Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1043
View
17
Reply

EURO: Igauan ngeri England

[Copy link]

Author: xpdckelate    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-6-2021 07:51 AM | Show all posts |Read mode
LONDON: England akan menentang Jerman, Perancis, Portugal atau Hungary di pusingan 16 terakhir Euro 2020 selepas menewaskan Republik Czech, sebentar tadi.
Kemenangan tipis 1-0 skuad The Three Lions di Wembley itu memastikan mereka muncul juara Kumpulan D.
Ia bermakna, mereka bakal menempah pertembungan ngeri di pusingan 16 terakhir dengan naib juara dari Kumpulan F yang turut dianggap sebagai 'kumpulan maut'.
Ketika ini, musuh lama mereka Jerman berada di kedudukan kedua dalam kumpulan itu dengan tiga mata, tetapi masih mempunyai satu perlawanan untuk diharungi, awal pagi esok.
Namun, tempat yang dihuni Jerman ketika ini juga boleh bertukar tangan kepada pemenang Piala Dunia, Perancis atau juara bertahan Eropah, Portugal yang dipimpin Cristiano Ronaldo.


Perancis ketika ini berada di puncak Kumpulan F dengan empat mata, manakala Jerman mengatasi Portugal menerusi perbezaan gol dan Hungary pula berada di tangga keempat selepas hanya mengumpul satu mataSkuad kendalian Didier Deschamps akan membuat perhitungan dengan Portugal dan Jerman pula, menanti kunjungan Hungary bagi menentukan kedudukan akhir kumpulan.
Sekiranya England perlu berdepan Jerman, pertarungan di Wembley akan menjadi salah satu pertembungan terbesar dalam bola sepak dunia.
Ia mungkin akan mengimbas kembali pertembungan pada 1966, ketika Three Lions menang bergaya 4-2 di Wembley pada final Piala Dunia.
Kali terakhir England menentang Jerman di kejohanan besar adalah pada Piala Dunia 2010 di Afrika Selatan yang menyaksikan Jerman berjaya mengalahkan mereka 4-1. - AGENSI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-6-2021 07:51 AM | Show all posts
perghhh masak england kalu jumpa jerman atau france
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap ulang sejarah di afrika selatan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2021 06:50 AM | Show all posts
amira_adlina replied at 24-6-2021 06:35 AM
Harap ulang sejarah di afrika selatan

ada harapan ke?mcm payah je..tapi who knows kan benda mcm2 leh jadi
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 24-6-2021 06:50 AM
ada harapan ke?mcm payah je..tapi who knows kan benda mcm2 leh jadi

Semoga ade harapan german tundukkan england 4-1 hehe mcm masa wc 2010
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2021 12:52 PM | Show all posts
amira_adlina replied at 24-6-2021 12:27 PM
Semoga ade harapan german tundukkan england 4-1 hehe mcm masa wc 2010

wahhhh tinggi menggunung harapan tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
FB_IMG_1624515922519.jpg

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2021 03:43 PM | Show all posts

game yg ditunggu-tunggu ni selepas france vs portugal
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 24-6-2021 03:43 PM
game yg ditunggu-tunggu ni selepas france vs portugal

Actually game yg menarik masa portugal lawan german aritu setakat ni ,sbb mlm td france dgn portugal lps seri dah releks dh mkn jajan..tapi england vs german mmg epik laa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2021 07:06 PM | Show all posts
amira_adlina replied at 24-6-2021 05:23 PM
Actually game yg menarik masa portugal lawan german aritu setakat ni ,sbb mlm td france dgn portug ...

german lwn portugal tu sedih benau portugal asyik kena attack je
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by amira_adlina at 24-6-2021 11:16 PM
xpdckelate replied at 24-6-2021 07:06 PM
german lwn portugal tu sedih benau portugal asyik kena attack je

Haha itu yg best tu, tapi game wc ni paling epik kontroversi gol lampard
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2021 10:36 PM | Show all posts
amira_adlina replied at 24-6-2021 11:04 PM
Haha itu yg best tu, tapi game wc ni paling epik kontroversi gol lampard

usah dikenang sejarah lepas..sejarah baru bakal tercipta..aku rasa germany menang 3-1
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2021 03:20 AM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 25-6-2021 10:36 PM
usah dikenang sejarah lepas..sejarah baru bakal tercipta..aku rasa germany menang 3-1

Ntah la germany yg ni game qualified pun xberapa so aku xmeletakkan harapan yg tinggi tp kalau boleh menang aku nk menang 7-1 alang2 kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2021 06:26 AM | Show all posts
amira_adlina replied at 26-6-2021 03:20 AM
Ntah la germany yg ni game qualified pun xberapa so aku xmeletakkan harapan yg tinggi tp kalau bol ...

mak aih dia punya target smp 7 ingat engleng cam level brunei ke,hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 26-6-2021 06:26 AM
mak aih dia punya target smp 7 ingat engleng cam level brunei ke,hahaha

Brazil pun penah dibelasah 7 aper hahaa adakah brazil setaraf brunei?kikih xde la aku merendah diri..menang tipis pun xpe la asalkan menang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2021 05:35 PM | Show all posts
amira_adlina replied at 26-6-2021 05:32 PM
Brazil pun penah dibelasah 7 aper hahaa adakah brazil setaraf brunei?kikih xde la aku merendah dir ...

masa tu tgk la sapa main..skang lemau dh
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2021 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 26-6-2021 05:35 PM
masa tu tgk la sapa main..skang lemau dh

Tu sbb aku merendah diri lemau jek dan liat pulak tu team german main skrg..ikut mood dorang kadang2 garing rangup mcm lawan portugal aritu haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2021 06:25 PM | Show all posts
amira_adlina replied at 26-6-2021 06:09 PM
Tu sbb aku merendah diri lemau jek dan liat pulak tu team german main skrg..ikut mood dorang kadan ...

lawan portugal aritu meme ayam je portugal cuma gol x banyak sebab striker tak mantap jitu harapkan kai haverts je
lemau jua kai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list