Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5139
View
75
Reply

[Dunia] EDISI UTURN MENGGILA : Rumah Putih nak melabur 3.2 Billion utk menghasilkan ubat antiviral bagi merawat dgn berkesan covid 19...vaksin dahhh tak efektif utk Delta varian

[Copy link]

Author: blastoff       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2021 09:07 PM | Show all posts |Read mode
Edited by blastoff at 19-6-2021 04:10 AM

Yg boleh di beli di farmasi utk di ambil di rumah ketika di peringkat awal kena virus covid 19 .....

Sound familiar ? C'mon laaa, ubat cacing ler yg nak di pasarkan semula oleh Biden guna jenama baru plak agar dia je boleh monopolinyaaaa di pasaran dunia .

Sekarang dah terang lagi bersuluh kerajaan Amerika sundrik pakai cakap haku agar guna ubat mujarab je utk rawat covid 19  



\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.nbcnews.com/politics ... evelopment-n1271174

Biden administration to invest $3.2 billion for Covid-19 antiviral pills

"Oral drugs that could be taken at home early in the course of disease would be powerful tools for battling the pandemic and saving lives," Dr. Anthony Fauci said.

June 17, 2021, 8:50 AM PDT / Updated June 17, 2021, 9:44 AM PDT
By Lauren Egan

WASHINGTON The Biden administration announced a $3.2 billion plan Thursday to build up the country's supply of drugs to treat Covid-19 and future viral threats.

The plan, called the Antiviral Program for Pandemics, will spur clinical trials and the manufacturing of promising treatments for Covid-19, with the goal of gaining authorization from the Food and Drug Administration for some antivirals and making them available to the public within a year, the Department of Health and Human Services said in a statement.

Effective antiviral medicines could be taken at home, preventing surges in hospitalizations and leading to fewer deaths, the department said. The effort, which will also include research into other viruses with pandemic potential, will be funded by the American Rescue Plan, it said.

"New antivirals that prevent serious Covid-19 illness and death, especially oral drugs that could be taken at home early in the course of disease, would be powerful tools for battling the pandemic and saving lives," Dr. Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, said in a statement.

"Through multidisciplinary collaborations among leading scientists in academia and industry, this investment from the American Rescue Plan to create the Antiviral Program for Pandemics will help inspire medical innovation and build on the extraordinary success we have seen in developing the COVID-19 vaccines," he said.

At a news briefing Thursday, Fauci said there are few treatments for many of the viruses that have pandemic potential. Vaccines continue to be the centerpiece of the strategy to fight Covid-19, but antivirals are an "important complement," especially for people with certain health conditions that make the Covid-19 shots less effective, he said.

Antiviral treatments would also add an "extra line of defense against other, unexpected emerging things, like variants of concern," Fauci said.

The plan provides $300 million for research and laboratory support, nearly $1 billion for preclinical and clinical evaluation, nearly $700 million for development and manufacturing and $1 billion to form groups called Antiviral Drug Discovery Centers for Pathogens of Pandemic Concern to accelerate the creation of antiviral drugs.

Since the pandemic began, more than 600,000 people have died in the U.S. from Covid-19.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 09:13 PM | Show all posts
pheeewitttt, yg dok sembur ludah kehulu kehilir ayat mantra "SATU2 nyaaaa penyelamat adalah vaksin je sebab virus tiada ubat yg wujud utk merawatnya dgn berkesan" ternyata perlu jilat semula lah yaaa ludah ittewww... bluuuuwerkkkkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 09:18 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 19-6-2021 04:11 AM

USA yakin delta varian tak boleh di kawal dgn vaksiin maaaaa, sebab tu lah yg lani depa kalut nak hasilkan je ubat antiviral ittewwwww ...so apa lagi malaysia hanya mahu tengok saja kaaa US kuasai pasaran ubat antiviral?

Tarak initiatif utk hasilkan ke ubat camtu kerana ivermectin tgh dok murah pe lani beli manyak2 jenamakan ia semula lerr
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:21 PM | Show all posts
mudah-mudahan berhasil. bolehlah jual antiviral dan vaksin sekali kepada china, nemesis us.. klu china fight maka siapa cepat hasilkan antiviral tu maka dia menang peranglah .. barangakli us dah insap, dulu tak percaya dan bongkak covid, skrng ni bila dah ada vaksin kadar jangkitan pun dah menurun.. tp us jangan lega dulu sbb varian india tu sedang perhati .. klu dah berjaya jgn lupa derma dengan negara2 kecil yg tak ada duit nak research ubat2 ni



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 09:24 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 19-6-2021 04:11 AM
ninja9 replied at 18-6-2021 09:21 PM
mudah-mudahan berhasil. bolehlah jual antiviral dan vaksin sekali kepada china, nemesis us.. klu chi ...

weyy ubat antiviral tuu bukannya vaksin laaa , tak sama, delta varian tak boleh di kawal guna vaksin , lani US tengah menjangkakan akan melonjak another wave of delta varian ler

Lagipun fauci dah tak percaya herd imuniti , so dia dah yakin dunia tak mampu harap kat vaksin maaa.... tanpa herd imuniti maka konsep vaksin dah kantoi kaw kaw ler
So tak yah kau nak cuba promote vaksin yg dah terbukti tak mampu overcome delta varian ittewwww  



Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:27 PM | Show all posts
blastoff replied at 18-6-2021 09:24 PM
weyy ubat antiviral tuu bukannya vaksin laaa , tak sama, delta varians tak boleh di kawal guna vak ...

betul lah tu. sbb tu aku tulis boleh jual antiviral dan vaksin sekali.. ada dua layer protection. satu tak jalan masih ada satu lagi layer pertahanan untuk fight..

