Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5408
View
68
Reply

Bayi Maut Dipatuk Ular Ketika Main Dengan Abang Dalam Bilik

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2021 01:47 PM | Show all posts |Read mode
Seorang bayi lelaki maut selepas empat jam dipatuk ular di kediaman keluarganya di Kampung Seberang Batu Hampar, Solok Jelawai Hilir malam tadi.


Dalam kejadian kira-kira pukul 9 pagi itu, mangsa, Muhammad Danial Iqwan Muhammad Hafiz, setahun lima bulan disahkan meninggal dunia kira-kira pukul 1 pagi di Hospital Rembau ketika sedang menerima rawatan susulan.





Seorang bayi lelaki maut selepas empat jam dipatuk ular di kediaman keluarganya di Kampung Seberang Batu Hampar, Solok Jelawai Hilir, di sini, malam tadi.





Menurut Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Hazri Mohamad, berdasarkan siasatan awal, mangsa yang merupakan anak bongsu tinggal bersama ibu, nenek dan abangnya di rumah berkenaan.


Ketika kejadian, mangsa sedang bermain dengan abangnya berusia tiga tahun di bilik tidur utama bersama ibunya yang turut berada di bilik tersebut. Tiba tiba ibunya mendengar jeritan anak bongsunya itu, pada masa sama ternampak seekor ular lari masuk ke lubang dalam bilik tersebut.


Wanita itu memeriksa dan ternampak kesan patukan ular di tapak tangan kiri anaknya dan terus membawanya ke Hospital Rembau, katanya dalam satu kenyataan sebentar tadi.


Hazri berkata, kira-kira pukul 1 pagi, ibu mangsa dimaklumkan pihak Hospital Rembau bahawa anaknya telah meninggal dunia dan laporan polis dibuat ibu mangsa pada pagi ini.




Sumber: K! ONLINE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kpd keluarga.
Kalau kena patuk ular, deme bg apa yach?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 24-7-2021 01:49 PM
Takziah kpd keluarga.
Kalau kena patuk ular, deme bg apa yach?

Bg anti venom ular. Sepupu pernah kena, dia explain ular apa yg patuk dia. Ular tedung tu. Panjang nywanya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 01:57 PM | Show all posts
Cuaca panas sekarang benda tu suka cari tempat sejuk.  Jadi kalau tinggal dekat dengan kawasan belukar eloklah bersih2kan kawasan untuk elak rumah jadi tempat persinggahan sementaranya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya.....

Mesti sakit sgt tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah buat keluarga adik ni. Siannya..main dlm rumah pun tak selamat
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
cuaca panas kering.. mmg ular pun nk berteduh..
rajin2 ler bersihkan area rumah
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ingatkn klau smpat dpt rwatan akn selamat. sedihnya. takziah
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Berita mcm ni siapa yg akn inform reporter
Polis ke atau reporter tu sndiri yg dpt forwarded WhatsApp msg

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
cuaca panas lit2 skrg ni
check dlm tandas, tempat2 sejuk selalu
salam takziah
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 03:01 PM | Show all posts
innalillahiwainnailaihirojiun...

anti venom tak boleh bagi sebarangan,.....
kena tahu jenis ular yg mematuk...

teringat ada satu kes lelaki cina gi memancing mlm2...
kena patuk ular...lelaki tu cari ular tu sampai dpt....
dpt ular tu terus gi hospital...
terus dpt anti venom yg sesuai dgn bisa ular tu...


Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ctaz: innalillahiwainnailaihirojiun...anti venom tak boleh bagi sebarangan,.....kena tahu jenis ular yg mematuk...teringat ada satu kes lelaki cina gi meman ...

Nasib la sempat jugak dirawat, kot while cari ular tu dia pun sadaqallah macam mana..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah...



Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu yg bahaya kalo kena patuk ular..kena blh describe ular tu so that anti venom yg sesuai dpt diberi..mcm dlm cerita snakes on a plane tu la nk dpt venom kena tao ular mana
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 04:53 PM | Show all posts
Astaghfirullah..Ya Allah. Sedihnyaa. Haiwan ni sampai la jmpa tiap kali blk kg. Dlu2 waktu kecik mmg slalu sgt masuk umah. Umah tanah rancngn waktu tu masih byk hutan. Harimau pn masuk kg. Slm takziah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 04:55 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 24-7-2021 02:49 PM
Berita mcm ni siapa yg akn inform reporter
Polis ke atau reporter tu sndiri yg dpt forwarded WhatsA ...

Biasa2 dr polis. Kadang2 org awam passing2 info.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 04:59 PM | Show all posts
إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ‎,


i think now haiwan pun dah tak selsa sebab panas ni so  hehati.

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Aki baca tajuk yg panas sampai september.mmg terpikir jgk kes ular masuk rmh..sekali terbaca tajuk ada bdk mati..aduihai ngerinye  kalau binatang ni masuk rmh..salam takziah!
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbahagialah wahai anak bermain di taman taman syurga.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:18 PM | Show all posts
Sedihnya.semoga si ibu diberi ketabahan hati
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list