Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2008
View
24
Reply

Tajul Tangguh Dulu Anak Ketiga Demi Kewangan Keluarga

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2021 02:42 PM | Show all posts |Read mode
Selepas menimang cahaya mata kedua bulan lalu, penyanyi Tajul dan isteri Nurul Shamieza membuat keputusan untuk perancang keluarga dengan memasang rod implan perancang keluarga.


Tajul atau nama sebenarnya Tajul Ariff Noor Md. Shari, 23, berkata, tindakan itu dilakukan bagi memberi tumpuan membesarkan dua anak mereka dengan sebaiknya.




Foto: IG




"Ye semalam saya temankan isteri pergi klinik untuk pasang rod implan perancang keluarga.


"Kami merancang dan fikir daripada pelbagai aspek iaitu kasih sayang, kewangan, masa dan pelajaran.


"Kalau tak fokus dan tak buat perancangan yang betul takut kedua-dua mereka tak dapat semua tu," katanya kepada mStar.








Penyanyi lagu Sedalam-Dalam Rindu ini memberitahu akan menanggalkan rod implan tersebut selepas tiga tahun atau apabila sudah bersedia untuk menambah anak.


Sementara itu, Tajul berkata, dia bersyukur dikurniakan sepasang cahaya mata dan sememangnya merancang untuk menjarakkan kelahiran bayi ketiga buat masa ini.


"InsyaAllah kalau ada rezeki lagi tiga tahun kami bersedia untuk ada baby yang ketiga.


"Yang kedua memang kami syukur dapat anak lelaki, biar sepasang dan boleh berkawan dengan kakak dia.


"Kali ni bukan terpaksa pasang birth plan, kami suah berbincang dan memikirkan ini adalah keputusan terbaik dan kami mahukan masa tiga tahun untuk besarkan kedua-dua anak ni duhulu," katanya.




  



Dalam pada itu, Tajul berkata, pemasangan rod implan yang dilakukan adalah atas nasihat doktor dan ia selamat untuk digunakan serta tidak memudaratkan.


"Doktor kata selamat digunakan 99.9%. Pasang untuk tempoh tiga tahun, tapi kalau dah ready... bila-bila pun boleh buka," ujarnya.




  



Tajul mendirikan rumah tangga dengan Nurul Shamieza tiga tahun lalu dan mereka dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Adriana Carisa, 3, dan Adrian Rifqy yang berusia sebulan. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Bijak macam ni. Syabas! Tak selfish tp pentingkan anak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni thread sume psl anak je. Nk cucuk implan kat bini pun ade thread. Hadoi lah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:38 PM | Show all posts
So, ko nk berjimak ke x perlu ke orang tau?
Haish.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni bakalan berita setiap 2 hari qiempropa ada anak pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:45 PM | Show all posts
ooooooooo mcm tu....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:54 PM | Show all posts
Dpt bini sedap mane bleh tahan

hari2 kasi lenjan

kalo tadak implan

ade chance beratur anak

cukup team bola
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:56 PM | Show all posts
dia ni kalau gosip mesti pasal bini dia je... ye la nak marketkan diri dia tak laku...
muka ala2 kelindan lori je... lepastu cerita pasal karier suram etc.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:01 PM | Show all posts
muka macam celaka nakharom

ko jadi kuli kasar sajalah

rupa macam tong tahi

benci betul aku jantan sial rupa mcm ini menyemak dalam  industri hiburan

babi betul
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka rempit x laku.. Terpaksalah jual muka bini ngan anak.. Bini pki implan pun nak nunjukkkk... Dpt ler dayung hari2 x lekat.. 99% gitewww.. Kiasan nak berjimak
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:28 PM | Show all posts
Mende lah pasang implan pun nak kecoh2
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus ada perancangan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya tuhan..inikah gosip yang perlu kuhadap sambil mereput sepanjang pkp..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah yang dinama kan family planning
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni nampak macam bininya yg banyak bekerja sekarang ni. Bini gigih buat review product segala bagai...

Penuh story review je... Sesekali muncullah dia dlm video berkaitan produk suami isteri ke... Kisah suami isteri ke...
Cuma baguslah jugak bg kesedaran kat fllower dia duk ralit beli product sedap malam segala, lupa nak cntrol birth, anak terabai, ekonomi ke mana... Baguslah...

Cuma nampaklah si tajul tu mcm agak bodoh rempitnya bila isteri interview tanya psal implant ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda gini pn nk kabo ke org ke tajul?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah... Cite ko nak jg burung jgn bg muntah sewenang2nya pun may canang ka? Dh x de job sgt ke, blh dpt duit ke bgtau 1 malaya cite punai gini?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Emmmmm ini gosip????

Bagus untuk kesedaran para peminat dia tentang birth control, tapi tak payah in detail sampai ada gambar pasang implant tu!!!

Dia nie ramai peminat ke???
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:57 PM | Show all posts
okla tu ada family planning...
cuma rod implant ni kene tanggal lepas maximum 5 tahun... and certain people kacau period dorg...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Muda lagi laki bini ok gak nak tangguh sbb anak pun rapat2 sgt kan.

Btw tak penah pakai benda tu adakah badan akan mengembang ya?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list