Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5145
View
72
Reply

Aina Abdul ‘Crush’ Dengan GDragon, Jadi Inspirasi Tulis Lagu Kisah Peribadi

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2021 02:34 PM | Show all posts |Read mode
Kemantapan vokal Aina Abdul tentu sekali tak perlu dipersoalkan lagi dan kini bakatnya mendapat perhatian di peringkat antarabangsa selepas muncul dalam program TV Korea dikenali sebagai Simply K-Pop Con-Tour.


Bukan sahaja peminat di Malaysia yang kagum dengan vokal penyanyi berusia 28 tahun itu, malah warga Korea juga terpegun apabila melihat Aina menyanyi lagu Sepi secara langsung.




Foto: IG




“Saya tak sangka akan mendapat reaksi sebegitu daripada kedua-dua pengacara tersebut, kerana rehearsal diadakan tanpa mereka dan apa yang saya cakap semua adalah berdasarkan skrip.


“Tapi tak sangka mereka akan berikan reaksi yang sangat comel dan ia membuatkan saya rasa gembira menyertai program tersebut, ” katanya kepada mStar.




  



Menurut Aina, dia menjadikan penyanyi GDragon daripada kumpulan K-pop Big Bang sebagai inspirasi untuk menulis lagunya sendiri.


“Sebenarnya bias saya dalam Big Bang ialah GDragon dan TOP, tetapi lebih minat GDragon kerana dia ialah inspirasi saya untuk mula menulis lagu.




  



  



“Dia banyak menulis tentang kisah peribadinya dan ia membuatkan saya ingin menulis lagu berdasarkan perspektif hidup saya sendiri, ” katanya. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni sure adik ipan..baru kuo kampung..kat Rengit tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Complicated jugaklah kalau uols menginspirasi gd. Sbb muzik die banyak layer dan penuh misteri..all the best.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:10 PM | Show all posts
Elok la.muka kau pun ada iras kim jong -un
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:27 PM | Show all posts
iols mmg minat giler dgn GD sbb he produced his own songs and albums..
this is his best album for me despite of cover album dia yg a bit controversial tu but why bother pun..



iols respect dgn penyanyi yg brilliant composing and producing their own songs..
hope aina bole pegi jauh mcm dia..

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ngefans dengan Gd
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:36 PM | Show all posts
Pemende dkrg byk cite pasal die nih.
Interview Tv korea la, inspirasi retis korea la
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:58 PM | Show all posts
Kalau pakai mcm ni baik perlahan-lahan belajar jadi ustazah


nak kekal releven dalam dunia hiburan ko xboleh hanya berdiri atas bakat tetapi mestilah  kena adapersonaliti,gaya ,imej diri dan rupa yg lawa


ko xlawa tp aura ko terbaik ,org nak tengok ko berkali-kali ,barulah ko boleh hidup lama dalam dunia hiburan.


Aku xboleh tolong org yg hanya ada bakat tp hodoh.,,,imej diri pun xde...

pakai serupa minah  kena sawan babi , punyalah try hard sampai jadi gila tetaplah ko celaka yg tak boleh stay lama dalam dunia seni hiburan tanahair atau tanah mana pun atas muka bumi ini.


pekerjaan yg sia-sia.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah replied at 18-6-2021 03:58 PM
Kalau pakai mcm ni baik perlahan-lahan belajar jadi ustazah



ko lawa sgt ke dik? haha
elok2 la tgk cermin me apo
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboii dik..minat gdragon ye…

Sis pun minat sgt gdragon hensem n v talented
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:16 PM | Show all posts
semoga dek aina banyak job lepasni sampai duit berkepuk2 supaya dia boleh buat plastic surgery atau laser treament untuk kulit dia lubang2 tu di korea...

wajah muka herlok itu penting yach di era ini...

70% penonton malaysia sekarang layan drama luar jah sebab nak tengok jejan atau cikki herlok...

tak percaya cuba suruh hollywood tukar casting avengers tu bubuh suhaimi saad, tauke jambu, ellen degeneres, siti sarah, cek non, sean kingston dan hamid gurkha... tengok ada tak yang sudi tengok????
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 02:49 AM | Show all posts
Edited by gideoncross at 19-6-2021 02:50 AM

G-Dragon x bnyk bunyi msa ni, last2 dngr pun psl dia dating BlackPink Jennie je.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:56 AM | Show all posts
dino replied at 18-6-2021 04:17 PM
ko lawa sgt ke dik? haha
elok2 la tgk cermin me apo

Lawa,,,lagi lawa daripada janda bang Dino dan bini baru bang Dino hat la ni,,,,,



Aku tegur Aina Abdul sebab dia mmg xlawa dan xpandai nak gayakan diri .





Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Gudluck Aina
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 19-6-2021 02:49 AM
G-Dragon x bnyk bunyi msa ni, last2 dngr pun psl dia dating BlackPink Jennie je.

Serius laa GD ngn jennie??ai xsuka BP..tp ai suka GD..lagu "But i love u" lagu solo dia sebelum halyu wave whatsoever tuh tetap jd my fevret..hihihi..

Jgn laa GD date jennie..ai xrestuuuuuuu..huwaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 12:23 AM | Show all posts
Sapa ja xska G Dragon kan....melainkan yg bru berjinak2 nk knal G Dragon atau xknal abang G Naga ni lol....
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 12:35 AM | Show all posts
btw apa cerita dengan skandal pelacuran seungri yach?
iols dah jarang2 layan big bang sejak isu heols ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
gdragonn.. bigbang.." crush "zmn matrik duluuu
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Daku xknal..aura kpop xmelekat padaku...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-6-2021 06:47 PM
Serius laa GD ngn jennie??ai xsuka BP..tp ai suka GD..lagu "But i love u" lagu solo dia sebelum ha ...

Fake scandal je tu antara Jennie & GD. Jennie kan Kpop Female Idol paling popular dan berpengaruh di SK sekarang ni. So, Dispatch buat fake scandal untuk alihkan isu kontroversi kerajaan Korea Selatan. Jennie & GD kan under company yg sama iaitu YGE. Kesian Jennie & GD kena jd scapegoat untuk tutup kontroversi kerajaan Korea Selatan. I suka kedua2 Jennie & GD sbb mereka bukan saja rapper dlm group masing2 tapi berbakat juga tulis lirik & compose lagu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list