Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
16078
View
222
Reply

[Tempatan] SPM 2020 mencatatkan keputusan paling cemerlang dalam 5 tahun. Radzi Jidin

[Copy link]

Author: ResellerMaxis    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-6-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpe lah..tak yah pertikaikan..rezeki budak2 tu zaman pandemik ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 10-6-2021 11:23 PM
Tahniah laa yg dapat result cemerlang to. utk yg xdapat to xper nie bila dh boleh sambung bljr usaha ...


masa kita mula pdpr thn lps, kebanyakan sukatan spm dah habis belajar.
skolah kami masa buka semuka form5 tu mng pulun jwb soalan latih tubi. motivasi..
mmg drilling cukup2 kasi naik mood nk exam. hari2 ppd update kehadiran calon. siapkn kerja kursus supaya final marks tu cukup utk dia lulus dgn baik.
Alhamdulillah. sabar tu manis buahnya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 10-6-2021 03:21 PM
Td ada berita lalu lalang, luar bandar lg cemerlang keputusan compare bandar. Mungkin dah boleh tu ...

i rasa berita you baca kurang tepat.
yah sebenarnya luar bandar lebih menunjukkan peningkatan berbanding bandar... tapi prestasi luar bandar masih lebih rendah berbanding bandar.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ziara replied at 10-6-2021 11:39 PM
betul. ramai betul org dalam ni yg cynical.

anak aku actually studied very hard last year, atte ...

Tahniah atas kejayaan anak puan yang setanding dengan usaha dia. Mesti rasa puas hati sebab dah pulun habis2 belajar dengan sungguh2
Moga dia istiqomah dalam perjalanan hidup dan terus berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah replied at 10-6-2021 09:56 PM
sesungguhnya ko sudah tua lagi tunggu nak kerepot dan mereput.



Oit mudo lg la....jelita kalah.mira filzah wooo
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 10-6-2021 09:58 PM
Anak jiran aku tak lulus cemerlang la tu..senyap aje status wasap dia
Kalau tak semua benda ...

Haha... sesuatu aje jiran tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 10-6-2021 11:49 PM
Tahniah atas kejayaan anak puan yang setanding dengan usaha dia. Mesti rasa puas hati sebab dah pu ...

Thank you for the wish... alhamdulillah happy for her and relieved after SPM was over
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 10-6-2021 06:43 PM
Yup...tp aku prefer data sains lg..lebih luas cabang..sapa2 ada anak lepas spm tu..suh amik data s ...

tq good info boleh suruh anak yg nak spm tahun ni check course ni nanti
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:09 AM | Show all posts
tukul replied at 10-6-2021 11:52 PM
Oit mudo lg la....jelita kalah.mira filzah wooo

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah semua..
Perjalanan masih jauh..yang tak berjaya jangan putus asa.
Boleh smbg form 6
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa result tu diturunkan skit skala markahnya kot. Mcm gred utk a+, markahnya maybe tak la setinggi last year. Cmtu...aci tak pandangan iols?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Soalan senang kot. Iolss is jelez
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 10-6-2021 06:17 PM
Lepas nih batch apa pulak..batch pdpr ke???

Batch kssm.
Anak aku first batch silibus baru
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 10-6-2021 06:22 PM
Cyber security

Baguslah course tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
nurulazzah05 replied at 10-6-2021 07:59 PM
saya sokong pendapat anda, di sekolah cikgu banyak memberi tekanan kepada pelajar untuk melahirkan ...

Ko kena cakap ni pada geng ppd jpn tu sepatutnya
Dirg tu yg berlumba2 nak up result daerah/negeri masing2. Deme tu tak mengajar so nak up diri maisng2 jalannya gtula
Konon up result negeri ke darrah pasal dorg. Padahal kebanyakan yg ada kat ppd jpn tu mengajar pon out..

Kawan aku pnh bertekak dgn org ppd jpn Pasal ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 10-6-2021 08:38 PM
Kalau betul pun kpm turunkan graph pun, give them some leeway la.  Bukan kita yg mengadap belajar ke ...

Aku setuju dgn ko

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 11-6-2021 03:30 AM
wirazam replied at 10-6-2021 06:20 PM
Wah..congrats kaka...dpt bonus berkali kali lipat lar nih...so X yahlar pencen awai..Kaka the best ...


Mana hada bonus. Choi. Kaka kasik bonus kat diri sundri ja la. Bukan senang nak dapat result camtu iya. The efforts, the stress - kalau ingat memang fikior nak berenti ja.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 11-6-2021 03:25 AM
iman_kasih replied at 10-6-2021 06:40 PM
Tak rasa soalan senang sgt. Soalan mesti ikut standard spm. Berkemungkinan penandaan longgar sikit ...


1. Soalan tak senang. Standard. Sapa pulun ulangkaji memang senang score.

2. Marking pun standard. Never lenient SPM ni. Camna saya tahu? Sebab bila tengok analisis daerah, tak ramai yang dapat A-, A, A+ untuk semua subjek.

3. Graf turun, yes. Di daerah saya, semua sekolah meningkat pencapaian BI. Pelajar yang paling lemah, yang takleh buat ayat dalam BI pun majoriti lulus. So memang markah lulus rendah but markah untuk 3 gred A tu masih agak tinggi (ikut subjek).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 10-6-2021 05:28 PM
Menegak la gaji chuols naek.

Takda kaitan der. Dunia gomen gini la. Ko perform ka idok, gaji tetap sama. Gaji menegak melintang tu macam tak wujud dah sejak hada exit policy yang tak berfungsi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Potpouri replied at 10-6-2021 08:44 PM
Aku rasa tak perlu dipertikaikan result budak2 ni. Betul lah tu depa cemerlang terutamanya yang dapa ...

Part zaman kita pon graf turun atau dah dimanipulasi tu memang betul. Bilanya gomen tak manipulate data? Macam jugak kes cowbid sekarang.

Syukur boleh survive gak di U kan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list