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Daripade aku makan pil Pak Biden ney baek aku makan racun tikuih lagi baek..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 09:33 PM | Show all posts
ninja9 replied at 18-6-2021 09:27 PM
betul lah tu. sbb tu aku tulis boleh jual antiviral dan vaksin sekali.. ada dua layer protection.  ...

kau faham dakkkk yg vaksin tak diperlukan lagi dahhh apabila FDA approve je penggunaan ubat antiviral yg berkesan utk merawat covid 19 ?

Penyakit yg ada ubat mujarab org dah tak mahu vaksin ler, kejadah nak tanggung side effect vaksin kalau ubat mujarab senang2 boleh di beli kat farmasi je
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:34 PM | Show all posts
so nak cucuk ke tak ni? babi betul lah buat kaka pening kepala
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 09:34 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 18-6-2021 09:27 PM
Daripade aku makan pil Pak Biden ney baek aku makan racun tikuih lagi baek..

aku dah ada zentel siap2 , murahhhh je , meh kita repack rebrand jual nya balik stingerrrrrrr mana kau , kita nak beli berapa kontena haaa ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 09:45 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 18-6-2021 09:34 PM
so nak cucuk ke tak ni? babi betul lah buat kaka pening kepala

Biden jangka lagi setahun baru akan ada di pasaran ...makna depa nak perabih stok vaksin di dunia dulu ler tuuuu lepas tuu baru depa nak pasarkan ubat itteww
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:48 PM | Show all posts
blastoff replied at 18-6-2021 09:33 PM
kau faham dakkkk yg vaksin tak diperlukan lagi dahhh apabila FDA approve je penggunaan ubat antivi ...

kan baru nak buat research tu... apa pula dah tak perlu vaksin dah. ini cerita masa depan punya cerita.... nasib vaksin ni bergantung kepada kesan antiviral tu. klu kesan sampingan antiviral tu lagi teruk berbanding vaksin, maka option penggunaan vaksin tetap orang nak apa lagi kalau ada vaksin baru yang lagi bagus...

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:49 PM | Show all posts
blastoff replied at 18-6-2021 09:45 PM
Biden jangka lagi setahun baru akan ada di pasaran ...makna depa nak perabih stok vaksin di dunia  ...

kena cucuk lg ke? kaka baru nak honeymoon kt dubai .penat kumpul duit 3 tahun.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 09:53 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 18-6-2021 09:55 PM
ninja9 replied at 18-6-2021 09:48 PM
kan baru nak buat research tu... apa pula dah tak perlu vaksin dah. ini cerita masa depan punya ce ...

research kejadah, terus ke clinical trials , tak baca kaaa, itu bermakna ubat dah ada laaa tu dan depa dah yakin laa tu keberkesanannya kalau tidak buat paaa nak sanggup labur 3.2 Billion.....errr kau je masih tak mau terima ivermectin berkesan sedangkan di seluruh dunia dah ramai sedarnya laaa, kau terus laa hidup dalam anganan yg vaksin dapat selamatkan kau .

Fauci tak percaya pada vaksin dahhh sebab tu laa dia kata herd imuniti adalah mistik semata2 so kau nak promote gakkk vaksin kau tuuu umpama menjual mende yg tak efektif laaa jawabnyaaa .


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 09:56 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 18-6-2021 09:49 PM
kena cucuk lg ke? kaka baru nak honeymoon kt dubai .penat kumpul duit 3 tahun.

ubat tak perlu di cucuk, dalam bentuk pill, sama je dgn ubat cacing .
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:57 PM | Show all posts
blastoff replied at 18-6-2021 09:53 PM
research kejadah, terus ke clinical trials , tak baca kaaa, itu bermakna ubat dah ada laaa tu dan  ...

... tak ada hal nak sokong mana-mana cara. yg penting efektif.... hidup ivermectin..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 09:58 PM | Show all posts
Provaks perlu cari pemimpin baru utk jilat.... sebab Fauci dah tak percaya pada keberkesanan vaksin lagi dahhhh.... faham ? So sapa yg bakal di julang jadi pemimpin jilatan provaks ? Anwar Ibrahim dan Tun Det  ? Setahu aku anwar dan tun det yg kuat promote vaksin
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hampa ini semua better balik rumah parent minum susu ibu.. Untuk repair cell otak.... Sudah lama pandemic masih tidak boleh beza antiviral drugs dengan vaccines....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 10:07 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 18-6-2021 10:09 PM
Dwdrum replied at 18-6-2021 10:04 PM
Hampa ini semua better balik rumah parent minum susu ibu.. Untuk repair cell otak.... Sudah lama pan ...

ayat jilat ludah sendri ke ni ...hmmm masih wujud kesombongan nampak utk akui yg kau dah tak berpemimpin lagi dahhh utk dijadikan icon jilatan

errrr bukan ke kau tak percaya yg penyakit disebabkan virus ada ubat mujarab yg boleh merawatnya ???????
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 18-6-2021 06:07 AM
ayat jilat ludah sendri ke ni ...hmmm masih wujud kesombongan nampak utk akui yg kau dah tak berpe ...

No.... Sebab aku tahu antiviral drug untuk covid bila akan di guna kan compare dengan vaccine.. Aku tidak lah mahu percaya buta seperti saranan ko makan ubat cacing untuk prevent dari jankiti covid.....
Btw tahniah dik blast ada juga guna otak ko ini at least... Aku percaya ramai forumers sudah dewormed buang parasites... Bukti obat cacing berjaya protect depa dari jankiti covid... aku tunggu result dari ko... Hahaahahahaaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list