Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
13374
View
154
Reply

'Kenapa Orang Biasa Tak Boleh, Tapi Artis Boleh Ambil Gambar Masa Suntik Vaksin?'

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2021 01:37 PM | Show all posts |Read mode
Ramai juga pelayar di laman sosial menyuarakan rasa tidak puas hati apabila menerima layanan berbeza daripada petugas barisan hadapan.




Kredit foto: IG



"Kenapa orang biasa tak boleh 'snap' gambar artis boleh pula. Itu kadang 'frontliner' ni memang lah. Payah nak cakap."



Itu antara komen netizen yang tidak berpuas hati apabila melihat Fasha Sandha dibenarkan merakam proses menyuntik vaksin.




Kredit foto: IG




Komen yang ditinggalkan di Instagram Fasha itu turut dibalas aktres berkenaan dengan baik.

"Saya minta izin amik gambar dan video, mereka kata okey. Cuba cik mintak kebenaran baik-baik," sarannya.


Fasha juga mengambil kesempatan menjelaskan sebabnya berbuat demikian untuk memberi kesedaran kepada masyarakat.




  



Walaupun segelintir warganet bersetuju dengan pengguna akaun @adzerbaijan, ramai yang menyebelahi Fasha dan mendakwa tiada beza layanan antara artis dan orang awam.




Kredit foto: IG




Mungkin mengikut tempat, situasi dan mood petugas ketika itu, siapa tahu kan? Tempat anda bagaimana pula? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
ehhh boleh je la... i amek video ok je... matter of u nak buat or x
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:44 PM | Show all posts
netizen pun....nak ambik gambar or video mintak la izin dulu. kalau diorang x bagi, hormati lah permintaan frontliners tu. takut melambatkan proses etc. tp kalau diorang bagi pun kira rezeki masing2 lah. x payah nak komplen sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat pusat vaksin tpt mak kaka injek tak boleh langsung. Petugas akan sound sapa yg nak ambik. Baru ni bawak mak utk ambik 2nd dos.. waris langsung tak dibenarkan masuk kecuali yg berkerusi roda. Atau depa nnti announce panggil nama waris kalau berkeperluan. So waris tunggu luar tpt menunggu yg disediakan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:58 PM | Show all posts
ada forumner cakap dah keluar pekeliling tak dibenarkan merakam... tapi tu la ada je yg rakam... terpulang budi bicara orang yang in charge tu la kot... tu zoey rahman retis pun tak dibenar merakam
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh kluar pekeliling kan. Kkdg ad bg rakam, tp jgn sebarkan. Ble retis..sume jd blh ek...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp dia dpt dlu
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut luck la kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin tgk pd petugas dlm tu kot. Sbb masa baru ni di idcc, doktor tu pulak yg tanya kita nak rekod ke nk tangkap gambo ke silakan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Petugas tu tak aware kot ada pekeliling tak boleh ambik gambar.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
My abang bukan artis elok je ada org ambil gambo dia tgh cucuk. Iols rasa petugas tu ygambilkn sbb my kakak x ikut dia masuk ppv tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikutkan apa2 procedures mana boleh ambik gambar.Tak faham betul manusia zaman sekarang sikit2 ambik video atau gambar especially artists.Batak dan peghak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:50 PM | Show all posts
tengok masa gak kot.. kalo tgah busy xleh la.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:52 PM | Show all posts
tak yg nk amek2 gmba..nk rekod dh kenape?
batakk sungguh aih..
aku g vaksin.pas cucuk balik.. nk amek gmba kt board tu pun tk hadap...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis kan.. Kita ni sape?hurmm..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
boleh je ambil gambar, ckp je ngn doktor tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp mcm rmaii je artis yg da vaksin?depaa ni bkn ats 60 or sakit kronik.depa pkai kuota mn ye?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 12-6-2021 01:58 PM
ada forumner cakap dah keluar pekeliling tak dibenarkan merakam... tapi tu la ada je yg rakam... ter ...

Oooo baru iol tau.. ingat boleh. Tapi knp pulok xleh ambil gambar time vaksin ?   bukan apa pun.. skjap je
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorr.. geng kayangan lerr.. agak2 la
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk pada frontliner jgk agaknya. Nasib baik dpt, klu tk dpt pun stay positive je k
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list