Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
417
View
7
Reply

Line/Tenet semua lembab semacam skrg?? this is why-

[Copy link]

Author: santariny       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-9-2021 12:51 PM | Show all posts |Read mode
Kalau sesiapa tertanya-tanya kenapa date mobile network korang asyik tunjuk 3G/H je memanjang, itu sebab mungkin korang masih pakai simcard 3G, walaupun phone dah 4G VoLTE latest pnya.. 3G tgh dlm proses penghapusan secara berperingkat di seluruh Msia tahun ni. Jadi kena check semula pakai simcard jenis apa dgn Telco, macam aku pakai Celcom jadi terus tukar je dkt outlet yg terdekat. Boleh tgk video bangman explain psl initiatif JENDELA tahun ni https://www.youtube.com/watch?v=hw5MoVjeA9M

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2021 07:54 PM | Show all posts
Terima kasih sbb inform ni sbb rmai lgi yg tak tahu psl 3G akn dihapuskan akhir tahun ni, rmia yg ambik endah tak endah je bila tahu psl ni. dorg tak tahu ke yg klau sim or fon tu 3G dorg tak boleh dpt line langsung ??. klau pengguna celcom, boleh refer link klaiu nk tukar sim or fon

for simcard switch to 4G: https://www.celcom.com.my/about-celcom/our-network/jendela
for 4G phone: https://www.celcom.com.my/personal/devices/jendela
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2021 07:58 PM | Show all posts
fidra replied at 7-9-2021 07:54 PM
Terima kasih sbb inform ni sbb rmai lgi yg tak tahu psl 3G akn dihapuskan akhir tahun ni, rmia yg am ...

tpi mcm sya fon and simcard dh 4g, tapi kenapa line masih lmbt ??
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:55 AM | Show all posts
patutlah sejak2 tahun ni lmbt and lag internet. frust betul lagi2 study and keje mmg dri umah je skarang
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:03 AM | Show all posts
dycam111 replied at 7-9-2021 07:58 PM
tpi mcm sya fon and simcard dh 4g, tapi kenapa line masih lmbt ??

yg tu sbb 4g bru lagi dan tak semua kawasan yg ada coverage 4g tapi jgn risau lma2 akn ok and stabil line tu sbb 3g takde
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2021 12:30 AM | Show all posts
fidra replied at 9-9-2021 01:03 AM
yg tu sbb 4g bru lagi dan tak semua kawasan yg ada coverage 4g tapi jgn risau lma2 akn ok and stab ...

ataupun check balik fon and simcard betul ke 4g, sbb kdg2 kita tak tahu yg sebenarnya 3g lagi kee
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2021 12:32 AM | Show all posts
yatty123 replied at 9-9-2021 12:55 AM
patutlah sejak2 tahun ni lmbt and lag internet. frust betul lagi2 study and keje mmg dri umah je ska ...

tu lah nk tak nk, mmg kena bersabar klau dh sure yg fon and simcard tu 4g sbb. not every place already hv 4g network. all telco companies rn still working on to upgrade the network for 4g
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 11:16 PM | Show all posts
risau atuk and nenek yg ada kt kampung je sbb dorg confirm2 tak tahu psl hal ni. Nasib baik Celcom JENDELA offer free simcard and free phone, takdelah kena beli yg bru time2 Covid ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list