Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
14276
View
158
Reply

Sharifah Zarina Terpaksa Pakai Turban Je Di Amerika-"Rasa Berdosa Tuhan Je Tahu"

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 12-6-2021 06:38 PM | Show all posts
Muslim kat US lagi kuat kehidupan beragama.. ada yang pakai purdah segala.. tak ada masalah pun nak kekalkan..  Some places komuniti islam lagi hebat dari di Malaysia hingga lahir tokoh2 macam Nouman Ali khan, Omar Suleiman etc dan ada places like Bayyinah Institute yang dakwahnya lagi kuat dari kat Malaysia...

Challenges of course kat mana-mana pun ada, tapi 1 dalam sejuta lah yang mengancam nyawa... alih-alih ada selebriti Malaysia kata deme kena bukak aurat kat sana... dia ingat dia sorang pernah pergi oversea.. apooooo...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah sudah la kau. Aku pi San Antonio, Texas 2010 ke 2011 ntah, yang tak ramai Muslim tu pun ok je bertudung. Takde lak kena ketuk ngn parang pun. Pastu transit kat LA, lgla takde issue pun sbb situ banyak Muslim. Antara kau kuat dengan tak je. Tp cuma time aku nak naik flight tu, mmg ada la double standard nya. Aku pi conference ngn kwan Chinese. Tetiba bila nak naik internal flight, dia dok depan, aku dok paling belakang hujung kapal. Pergi balik sama hahaha. Memula aku tak perasan, dh balik Malaysia baru aku terpk kenapa dia assign aku seat jauh ngn member aku padahal kitorg check in sesama hahaha. Lantak la janji kau tak kacau aku.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pernah bekerja di Maryland. Every weekend saya akan merayap naik metro ke Washington DC, naik bas ke New York, Virginia, atau naik Uber pergi Baltimore, Annapolis etc. Naik flight ke Detroit dan Iowa. Tahun 2019 bekerja pula di Atlanta. Semuanya saya pergi kesana sini, seorang diri dan saya berhijab dengan memakai plain bawal kemana-mana. Kerja di bidang professional, perlu present research dan public speaking adalah part of my job. Saya tidak pernah mengalami apa Syarifah Zarina ini rasa, walaupun sekali. Orang putih, black, expatriat, immigrants lain juga Alhamdulillah tidak pernah kuiri tudung saya, apatah lagi berbuat tidak baik. Wallahualam negeri mana dia pergi dan dapat layanan seteruk itu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm x releven dah as a penyanyi.  Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
FY08 replied at 10-6-2021 06:50 PM
Lps aku tgk youtuber light.km dkt prancis, ada sstgh tmpt dia ckp xblh nk tunjuk dorg bragama apa..  ...

Tak silap tu kat sekolah kan? Budak sekolah kat sana tak boleh tunjuk ape agama dorang. So pi sekolah awam tak boleh bertudung
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 06:44 PM | Show all posts
Ni kene anaknya. Cringey sungguh.


Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 06:41 AM | Show all posts
Mengarutlah, NY tu ramai muslims and majority pakai proper hijab takdelah terdesak nak pakai turban. NY is quite progressive and open because their community sendiri is blended from people with different ethnic, cultural and religious background. Lainla kalau dia visit NY/US immediately after 9/11, time tu memang sensitive.

I went to Texas on business trip, meeting & site visits pun pakai normal bokitta takde issue pun, in fact when I bumped into fellow muslims on the street, happy2 je tegur "Assalamu'alaikum". Halal food senang je nak cari guna Yelp.

Taxi drivers black/white happy2 chat tanya pasal Islam and Malaysia, even some of the taxi drivers are middle eastern/ muslims.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 10-6-2021 05:21 PM
Kau ingat kami ni tak pernah sampai amerika ke. Agak2 la nak muhung pun. Lagi nak terasa berdosa bag ...

Kt Malaysia pun pakai tudung mcm terselak dada nengok tu. Tak bersalah ke? Allah ada kt US je ke. Tacodd la
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:31 AM | Show all posts
artis kokak mana le dia ni.. aku duduk amarika 4 tahun dh haaaa elok je bertudung.. berbaju kurung di hari raya... eh kalau jumpa kt ny mau kene sagat keluar statement begini.. kesian.. nk bergaya ckp je la acik oiiiii...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:01 AM | Show all posts
yang mangkuk hanyun ni tetiba jer cerita pasal ni apehal
takut org lupa n xkenal ko kan
padahal takdak sapa kisah pun dengan anak dia yang muka tua sebelum usia tu
puiii
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:03 AM | Show all posts
mangkuk hayun ni mesti nak berserita supaya org tahu dia pernah pergi amareka kan
dasar pompuan gila
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:34 AM | Show all posts
nak bagitahu orang dia pergi amerika
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Perginya baru sekali je tp ceritanya mcmlah ddk sana berpuluh tahun..alahai kesian btl dgn makcik langit ke 7 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:38 PM | Show all posts
bila dia pergi. kenapa sekarang baru nak explain?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ferr_Remy replied at 10-6-2021 04:12 PM
Dulu time aku g America aku tgk diorg friendly nak mampus, antara negara paling friendly pernah aku  ...

Aussie ppl tak suka asian. Itu yang I tau la.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
hybridity replied at 10-6-2021 05:22 PM
makcik ni kalau keluar statement tak pernah nampak cerdik

Hahahahahahaha kan. Macam meminta mintaaaaa kena maki
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
aiyyoo us tu banyak je immigrants yang pakai hijab okayy... kalau dekat san francisco tu lagilah berlambak asians cakap jelah hang nak berturban jekan sebenarnya lahaiii
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
anak dia takde sorang pun yang menjadi mukanya
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 03:28 AM | Show all posts
try hard cerita dari sini ke situ kena ubah style tudung jd turban,,eh kalau kau xupload xdenya org nk tahu,,,cukup sekadar kau je simpan gmbr turban kau tu,,, utk org lain ko upload gmbr pemandangan pun da cukup da,, dasar attention seekers.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list