Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15446
View
158
Reply

Sharifah Zarina Terpaksa Pakai Turban Je Di Amerika-"Rasa Berdosa Tuhan Je Tahu"

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-6-2021 08:15 PM | Show all posts
masa first time travel solo ke negara kokusen ai pun pemikiran macam sh zarina ni .. siap pakai snow cap kehulu kehilir nasib baik masa tu winter .. pastu dah kali ke dua dan seterusnya travel solo tak kuasa dah nak paranoid.. pakai aje tudung shawl.. masa pakai tudung shawl takde pulak orang sana pandang2 pelik.. masa pakai snow cap tu ada .. jadi nak rasa selamat pakai aje lah tudung shawl
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah tahi sungguh, berlambak org pakai tudung elok2 kat sana, takde mana kena apa2 lah
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Beaip replied at 10-6-2021 05:58 PM
California and New York ramai je Malaysian reside especially muslims.Laki aku asal Philly and mostly ...

Aku beli jubah hitam arab tu kat Anaheim kot  bukan alien sgt islam & muslims kat US tuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg kaki travel.. so far dh merata negara aku pegi. aku ke US dan australia mmg tak pernah sape2 tengok atau tegur pun.. apa lg kena kacau. Macam tu jugak negara lain. Tak pernah lg aku kena pakai turban gi travel.. melainkan nak tunjuk diri sendiri moden la..

Tapi baju ketat jugak pesennya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ferr_Remy replied at 10-6-2021 06:26 PM
Kans.. Entah. Uols travel Aus kt kawasan mana? Time iols kat Aus, diorg mcm pandang smacam je haha ...

Time tu pergi Gold Coast, Brisbane, Sydney, Melbourne & Adelaide dalam satu trip. Paling rasa tenang Brisbane. Rasa santai betul hidup orang2 kat situ. Ganja tengah jalan2 sambil pegang map, tiba2 org local dia datang approach weh. Tanya nak pergi mana. Tau jalan ke tempat nak pergi. Tau je nak pergi kan sebab ada map semua tapi orang local situ selalu tolong bagi direction walaupun kita tak mintak. Pastu orang kat sana polite gila kot. Kalau kita kat sini naik flight berebut2 macam anak babi nak keluar kandang, orang diorang relaks gila kot. Semua tunggu turn. Pastu Ganja jenis tak suka nak berebut tau, so selalunya memang tunggu orang habis keluar baru la kita terhegeh nak bangun dari seat, pastu orang yang duduk seat belakang Ganja siap berhenti offer suruh Ganja bangun jalan dulu ye. Speechless gila masa tu. macam mana la kau xjatuh cinta dengan Chris Hemsworth kan. Tiber.

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ferr_Remy replied at 10-6-2021 06:29 PM
Entahla. Yg ni pengalaman iols. Jangan kan Australian, Malay jual souvenirs kat pasar Melbourne pu ...

Heh. Melayu bila sampai Aussie sangat kekwat. Ni Ganja boleh confirmkan.

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
erishuji replied at 10-6-2021 05:37 PM
oiii aku 4 taun kot ddk US. kawan2 aku elok je pakai tudung labuh

Yer.. macam jakun sangat rakyat kita ni cara dia justify tu.. kena kecam dgn org US baru tauu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ferr_Remy replied at 10-6-2021 06:29 PM
Entahla. Yg ni pengalaman iols. Jangan kan Australian, Malay jual souvenirs kat pasar Melbourne pu ...

Aku penah jumpa malaysian menjual kat london.. org kuantan je pun.. dia punya kerekk eee geram aku.. hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja replied at 10-6-2021 08:32 PM
Time tu pergi Gold Coast, Brisbane, Sydney, Melbourne & Adelaide dalam satu trip. Paling rasa tena ...

Ntahla uols. Nasib uols kot. Baca pengalaman kat sini ade je yg pengalaman cam iols. Hehehe. Tp xde la truk mana pun. Cuma iols rasa Australian yg iols jumpe tak friendly tp idak la smua. Personal experience iols kt Aus besher2 je. Lgpun iols g Melbourne je kih3. Beza dgn time iols g tmpat lain siap wat kawan lg hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik_jantung replied at 10-6-2021 08:35 PM
Aku penah jumpa malaysian menjual kat london.. org kuantan je pun.. dia punya kerekk eee geram aku ...

Kans... Mcm yg iols jumpe kt Aus tu, mula2 rasa mcm nak support la kedai die sbb org kite kan... Sekali pergi, die buat derrkkk jer tp bile dgn omputeh bkn main trsengih2 mcm kerang busuk. Mcm syialll. Agaknye malu dgn iols ke ape tak tau le. Last2 iols pegi kedai mat salleh lain. Padan muka die. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kat mesia pakai mini telekung ka sis.. sama gak nampak tetek
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja replied at 10-6-2021 05:26 PM
Setakat Ganja travel, Australian la paling friendly uolls. Tapi sebab Ganja jantan kan. So xpasti  ...

Iols bertudung.tapi iols rase oz ni takat perth tu mmg xde masalah.mmg diorg friendlypun...buat mcm kampung sendiri je balik hotel memlm sensorang(rengse  tunggu kakak iols punya pasal)mungkin kalo kt  belah2 mellbourne ,sydney lain citer sikit kot .
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tgk malayusa elok je mak budak2 tu pakai tudung bawal.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ferr_Remy replied at 10-6-2021 06:27 PM
2016 uols. Hehehehe. Lama da tp of coz la lepas 9 11. Diorg mmg friendly nak mampus. Iols g 2 kali ...

Antara negara yg i nk sgt jejak
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:37 PM | Show all posts
Baru rasa hirup udara  sana ke ???????


baru nak rasa kaya ke...

ke baru nak merasa segala rasa yg xpernah rasa sebelum ni???????
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Asma yg masuk projek runaway kt sana aman2 jah pakai tudung elok masa ptdgn tuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
mebongak ja..ramai ja yg pakai tudung bawal pergi us..nak membongak tu agak2 la
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
france n belanda antara yg kuat rasicm..sebab banyak dengar kes racism towards muslim kat negara nie, compare dengan US & Australia
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:53 PM | Show all posts
dok buat perak apanya minah ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
likecandy replied at 10-6-2021 07:22 PM
I pergi perth, org kat sana ok je
Mungkin sebab dorang pon ingat kita immigrant kat sana
Satu ac ...

Hahaha . maybe laa kot sis . ikut tmpt jgk..hihihi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list