Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
14871
View
359
Reply

"Bonda Pun Seorang Wanita" - Prof Muhaya Dah Minta Maaf Isu 'Buat Bodoh-bodoh'

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Post time 11-6-2021 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 11-6-2021 08:01 AM
Prof nie bersusun org nak buat Lasik ngan dia dulu sebb dia famous .tapi kawan I ckp tak mau buat ng ...

Tu sbb aku x nak wat lasik ngan dia selain rega kayangan walaupun kekdah dia lain relexsmile katanya.... Dia pernah ckp kalau operation org tu susah makna org tu bnyk laa buat x betul... Zikir zikir... Then kalau operate org tu smooth dia nak tau apa amalan baik org tu..judgemental betul lerr

Baik aku wat dgn Dr Yeoh cina sana masa buat tu boleh je zikir sendiri x payah nak pasang cd pis midon pun
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:11 AM | Show all posts
Hentikan la kecam mengecam ni. Ramai je buat perkara bodoh. Jangan nak berasa bijak sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:18 AM | Show all posts
alaaa acik ni... psl atomy tu x berbunyii pulak die..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
nooriesz replied at 11-6-2021 10:18 AM
alaaa acik ni... psl atomy tu x berbunyii pulak die..

Atomy tu kes apa ye? Selalu baca ada orang sebut tapi baca sekilas.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:23 AM | Show all posts
influencers yang kantoi ni selalu la nak cakap klip lama, disunting jadi pendek. um yeah, kalau disunting sampai jadi benda tu opposite dari apa yang kau maksudkan boleh la pakai alasan tu. orang sunting sebab nak highlight part yang sesat, kuasa ke netizen nak dengar kau bebel berapa puluh jam tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:26 AM | Show all posts
MissVixen replied at 11-6-2021 10:21 AM
Atomy tu kes apa ye? Selalu baca ada orang sebut tapi baca sekilas.

https://www.facebook.com/2856698 ... -/3395287877248841/

nah uols bc.. bab ni iols berani cp je.. nk ckp x berani takot salah fakta..


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:35 AM | Show all posts
Bonda dah mintak maaf tu..close case aje la.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerchillax replied at 11-6-2021 06:10 AM
Kalau bampatah, daddycool ok tak?

For me, to me, opkos ewww juga.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerchillax replied at 11-6-2021 08:58 AM
Buat malu kau tujukan pada siapa? Hina hina dia pun out in an open....bersedia utk mintak maaf wal ...

Manak tak habis2 merepek.. patut la slalu kena salin kulit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
cap_ayam: apa lagi ni.. dah minta maaf pastu suruh orang tengok lagi youtube dia?

haha baru nk cakap.secara tk langsung promot yt dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 11-6-2021 06:07 AM
Oummah meleis totak takkan berani kutuk heshe kerana heshe pakai tudung...cuba heshe free hair terus ...

Kat IG ada yg gelar dr amalina babi sbb katanya dh kuat makan Western food sampai jd bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:56 AM | Show all posts
Isu Muhaya ni aku nampak masalah orang kita ialah terlalu taksub individu dan perlekeh berlebihan. Aku nampak isu Muhaya ni jauh lebih berbahaya banding dengan tafsiran bahasa kiasan, linguistik semantik bagai. Kalau nak cakap bahasa ada istilah gender-bias language yang memang menggambarkan apa yg Muhaya persepsikan wanita tak berkahwin itu sesuatu yang prejudis dan bias jantina. Kalau ini dah masuk dalam persepsi orang yang dikatakan bijak seperti Muhaya aku tak dapat bayangkan lagi bahaya lebih besar kalau dia diberikan ruang dan on air yang terlalu banyak dalam masyarakat kita. Toksik positiviti sangat sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Bonda bonda. Nasib baik kau bukan bonda kami. Kalau tak mampus satu kerja pun tak jalan sebab nak kena pura-pura bodoh. Bonda kami semua strong women.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 11-6-2021 01:47 AM
Dia memang humble bongkak. Kt interview lama dulu dia ada cakap something like hidup dia perfect s ...

Iouls dengar ceramah dia yang lama2. Banyak pengaruh dari "The Secret" yg berpaksikan manifestation. Tu yg dok membebel kena reset minda bagai. Padahal terang2 dalam hidup ni ada qada & qadar. Kalau kita ni berzikir 1000000 kali nak jadi CEO tapi allah takdirkan kita jadi COO, tetap jadi COO
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 11-6-2021 10:36 AM
For me, to me, opkos ewww juga.

dah lama suker kaum sejenis?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:21 AM | Show all posts
apa nk heran dgn muhaya ni..dulu pernah jugak dia buat hal cakap perempuan yang malang adalah perempuan yang salah pilih suami.. since then terus meluat tengok dia..ntah ler sis tengok raut muka dia keruh dan kusam, tkde nur
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 11-6-2021 10:38 AM
Manak tak habis2 merepek.. patut la slalu kena salin kulit.

Kalau aku yg kau maksudkhen merepek, yg kau sentap sampai mengadu pehal?

tak keww hamjadah chow chin chow namanya iteww?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
nooriesz replied at 11-6-2021 10:26 AM
https://www.facebook.com/285669801544013/posts/atomy-kristianisasi-vs-mrm-islamisasisekadar-menera ...

Terima kasih bagi link.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 11-6-2021 03:07 AM
Iouls dengar ceramah dia yang lama2. Banyak pengaruh dari "The Secret" yg berpaksikan manifestatio ...

Exactly. Qada dan qadar. Bukan semua ujian Allah  juga disebabkan kifarah dosa yg lalu. Ada juga ujian Allah utk menaikkan martabat hambaNya sesuai dgn tahap keimanan seseorang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:46 AM | Show all posts
stingerchillax replied at 11-6-2021 07:50 AM
Sebenarnya aku yakin dia tidak pernah mintak dicontohi...dalam penyampaian seperti aku sebut dari  ...

Yakin tidak pernah minta dicontohi? Sebagai penyampai motivasi bila dan masuk ruang awam mestilah akan minta dicontohi dan dikuti, kalau tak buat apa penat2 buat lasik mata dan jual jubah tu bila masuk ruang awam bersedialah untuk dikritik dan diterima. Muhaya bukan maksum. Dia tetap ada silap yang kena diperbetulkan bukan diangkat-angkat salahnya tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list