Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15852
View
133
Reply

[Dunia] Tokyo 2020: Tidak bawa pulang pingat, senyuman Nur Dhabitah paling 'win'

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-8-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Misi atlet terjun negara Nur Dhabitah Sabri untuk membawa pulang pingat di Sukan Olimpik Tokyo 2020, terkandas selepas gagal meraih 'top 3' dalam aksi final acara 3 meter papan anjal wanita, sebentar tadi.
Penerjun berusia 22 tahun itu menamatkan lima terjunan di tempat ke-4 dengan kutipan mata 326.15, di belakang atlet China dan Amerika Syarikat.
Keputusan penuh menyaksikan dua peserta dari China Shi Tingmao dan Wang Han masing-masing meraih pingat emas dan perak, manakala peserta Amerika Syarikat, Krysta Palmer meraih pingat gangsa.
IMG_20210801_155146.jpg
IMG_20210801_155327.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetap bangga dgn pencapaian dabitha
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia punya senyuman tu patut dpt emas.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok senyuman dia jd tenang walau hati dub dab ngalahkn dhabitalh plak
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Power dhabitah td.. no 4 tu pun dah di kira kejutan.. tahniah!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Membanggakan walau tpt ke4..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by laradelara at 1-8-2021 07:31 PM

Muda lagi.. Baru 22. Bnyk lagi olympic boleh try

Apa pun mmg bagus lah tadi. Final round ni way better drp preliminary & semi final

Tahniah dhabitah


Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk peningkatan dia.. tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Well done Dhabitah, what a fantastic result, 4th in the world tu. Bangga sangat with your performance and the character you have displayed  Well done again dik, I'm sure you will go far
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
no 4 tu boleh dikira hebat dah.. congrats..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk dia paling kecik dlm list finalist... Yg lain2 negara gah2 tiba2 ada negara kecik malaysia.. tahniah sbb dpt ke 4...bukan sng nk consistent dgn senyuman.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Cadangan anak2 aku.. Masa peserta lain terjun, kita ambik kayu pukul diorg dkt kaki. Biar diorg tak leh terjun elok2 Punya la nk tgk Malaysia menang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:40 PM | Show all posts
Penat aku hembus2 td dkt penerjun chinaciss..hebat tul la yg mng emas tu..tp xpe..dhabitah muda lg..blh lg tu..next olimpik InsyaAllah blh pingat

Sweet tul senyuman ko dik
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dpt no 4 pun dah kira padu sgt tu dik...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Muda lagii.. masih jauh pjalanan..mana tau next Olympics dpt pingat emas
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
laradelara replied at 1-8-2021 04:30 PM
Muda lagi.. Baru 22. Bnyk lagi olympic boleh try

Apa pun mmg bagus lah tadi. Final round ni way b ...

Ikutkan atlit china belasan tahun dh tapau Emas kan, ke aku silap eh
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg terbaik sgt dabitah.. you are the best.. Insha Allah akan dtg dpt pingat ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 1-8-2021 05:36 PM
Cadangan anak2 aku.. Masa peserta lain terjun, kita ambik kayu pukul diorg dkt kaki. Biar diorg tak  ...

Hahahahaha

Comey lah ank akk. Mesti dia semangat sgt tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni penampilan pertama utk 3 papan anjal.. Kira cemerlang dah tu..  Welldone bhitah..  Hope she boleh masuk 3 meter n 10meter  juga
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 1-8-2021 05:51 PM
Ikutkan atlit china belasan tahun dh tapau Emas kan, ke aku silap eh

Yg mng gold tu umur 29 & defending champion. Masa kat rio pun dia menang dah..

Tahun ni dia tapau 3m papan anjal utk individu & synchronised.. Duo ngn yg mng silver tu

Dorg mmg hebat lah. Tgk lah programme sukan dorg camne. Mmg dorg cari ramai bakat muda & train gila2. Sbb tu sentiasa ada pelapis & atlet dorg muda2 lagi dah hebat. Ramai atlet luar pun p china utk train. So tak heran kalo dorg produce world class athletes utk smua sukan

Bnyk bnda yg kita boleh blajar dari dorg & negara lain in terms of pembanggunan sukan

Majulah sukan utk negara!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list