Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2822
View
20
Reply

“Saya Ada Isu Kolestrol Tinggi..” – Norman Hakim Nasihat Jangan Takut ‘Check’ Badan

[Copy link]

Author: JahGosipMosip       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-7-2021 01:28 AM | Show all posts |Read mode
“Saya Ada Isu Kolestrol Tinggi..” – Norman Hakim Nasihat Jangan Takut ‘Check’ Badan
Oleh Dini  |  July 22, 2021



Pelakon Norman Hakim menasihati orang ramai untuk tidak takut pergi membuat pemeriksaan kesihatan bagi memastikan tubuh badan berada dalam keadaan yang baik-baik sahaja.

Menerusi perkongsian Norman di akaun Instagramnya, dia memberitahu bahawa walaupun dirinya seorang yang mengamalkan gaya hidup sihat, namun turut terkejut apabila disahkan mempunyai kolestrol tinggi dalam badan.

Tambahnya lagi, selepas mengetahui tentang kolestrolnya itu, tanpa membuang masa dia terus menukar corak pemakanan hariannya dan juga rutin senaman.



Dengan penukaran cara makan dan rutin senamannya, Norman bersyukur kerana ia telah membuahkan hasil apabila dia pergi membuat pemeriksaan kesihatan baru-baru ini dan terlihat kolestrol dalam badannya menurun.

Sumber: Beautiful Nara
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2021 01:29 AM | Show all posts
[ig]https://www.instagram.com/p/CRlc3QNto7O/[/ig]
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 05:19 AM From the mobile phone | Show all posts
hamboiiii no wonder meimei berkenan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 05:29 AM | Show all posts
Edited by dudaberhias at 25-7-2021 05:30 AM

@Kurex @Themilo katanya taste dekat pakcik norman ni...

urmm taktau la kenapa tapi iols takut tengok laki badan2 besar macamni... lagi2 yang berurat2 isi dah macam pohon... kalau kahwin  confirm dok terbayang kahwin dengan pohon... malam2 pegang lengan somi yang berurat macamtu ingatkan pegang akar pokok yang baru tanam semalam kat belakang rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 25-7-2021 05:29 AM
@Kurex @Themilo katanya taste dekat pakcik norman ni...

urmm taktau la kenapa tapi iols takut ten ...

Kalau macam hairul azreen pun takut ke.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 07:16 AM | Show all posts
sfrnna replied at 25-7-2021 07:09 AM
Kalau macam hairul azreen pun takut ke.

yang tu lagi menakutkan... macam kelindan lori...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Kwn aku kurus kering tp kolestrol tinggi..
Ni bdn ketak pun sama..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 25-7-2021 07:16 AM
yang tu lagi menakutkan... macam kelindan lori...

Kelakar la tapi Hanis suka tau.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 07:52 AM | Show all posts
penah tebaca org yg amik steroid utk naikkan muscle ni...sah2la kolesterol ko tinggi khennn
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboih pakcik..bakalan atuk hot ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
tersangat eewwww
xkuasa mak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 25-7-2021 05:29 AM
@Kurex @Themilo katanya taste dekat pakcik norman ni...

urmm taktau la kenapa tapi iols takut ten ...

Tapi abah norman memang sedap........ Santan dia sedap
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 25-7-2021 07:52 AM
penah tebaca org yg amik steroid utk naikkan muscle ni...sah2la kolesterol ko tinggi khennn

supplement pun main peranan gak.. mostly whey protein yg ada dkt pasaran kandungan cholesterol dia mmg tinggi..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
So ? Iols umur 30 dlu kolesterol tggi... rajin2 lh spend duit buat checkup bleh claim tax wlupn 500 hengget je ok lh kn...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 02:58 PM | Show all posts
Lawa pakcik. Dah kalau hari2 hadap smoothie ayam antibiotik reboss..mana tak awek koletrol
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
i am groot
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 10:28 PM | Show all posts
fuh susah nak menten perut mcm ni

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 10:34 PM | Show all posts
aechae replied at 25-7-2021 12:42 PM
So ? Iols umur 30 dlu kolesterol tggi... rajin2 lh spend duit buat checkup bleh claim tax wlupn 500  ...

itulah awak mkn ikut sedap tak jaga pemakanan


sy suruh mkn oatmeal je tak nak
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 08:55 AM | Show all posts
aku bab2 bersenam boleh lg tapi bab jaga makan ni mmg kelautla
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat komen2 dia dkt insta mimilana hehehe
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list