbb time exam hritu rmai bdk2 twitter tweet tk blh jwb hrini smua update dpt byk A
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 10-6-2021 04:43 PM
Hakikat nya dah masuk level matric baru tau betul ke kejayaan yg dibangga banggakan ni.

Tiber masuk matrik, basic concepts pun ke laut  
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by freesia71 at 10-6-2021 08:39 PM

Kalau betul pun kpm turunkan graph pun, give them some leeway la.  Bukan kita yg mengadap belajar kejap kat skolah kejap  online.

I tgk my doter belajar pun i tau stressful belajar online ni.  Belum lagi kalau rumah not conducive place to study.

So lantak la kalau betul pencapaian tinggi sebab graf turun ke hapa ke, biarlah budak2  ni happy dpt result baik.  
Bersemangatla jugak lepas ni nak sambung study.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nurulazzah05 replied at 10-6-2021 07:59 PM
saya sokong pendapat anda, di sekolah cikgu banyak memberi tekanan kepada pelajar untuk melahirkan ...

Tahniah untk ank u.Next dia nk study apa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list