Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1895
View
20
Reply

Hairul Azreen Kongsi Cara Buat Badan - "Saya Pun Tak Lalui Fasa Yang Mudah”

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-6-2021 11:10 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon Hairul Azreen memulakan kariernya dalam bidang seni sebagai seorang stuntman atau pelakon lagak aksi.


Namanya mula diangkat selepas membintangi filem Paskal yang merupakan filem pecah panggung.








Menerusi filem itu juga, Hairul bukan sahaja dipuji dari segi lakonannya yang memang mantap tetapi dia juga menerima pujian berikutan tubuhnya yang sado.


Perjalanan membina badan bukanlah sesuatu yang mudah. Apatah lagi nak mengekalkan bentuk badan, ianya ternyata lebih sukar.


Oleh kerana terlalu ramai yang bertanya kepadanya tentang cara membuat badan untuk filem, Hairul menjawab pertanyaan tersebut dengan berkongsikan persiapan untuk filem terbarunya “The Assistant” melalui Instagram story.


Hairul memulakan coretannya dengan berkata bahawa dia tidaklah sepandai mana tetapi dia hanya ingin berkongsi perjalanan kehidupannya serta apa yang dia lakukan sebagai rutin. Menurut Hairul dia memulakan harinya pada pukul 6 pagi setiap hari dengan latihan yang terbahagi kepada beberapa bahagian.












Menurut Hairul, untuk filem The Assistant, dia mengambil seorang guru lakonan bagi mengasah teknik lakonannya.












Fuh, nampak memenatkan dan ekstrem betul latihan yang dilakukan oleh Hairul ni. Menerusi perkongsiannya, Hairul berkata bahawa dia pernah buat badan jadi gemuk untuk filem “Pasal Kau” dan dia juga pernah mencapai peratus lemak badan sebanyak 3.5% di dalam filem “Wira”.


Menurut Hairul perjalanannya membina badan bukanlah suatu perjalanan yang mudah namun kata Hairul jika kita kerap memberi pelbagai alasan, kita tidak akan dapat mencapai apa yang kita mahukan.








“Saya pun tak melalui fasa yang mudah. The best never rest," katanya.




Kredit foto: IG Hairul




Memang hebat Hairul ni. Sorang pelakon yang sangat berdedikasi dan selalu berikan yang terbaik dalam karyanya.




Sumber: KoolFM
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:15 AM | Show all posts
X sape tanya pun....
And x abis2 dok guna la nama filem paskal tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
even dia ni annoying, tapi xleh nafi lah badan dia mmg fit helok je. bukan bagak sado mcm peti besi. so bagi la kredit skit..haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:56 AM | Show all posts
badan dia mmg ripped abis la. yg tu puji. tp bab lakonan, erkkkk..
hebat rutin dia hari2 buat mcmni. aku paling berat pun, pagi kayuh 50km lebih, mlm legday. nak mampos rasa. tp hasil dia mmg wow la.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 12:00 PM | Show all posts
natural ke ada 'bantuan'?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Occayy.. lepas tu??
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde ke video leak kek rul ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw, semoga dapat terjatuh ada perut kek rul sambil kek rul alihkan ke bahagian dada....
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak badan fit cam dia..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni walaupon lembam2 gitu tapi gigih ye capai ape yg dia nak. dapat kawin dgn crush dia, pulun training buat badan utk filem aksi. cuma aku nak tanya tak bahaya ke tembamkan dan kuruskan badan mendadak cmtu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
budak noob lembam bodo kat sekolah.. suara nobita kepit pelat euwww geli
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
budak noob lembam bodo kat sekolah yang membosankan.. kalau ajak bersembang tak sampai seminit terus terkantoi akal lembam
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau muda lagi boleh la lagi nak buat badan..tunggu kau dh 40an nnt..tgk lah badan kau mcm mana
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:13 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 14-6-2021 01:27 PM
dia ni walaupon lembam2 gitu tapi gigih ye capai ape yg dia nak. dapat kawin dgn crush dia, pulun tr ...

Setuju jgk.

Walaupon ramai duk kecam, tapi dia gigih buat apa dia nak.
Boleh la tampung anak bini, daripada jd biawak.




Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la gitu..kena usaha kan nk dapatkan sesuatu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:23 PM | Show all posts
ada duit semua boleh
xde duit supplement pun xmampu apatah lg nk bayar trainer bayar gym
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:27 PM | Show all posts
lantak la ko kekrul, yg penting aku xminat sbb katik
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Jujurnya buat badan xmampu membuatkn otak chu olls lebih cerdik... Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
X abis2 the best never rest dia. Claim diri sendiri the best. Xleh blah dia boleh nak sama kan dia dgn Keanu Reeve john wick tu. Lambertttt lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini baru OG action hero, xpayah buat2 badan tetap unggul. #thebestneverrest


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list