Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
3339
View
40
Reply

"Jangan Gelak, Mantain Vogue Je,"-Tip Awet Muda Maria Farida

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-6-2021 10:40 AM | Show all posts |Read mode






Tidak ramai bintang yang mampu mengekalkan kejelitaan apabila usia memasuki era 50an, namun berbeza dengan aktres Maria Farida, 52 yang masih kekal jelita.



Wanita kacukan Melayu-Filipina ini menjelaskan ianya adalah warisan keluarganya yang tidak mempunyai masalah kulit. Sementelah lagi tip nya untuk kekal awet muda ialah tidak merokok kerana ianya akan membuatkan kulit menjadi kusam.



Ada satu lagi rahsia yang sentiasa diamalkannya untuk mengekalkan kejelitaannya ialah jangan gelak.


Foto G

Macam pelik tetapi itu lah rahsia yang diamalkan sejak zaman berzaman lagi seperti yang diceritakan kepada portal Majalah Nona.



"Selain jaga pemakanan, tidur yang cukup, minum air banyak, ambil vitamin, saya juga tak merokok sebab ia hanya buatkan kulit jadi kusam. Satu lagi tip tak nak nampak kedut di wajah ialah cuba jangan gelak. Kalau gelak, nanti keluar semua kedut. Mantain buat muka vogue ja."




Foto : IG


Maria yang juga ibu kepada tiga anak berusia antara 12, 16 dan 24 tahun ini turut menafikan yang dia menyorok anak-anaknya berikutan tidak banyak gambar mereka di media sosial. Menjelaskannya, Maria berkata ada berkongsi tetapi anak mereka susah untuk senyum.



"Bila saya keluarkan kamera, masing-masing akan buat muka sampai saya jadi fedup nak ambil gambar dengan mereka. Ada time yang mereka okey, baru saya masukkan kat IG."


Foto : IG




Padanlah dalam semua gambarnya, Datin Maria Farida hanya berpose vogue sahaja tanpa gelak. Jadi, anda yang ingin awet muda boleh lah mengikut tips ini ya. - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Berapa kali nak bagi tips ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Series la ni cantik?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
I'd rather live my life to the fullest esp gelak selalu coz i am like that. Penjagaan kesihatan dan kulit macam biasa sudah. Pemakanan sihat. Bersenam biasa2. Growing old and looking old is normal. Yg penting ialah sihat dan happy selalu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Skincare beautycare regime tanak share sekali ka?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau bersenam kan....xyah lama...keluar peluh menitik
Confirm kulit rasa lain..tengok pun nampak lain..try lah buat....
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Antara dia dengan tin tetek kakyung rasa tin tetek lagi lawa kot...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Laughter is the best medicine ya nek mariah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
memang dia cantik pun .badan pun masih fit.rak gelebeh sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah nak control kot nak gelak ke nangis ker..lagi senang..kot nak tua ke muda ke ada ku kesah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju mmg cantik, tapi filter bertingkek2 sangat
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
zaman dia couple dengan jazle tu ada dia share gambar bersenam. macam low impact workout. drama yang dia tak mekap langsung Isteri Tuan Ehsan kot. nampakla umur sebenar. tapi kulit dia cantik la.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kohkohkohkoh

Kalau sejenis dna hodoh tak payah gigih nak control gelak, takde maknanya nak jadi lawa

Lawa pun taguna kalau bodoh {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosannya tak boleh gelak. Nanti on your deathbed mesti menyesal kenapa lah tak gelak puas2 dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:03 PM | Show all posts
bagi je nombor mak esah tu. kalau jauh2 di pattaya takyah la kopid ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk umur 52 taun mmg sgt2 la cantik
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk menten cantik perlukan modal jua kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sheols sgt flawless, muka maintain dari zaman sheols mula berlakon, takde perubahan langsung ya, mcm vampire
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Eiii...comel nye kucing die nyendeng kat cermin tu....takpelah dia taknak gelak itu diri dia kita nak gelak, gelak je..baru nikmat hidup....mungkin nikmat hidup dia laen....
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah baca somewhere kurangkn gelak utk elakkn lines/wrinkles kt muka. Tp i like laughing lines kt muka,u can tell what kind of person they are.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list