Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
6395
View
72
Reply

[Tempatan] Budak Tik Tok dikompaun RM5000 sebab potong gelang pink

[Copy link]

Author: JohnyEnglish       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-8-2021 01:28 PM | Show all posts |Read mode
Edited by JohnyEnglish at 3-8-2021 01:27 PM

bud.png
TAIPING: Tindakan seorang gadis yang berada dalam tempoh kuarantin, menanggalkan gelang pink atau merah jambu semata-mata untuk keluar bersiar-siar, menerima padah apabila dikompaun RM5,000 oleh polis susulan perbuatan itu.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Osman Mamat, berkata kompaun berkenaan dikeluarkan selepas video remaja berusia 17 tahun  itu tular di media sosial sejak semalam.

Beliau berkata, siasatan polis mendapati kejadian itu berlaku di kawasan Kamunting di sini.
"Selepas mengenal pasti video itu, polis mengesan lokasi remaja tersebut yang didapati menanggalkan gelang kuarantin tanpa kebenaran Kementerian Kesihatan (KKM).

"Remaja terbabit menjalani ujian calitan pada Sabtu lalu dan keputusannya masih belum diperoleh. Difahamkan ketika kejadian itu, dia dikatakan singgah di rumah rakannya di kawasan itu," katanya dalam satu kenyataan.
Osman berkata, kompaun dikenakan kerana remaja itu didapati melakukan kesalahan mengikut Peraturan 16 Peraturan-peraturan Pencegahan dan

Pengawalan Penyakit Berjangkit (PPPPB) (Langkah-langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan) (Pelan Pemulihan Negara) 2021.
"Polis menasihatkan masyarakat supaya mematuhi prosedur operasi standard (SOP) bagi memerangi wabak COVID-19.
"Mana-mana individu yang didapati sengaja melanggar peraturan yang ditetapkan akan diambil tindakan sewajarnya di bawah Akta Pencegahan dan

Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988," katanya.
Semalam tular di applikasi Tik Tok berdurasi 31 saat yang memaparkan aksi seorang perempuan mengenakan topi keledar menanggalkan gelang merah jambu di satu kediaman.
Dalam video itu difahamkan perempuan itu berbuat demikian berikutan mahu keluar bersiar-siar.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 01:31 PM | Show all posts
belen rempit..
selayaknya la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2021 01:31 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 3-8-2021 01:31 PM
belen rempit..
selayaknya la..

Dah lamaaaa (buat suara tok adi tanah kubur) mak x dengar perkataan belen.. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Mampuslah korang.. Kecik2 perangai babi kan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal gelang dia kaler merah bukan pink?

Gelang pink ni 1 kebodohan jgk. Kalo aku pki tshirt lengan pnjg pastu naikkan gelang tu atas skit lepas je aku nak kemana.

Sentiasa ada jln bg org yg berpk.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 01:41 PM | Show all posts
kan dah kena saman.... amik ko...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 01:44 PM | Show all posts
makpak skrg ni didik anak mcm mn sampai bangang mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Amek kau!
Bijak sgt kan
Kebodohan yg ditayang2
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:11 PM | Show all posts
Orang2 cmni la karang berhimpun nk kan kebebasan bergerak.
Dasar khinzir.
Geram la aku
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:17 PM | Show all posts
Gigih semua benda nak di tik tok kan kan dah mendapat
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 3-8-2021 01:38 PM
Apsal gelang dia kaler merah bukan pink?

Gelang pink ni 1 kebodohan jgk. Kalo aku pki tshirt leng ...

x kisah , gelang tu ikut stok klinik kesihatan. klu ada putih, putih la. janji ada tulis tarikh start.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 3-8-2021 05:38 AM
Apsal gelang dia kaler merah bukan pink?

Gelang pink ni 1 kebodohan jgk. Kalo aku pki tshirt leng ...

Kalau kat pasar somban, dia suruh kita selak lengan baju. Mmg tak lepas la nak masuk ke pasar tu kalau ada gelang pink
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 3-8-2021 02:11 PM
Orang2 cmni la karang berhimpun nk kan kebebasan bergerak.
Dasar khinzir.
Geram la aku

Dah tu kau expect yang suka duduk rumah ke yang berhimpun berarak nak keluar dekkkk? Tak menepati personaliti langsung, dekkk!
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:43 PM | Show all posts
dek. ahkak bergelang putin 10 hari akak tetap tabah dek. mereput di rumah sorang-sorang.beli makanan online barang basah online.ko gatal biji nak juga keluar rumah yer...???
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
dellema replied at 3-8-2021 02:36 PM
Kalau kat pasar somban, dia suruh kita selak lengan baju. Mmg tak lepas la nak masuk ke pasar tu k ...

Itu bahaya. Kalo aku jd tkg cek tu on the sport aku call polis. So mendapat la denda 5k sbb x patuh sop.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 3-8-2021 02:28 PM
x kisah , gelang tu ikut stok klinik kesihatan. klu ada putih, putih la. janji ada tulis tarikh st ...

Oo kisahnya. Aku ingt btl la gelang tu kaler pink. Nama je rupanya gelang pink.

Kalo nak kaler rainbow ada x?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts

kecil2 dah perangai hazabedah
pasni kena tukar gari besi kot..
aritu i kena raba lengan ngn guard  psl gelang pink..dia ingt i sorok gelang pink
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:02 PM | Show all posts
pelik tul la dgn perangai budak2 zaman skrang....
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:05 PM | Show all posts
tahniah sisthur..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list