Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8051
View
124
Reply

Tak Perlu Jadi Bodoh Untuk Cepat Dapat Jodoh - Sharifah Amani

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Post time 10-6-2021 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
prof muhaya nie banyak statement dia misleading n kontradik sangat  kenapa perlu berubah semata-mata nak kahwin awal ye..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:50 PM | Show all posts
tagas replied at 10-6-2021 03:45 PM
Tanye kat andartu2 ego mmg la tak setuju

Cuba tanye kat mak2 ibu2 kpd si andartu2 tersebut

golongan yg sentap dgn kenyataan prof muhaya ni ada 3 golongan, sila rujuk di bawah utk maklumat lanjut:

28-34 tahun - andartu junior
35-39 tahun - andartu senior
40 tahun keatas - andartu forever

sekian, harap maklum.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu la ko x berjodoh lg. Sbb berlagak, rasa diri pling bagus, sikit pon x ada rasa nak buat bodoh-bodoh. X ada rasa nak rendah diri.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
husna_amal replied at 10-6-2021 02:41 PM
Kebanyakkan betul lah kata prof. Takde lah teruk sangat kata prof muhaya ni. Bukan main ramai kecam  ...

Ko tgk la yg kecam jenis mcm mana. Jenis rasa dia pndai xboleh nk ckp mcm ni dkt socmed iols nanti ada yg sentap
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
apedehal replied at 10-6-2021 04:42 PM
Mostly yg nempel isu ni jenis kuat sentap..

Sentap la sbb rasa diri tu bijak ko tgk pesen2 yg sentap ni serupa jah. Mcm SA ni. Rasa diri bagus dri org lain
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak habih lagi ke kes bodo ni, naperla netijen salah faham... Ermm malas komen panjang2..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ira_229 replied at 10-6-2021 05:17 PM
Agaknya maksud dia mengalah jangan semua nk tunjk pandai..tunjuk sikit yg dia bergantung pada su ...

Pd suami tu bukan masalah. Tp prof dia ckp utk andartu. Kena tunjuk bodoh2 pd pasangan. Belum kahwin. Tu ramai andartu sentap. Anggap lah prof ni puji andartu bijak & yg dah kahwin ni bodoh2
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Lemon-21 replied at 10-6-2021 05:37 PM
Macam cikgu meols pernah cakap dulu. Ape2 pun, jadi orang lelaki lebih senang dan bertuah. Masyaraka ...

Sentap la sbb jodoh x smpai lg atau sentap sbb secara berlapik, prof ni nk ckp yg belum kahwin ni ego meninggi. I xckp, jgn sentap pulak
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg bagi tazkirah lps tu kata burit2 tu xde pula yg sentap ye? Mmg lh bodoh masyarakat melayu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols bersyukur ada isu baru. At leaat tertutup la kisah si anjuling. Kita tgu anjuling buat drama baru lepas ni. Menyirap agaknya dia kisah dia tak smpai smgu pun viral. Umah pesbuk maki berkepok2 sb bosan dgn hal dlm  kain laki bini.

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih hangat isu nie..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:30 PM | Show all posts
Fafaaisa replied at 10-6-2021 04:38 PM
Aku faham je apa yg prof sampaikan tu..mungkin ayat bodo bodo tu yg buat ramai sentap..

bukan takat bodoh2 tu jahh. orang kecam sebab mokcik tu dah melalut kata kalau buat kerja lelaki nanti testosterone meningkat lah tak boleh high drive achieve independent lah motip? lepas tu claim lelaki suka wanita lembut2 estrogen tinggi? tapi tengok lelaki makin ramai menggayah jahh hapo?

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 10-6-2021 05:07 PM
dia ckp "i sound stupid when i speak malay"

pandangan 1: dia mengata dirinya sendiri sbb bodoh  ...

Owh gitu. So Sama kes ja lah dia dgn prof Muhaya ni, Cara pemahaman ayat tu setiap org berbeza. Dan tuan bdn tu pun maksudkan lain tapi pemahaman org tu lain.

Prof Muhaya ckp 'bodoh-bodoh sikit', yg I faham bkn bermaksud jd bodoh. Rendahkan ego tu Sikit, jgn lah serba serbi tunjuk pandai walaupun Kita tu memang dah pandai. Simpan taring org kata. Kalo dia maksudkan tu jd Bodoh, rasanya dia xdelah nak berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ctcheery replied at 10-6-2021 04:22 PM
Hahaha sungguh...dia ni yg ckp 'rasa bodoh ckp melayu Kan?"

I sound stupid when I speak Malay.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dengar balik apa yg prof cakap actually bukan dia suruh jadi bodoh...dia maksudkan bila kita dgn lelaki yg kita sayang kita kena biarlah lelaki tu yg lead n kita jgn aggressive nak tunjuk kita ni lagi bijak. Ntah lahhh....susah actually nak explain. Biasanye strong independent woman akan bantah n triggered bila dengar jer perkataan bodoh ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
I am married but i still think it's downgrading. Tak kan sebab jodoh tak sampai kena buat bodoh sikit just so it will attract guys to marry you?

No wonder ramai je perempuan bodo lepas kawen wlpn laki curang sanggup terima balik.

Nak kaitkan dgn hormon bagai..prof u shud just stick to what u know best which is mata. Byk sgt misleading info from her.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually contoh paling senang tengok jer lah jahlop....selama ni semua orang kena dengar cakap dia...tapi sebab takut Purizz lari punye pasal taknak kahwin dgn dia terpaksa lah dia pakai niqab...tone down kan suara ...stop bg arahan...buat bodoh2 sikit.... kurangkan berlagak...kurangkan expose kat socmed...skrg socmed kita aman2 jer dah xde dengar suara jantan dia mengilai....pendek kata dia dah jadi clone Ina Naim....tenkiu Purizzz...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia pun ada kes 'bodoh' jua circa 2006 khuens?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Lemon-21 replied at 10-6-2021 05:37 PM
Macam cikgu meols pernah cakap dulu. Ape2 pun, jadi orang lelaki lebih senang dan bertuah. Masyaraka ...

Cikgu lelaki kan? Wow! Bagus pemikirannya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:57 PM | Show all posts
bodo2 tu bukan untuk dapat jodoh tapi untuk di kongkek je dek orang pompuan yang buat2 bodo ni... jadi laki ambil kesempatan la... prof tu tak tahu apa pun tentang jodoh... dia pun pilih laki dek...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list