Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
5829
View
47
Reply

Peminat hairan Mawar Rashid ‘hilangkan’ diri, 2 minggu tak muncul di IG… rupa-rupanya sekeluarga positif Covid-19

[Copy link]

Author: JahGosipMosip       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-7-2021 02:46 PM | Show all posts |Read mode
Peminat hairan Mawar Rashid ‘hilangkan’ diri, 2 minggu tak muncul di IG… rupa-rupanya sekeluarga positif Covid-19
Ahad, 25 Julai 2021 1:00 PM
Oleh:  ALI TOUPAN RAJALEE


Mawar Rashid sekeluarga sudah bebas covid.        
            
DUA minggu mendiamkan diri di media sosial, pasangan selebriti Mawar Rashid dan Raff Yaakob mendedahkan mereka sekeluarga dijangkiti virus Covid-19.

Bagaimanapun Mawar atau nama sebenarnya Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid, 26, berkata, mereka sudah bebas daripada virus itu pada Sabtu selepas dua minggu menjalani kuarantin di rumah.

"Dua minggu lepas berlaku kejadian yang tak disangka iaitu lebih kurang awal bulan Julai apabila Raff jatuh sakit dan tak boleh bangun.

"Demam panas teruk, sakit dada, Raff buat test dan disahkan positif Covid-19," ujarnya.

Penjelasan itu memberi kelegaan kepada para pengikut Instagram Mawar yang mungkin tertanya-tanya apa yang terjadi kepada mereka sekeluarga dalam tempoh berkenaan.


Sesi live Instagram Mawar bersama suami.

Selain Mawar dan Raff, tiga orang anak mereka iaitu Raden Ahmad Rayyan, Raden Muhammad Rafael dan Raden Seri Rosabella Cinta turut dijangkiti virus berkenaan.

Selang empat hari kemudian, Mawar pula mengalami demam.

"Selepas anak sulung Ryan positif, Mawar demam dan buat test... keputusan juga positif.

"Lepas Mawar, Rafael pula positif. Sehari pula baby kami Cinta positif, senang cerita satu keluarga positif,” ujarnya lagi.

Bercerita lanjut, Raff atau nama sebenarnya, Raden Ahmad Faizal Yaakob, 36, berkata dia kurang pasti punca sebenar dijangkiti wabak itu berikutan tidak keluar melainkan ke pasaraya bagi membeli barang keperluan harian.

Namun, dia dimaklumkan pasaraya berkenaan kini sudah ditutup sementara berikutan terdapat kes positif dalam kalangan pekerja.

"Apabila ditanya saya memang tak tahu di mana kena, kemungkinan besar dekat groceries, sebab Raff keluar beli barang je.

"Seminggu selepas saya positif, kedai tu ditutup sebab 15 orang disahkan positif. Jadi mungkin kena dekat groceries.


Mawar dan Raf mendirikan rumah tangga pada 9 November 2017 dan dikurniakan dua cahaya mata dan dua orang anak tiri.

"Alhamdulillah awal minggu ni kami dah tamat kuarantin dan bebas Covid-19," katanya.

Mawar dan Raf mendirikan rumah tangga pada 9 November 2017 dan dikurniakan dua cahaya mata lelaki bernama Raden Muhammad Rafael, 2, dan Raden Seri Rosabella Cinta yang berusia setahun.

Raf juga mempunyai dua orang anak hasil perkahwinan terdahulu iaitu Raden Ahmad Rayyan, 10 dan Raden Seri Raysaa Chanela, 6.

Sumber: mStar
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 03:59 PM | Show all posts
So kuarantin kat rumah je la?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita ni ibarat berjalan atas bom jangka..semoga Allah melindungi kita semua..aminn
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
apa pentingnya dia nie dalam industri ya wahai pemoja..heran betul dahlah kalau ulas sst isu nampak sangat kurang cerdiknya
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 04:56 PM | Show all posts
anak2 Raf dgn ex wife got good features..sharp

barangkali ex wife cantik agaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
seriously takut tgk rate kes selangor - kl. umpamanya ko tarik napas tepi rumah je pun boleh kena covid
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
moga cepat sembuh anak2 nya
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 25-7-2021 04:56 PM
anak2 Raf dgn ex wife got good features..sharp

barangkali ex wife cantik agaknya..

Ex wife mmg sgt cantik.. i penah jumpa the ex masa zaman dia belajar mmu lagi..  i rasa dia mcm terlalu cantik.. masa zaman tu laa
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 07:23 PM | Show all posts
pasangan yang gigih berpesen rambut sana sini.... pesen baju sana sini untuk nampak herlok tapi tetap la tak herlok... cc @MontanaHannah
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:06 PM | Show all posts
Sape yang nk hairan tu?
X wujud ke, wujud ke, xde efek pun
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
X hairan pun takat hilang kejap dari social media. Kalau bertaun hilang tanpa khabar berita macam saripah aini baru la hairan. Tertanya jugak mana pegi dia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpasan pun hilang..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa aja la yg perasan kehilangan si bimbo ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah... moga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
1 dalam 33 org skg poaitif covid. Imagine dlm 1 kelas tu ada yg positif huhu seramnya realiti skg. Common dah terkena jangkitan, dan once sorang kena, efek satu family. Takziah dan semoga cpt sembuh. Kesian baby dan anak kecil
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:38 AM | Show all posts
dudaberhias replied at 25-7-2021 07:23 PM
pasangan yang gigih berpesen rambut sana sini.... pesen baju sana sini untuk nampak herlok tapi teta ...




Jumpa kat kita mangkuk jamban ini ,kita  hempuk dengan bontot kuali penggggGGGGGGGGG
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga ALLAH kurniakan kesembuhan buat mawar & family…
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga di beri kesembuhan buat mawar & family…
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Mostly artis dan yg bukan artus ni, kalau positive mesti terus nyorok. Takut kena blaim kot. Padahal orang nak tahu untuk kesan kontak rapat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list