Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
3345
View
38
Reply

[Pelbagai] Umur Berapa Paling Sesuai Kawen?

[Copy link]

Author: mylia    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-8-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ikut tahun dan zaman, umur sesuai kawen berubah2. Jadi, uols rasa, umur brp paling sesuai kawen di zaman covid ni?

Kawan2 iols yg malas nk kawen, skrg ni sibuk nak kawen sbb sunyi katanya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kahwin 27, anak pertama masa umur 29, anak kedua 31.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:36 PM | Show all posts
Pengerusi andartu forum sedoniah @ifanonline

bleh bg sepatah dua baris
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:46 PM | Show all posts
tagas replied at 3-8-2021 02:36 PM
Pengerusi andartu forum sedoniah @ifanonline

bleh bg sepatah dua baris

terima kasih tagas di atas jemputan...

bagi wanita, sebelum umur 28 tahun, yakni sebelum masuk kategori andartu junior...

lelaki tiada had umur...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:56 PM | Show all posts
Kahwin bukan ikut umur. Tapi ikut kematangan.
Kau dah sedia ke nak hadap perangai husband/wife seumur hidup.
Jaga and didik anak2.

Kau dah sedia ke siang malam buat keja rumah.
Kalau dpt yg kayo takpe la. Boleh upah orang gaji.

So, takleh nak suggest umur. Kena tengok tahap sedia pikul tanggungjawab tak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 3-8-2021 02:46 PM
terima kasih tagas di atas jemputan...

bagi wanita, sebelum umur 28 tahun, yakni sebelum masuk  ...

Untung lelaki, xdak had umo
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:39 PM | Show all posts
aku tak kira 2 tahun umur aku, utk tahun 2020 dgn 2021..
so kalau aku umur 30 nnti, aku nak ckp umur 28 je.. 2 tahun ni aku tak kira..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:44 PM | Show all posts
MoonRise replied at 3-8-2021 02:56 PM
Kahwin bukan ikut umur. Tapi ikut kematangan.
Kau dah sedia ke nak hadap perangai husband/wife seum ...

dapat laki kaya kaki pukul, kaki betina, kaki botol, tak guna juga...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 3-8-2021 03:39 PM
aku tak kira 2 tahun umur aku, utk tahun 2020 dgn 2021..
so kalau aku umur 30 nnti, aku nak ckp umu ...

Aku pun rasa umur xbergerak. Sbb duduk setempat, berlari pun setempat je ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:47 PM | Show all posts
mylia replied at 3-8-2021 03:36 PM
Untung lelaki, xdak had umo

org pompuan ni kawin lagi awal lagi baik sebenarnya...tetapi zaman sekarang org habis blajar pun dlm lingkungan umur 20-23...dpt kerja 2-3 tahun dah boleh kawin...bagi lelaki, perlu ada pendapatan yg baik sebelum mendirikan rumahtangga...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 3-8-2021 03:47 PM
org pompuan ni kawin lagi awal lagi baik sebenarnya...tetapi zaman sekarang org habis blajar pun d ...


Takut salah pilih laki je la huhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
30an..
Masa tu aku rasa masing2 dah matang
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:51 PM | Show all posts
mylia replied at 3-8-2021 03:47 PM
Takut salah pilih laki je la huhu

kalau memilih bakal suami senang aje...tengok lelaki tersebut jaga solatnya ataupun tidak...insyallah, kalau dia jaga, tuhan akan jaga dia...itu janji tuhan...ini bagi golongan muslim...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 04:00 PM | Show all posts
ifanonline replied at 3-8-2021 03:47 PM
org pompuan ni kawin lagi awal lagi baik sebenarnya...tetapi zaman sekarang org habis blajar pun d ...

Salah tu. Ramai bercerai sebab kawin muda tanpa persediaan. Muda2 jadi janda pasal kawin biawak mentah.
Yang sedap tu kat lelaki sebab tino subur.

Yang terbaik bila dia bersedia dan buat persediaan
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 04:03 PM | Show all posts
iols target older men. So kenapa pulak jantan forum semua menggelupur dgn status andartu iols. Takde kena mengena dgn kome segala minat or fetish aku. Maybe takut sangkut dgn apak2 kome kot. Susah faraid

Kalau boleh nak kawin before 40 or before malhamah kubro
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 04:06 PM | Show all posts
KIM.K replied at 3-8-2021 04:00 PM
Salah tu. Ramai bercerai sebab kawin muda tanpa persediaan. Muda2 jadi janda pasal kawin biawak me ...

awak ada pemikiran mcm tu sebab hati awak hitam...banyak istighfar...Aisyah r.a. isteri rasullullah kawin muda...adakah aisyah tidak membuat persediaan?


Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 3-8-2021 04:06 PM
awak ada pemikiran mcm tu sebab hati awak hitam...banyak istighfar...Aisyah r.a. isteri rasullulla ...

Aisyah r.a kawin dgn siapa..raja segala raja.
Tak tengok gadis bawah umur kawin pashtun tua jadi apa. Untuk iklim melayu ni eloklah gadis tu matang sikit..kalau lembap2 moist2 gitu dipergunakan sahaja
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2021 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-8-2021 04:03 PM
iols target older men. So kenapa pulak jantan forum semua menggelupur dgn status andartu iols. Takde ...

Older man tu umo brp sesuai?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 04:45 PM | Show all posts
Edited by KIM.K at 3-8-2021 04:46 PM
mylia replied at 3-8-2021 04:38 PM
Older man tu umo brp sesuai?

My record so far 45yo ke atas.
Tapi iols dah turunkan expectation. Nampak lebih tua pun dah okeh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2021 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-8-2021 04:45 PM
My record so far 45yo ke atas.
Tapi iols dah turunkan expectation. Nampak lebih tua pun dah okeh
...

Ya kan.. ada yg 45, nmpk muda belia..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list