Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
31562
View
356
Reply

Dakwa Bersandiwara, Lana Nodin Gesa DG Hisham Letak Jawatan - "Tak Habis-Habis Buat Muka Kesian, Menangis Penat"

[Copy link]

Author: JahGosipMosip       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-7-2021 01:18 PM | Show all posts |Read mode
Dakwa Bersandiwara, Lana Nodin Gesa DG Hisham Letak Jawatan - "Tak Habis-Habis Buat Muka Kesian, Menangis Penat"

Amri Hassan
Julai 26, 2021 11:45 MYT



Pelakon Lana Nodin menggesa Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Datuk Seri Dr. Noor Hisham Abdullah agar meletakkan jawatan.

Dalam hantaran di Instagram Stories, Lana menyifatkan selama ini ramai yang terpedaya dengan DG Hisham yang sengaja berlakon dengan wajah yang penat dan menyedihkan.

"Hebat lakonan kalah drama Melayu kat Samarinda, hebat KKM. Tahniahlah DG (Hisham).

"Ko ni patut stepdown dah, tak habis-habis buat muka kasihan dan menangis penat tapi semua tu kau berlakon saja!

"Sedih rakyat Malaysia kononnya kata kau tu sangatlah prihatin pada rakyat. Padahal apa jadah ni?" tulisnya pada sepotong video pengurusan mayat dipercayai mangsa COVID-19 baru-baru ini.

Terangnya mengenai video yang tular itu, Lana kurang berpuas hati dengan tindakan anggota pengurusan jenazah yang dikatakannya tidak memakai sut perlindungan diri yang lengkap.

"Ok pasal kes ni semua DM I apahal ni semua? Takkan korang tak boleh tangkap? Tu tengok laki baju hitam tu macam pergi hantar roti kat kedai je.

"Kata bahaya sampai kalau jenazah meninggal ahli keluarga tak dapat kebumikan katanya sangat bahaya mayat-mayat tu semua. Tapi tengok mamat tu, rileks je... yang lain bukan main full uniform PPE.

Sementara itu, pandangannya mengenai DG Hisham turut mendapat sokongan pengikutnya menerusi kiriman mesej langsung di Instagram selain Lana berkongsi paparan skrin dari status Facebook pengguna lain.

Dalam status berkenaan, individu terbabit terkilan tidak diendahkan DG Hisham ketika berada di Pejabat Menteri Kesihatan untuk menyerahkan dokumen kepada Dr. Adham Baba.

Dakwanya, dirinya berkecil hati apabila DG Hisham enggan bertentang mata dengannya dan pada masa sama tidak memakai pelitup muka sambil katanya buat-buat sibuk bercakap telefon."Nasib baik tak buat drama jatuh penat angkat mayat pula! Kalah cerita hindustan! Wake up la... Tak habis-habis bagi rakyat fear mongering!" ujarnya.

Tulis Lana mengenai foto yang dikongsikan itu; "Agaknya dia dah 30 dos vaksin kebal dah. Dalam TV je bukan main nak menangis suara sedih suruh pakai double mask!

"Pejabat kementerian awam boleh pula ko tak pakai mask? Oh lupa orang kayangan."

Sumber: Gempak

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2021 01:18 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2021 01:19 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
tuduh org freemason. kau tu dah macam muka valak tak sedar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi acik lana.ko belakikan americano terus jadi pandai ehk.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa Dg yg kene?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
masa ank ko sakit dulu knpa bwk g hsptl....
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sibuk je acik lana ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kot ye pon kau nak tuduh dia, sampai ke sekutu dajjal perginya. Dia DG je pon, at the end of the day kena ikut menteri. Ko ingat kalau orang lain jadi DG, dia bolej buat decision sendiri ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
yuseri yusoff tu pun.. kau kat pejabat adham baba tapi kau expect DG layan kau dah kenapa? pastu busuk hati
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Astagaaa... Dia sedar ke tak apa dia cakap nih...  Cuba ko duduk kat tempat DG tu seminggu dua.. nak tgk hebat tak hebat ko ...

Dah lupa camana anak sakit ke..

Mampu ke DG tu nak turun ke kubur satu2 cek sop semua org... Pekerja tu pun penat wehhh ..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tuntasha at 26-7-2021 01:42 PM

Orang cam DG ni tak de business nak pandang nak sengeh kat ko.Dia da serabut 1001 hal dalam otak.dah tu sentap sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay, DG letak jawatan. Pastu nk gnti dgn kau ke cmne?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh sial lah. Aku org luar keh. Tp rasa respek n kesian ngan DG Dr Hisham. Dia dari awal covid dh pesan n warning korang utk patuh segala sop bagai. Tp korang sendiri yg ramai bising x leh shooting bagai. Mcm korang retis je yang nak jaga periuk nasi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 26-7-2021 01:38 PM
Kot ye pon kau nak tuduh dia, sampai ke sekutu dajjal perginya. Dia DG je pon, at the end of the day ...

Tau takpe.. tula bukan semua orang pandaj.. dah tak pandaj nak kecoh becakap plak.. becakap dgn bahasa ya ampunnn
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
aduhaiii.. sian frontliner.. apa la ko Lana
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 02:01 PM | Show all posts
hat yang ini aku tak setuju..DG tu skadar penjawat awam je lana nordin oiiii.. bkn dia menteri berkuasa sngat... aku ni yg rasa DG tu d kambing hitamkan oleh menteri... depa semua x berani kedepan.. DG yang kena hadap, kena hamun.. everyweek turun padang settlekan masalah frontliner.. even mogok dr kontrak pon dia yg kena settle...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak mengamuk, tp nampak bodoh jugak ye. Kenapa nak salahkan DG
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
whoayussss.kenapa dia rasa pendapat dia penting
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidung pun palsu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list