Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
20165
View
288
Reply

Rahim Nourul Depp Dah Kena Buang

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-9-2021 01:11 PM | Show all posts |Read mode
Nourul Depp menerusi Instagram memberitahu, dia telah selamat menjalani pembedahan buang rahim di hospital.


Katanya dia berasa bertanggungjawab untuk memberi kesedaran kepada umum tentang betapa pentingnya pencegahan terhadap sebarang ketumbuhan pada organ dan tubuh badan.


Katanya dia bernasib baik kerana tahu ketumbuhan dalam rahim lebih awal dan dapat mengambil langkah berjaga-jaga untuk menyelamatkan nyawanya.




Foto: IG




"Hantaran di Instagram itu sebenarnya dibuat untuk beri kesedaran. Dah 12 bulan berlalu tapi ada orang anggap benda itu hal yang baharu.


"Saya mahu memberitahu semua orang kalau ada benda yang perlu dibuang,buanglah. Jangan simpan.




  



"Benda ketumbuhan seperti itu akan membawa kepada yang tidak baik.


"Menerusi gambar rahim yang saya muat nak, ada beberapa nodul kelihatan. Selepas doktor periksa, tiada sebarang ketumbuhan yang boleh akiatkan kanser. Alhamdullillah dapat kesan pada peringkat yang sangat awal. Apa pun kita kena jaga diri,"katanya kepada Gempak.




  



Nourul juga berpesan supaya sentiasa peka dengan kesihatan.


"Jangan sedih kalau kena buang rahim. Bersyukur sebab Allah selamatkan nyawa anda." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn minum soya sehari hari.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Betoi acik setuju
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dok pomot s pastu ado cyst camno tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Die bukan jenama H ke...bukan S. Tp dedua pun soybase
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Guccibamboo replied at 8-9-2021 01:28 PM
Die bukan jenama H ke...bukan S. Tp dedua pun soybase

Haah laki dia md malaysia utk jenama h kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Gapo jenama S u ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik ni dlu mcm ada lump dkt peha pon dia buang jgk
Bagoslah. I tgk dia buang kt peha tu, i pon ada. I nk buang jgk. Doc ckp takyah sbb takdepape, x ganggu katanya. Tp risau jua. Hrp takde ape2
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:35 PM | Show all posts
dengn berita ini hrp geng HL tak la asyik ajak  join lagi
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum ni aku dah pnh baca ada org bgtahu anything yg ada soy base ni tak bagus terutama utk perempuan bolh jd penyebab ketumbuhan dalam rahim so korg elkkan lah..

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku setuju bab soy penggalak ketumbuhan cyst .sbb aku pnh consume 1 product jenama S ni aftr deliver bby tujuan nk tmbh susu tp lelama lps tu ade cyst dlm rahim.doc ckp mnuman soy base mmg xbrp bgus utk wanita
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:52 PM | Show all posts
minahsenget replied at 8-9-2021 01:35 PM
dengn berita ini hrp geng HL tak la asyik ajak  join lagi

Mula2 ingatkan HL nama bank.
Rupanya produk H, bukan Honda
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik ni byk makan soy protein kan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
baca tajuk...sapa la Rahim Nourul Depp....bkn orang rupanya...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Tu la, perempuan memang tak sesuai minum soya.
Walaupun ada petua kata nak anak putih melepak kena minum soya masa mengandung.

Baik makan nasi kerabu je hari2 dikk kot anak boleh jadi mata biru persis kokesen.

dan anak2 laki pun jangan gatai2 nak bagi minum soya. Kang jadi macam kurex atau themilo, tak pepasal nampak deorang register forum ni kang bagitahu deorang teringin nak di dukung zul ariffin.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Vegan selalu expose soyprotein scam
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Same with me.. terlebih consume soy base supplement, akhirnya sama kes dgn nurul. So nasihat sis elakkan dari pengambilan  soy base.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 8-9-2021 05:15 PM
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...


mak iols dgn mil iols pn dah kena buang rahim.. sorg jenama S. sorang jenama HL.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong jangan consume apa2 produk yg berasaskan soya. Kicap pun kurangkan. Tempe soya, tauhu, ini semua merosakkan sistem kesuburan ibu dan hormon anak lelaki yg dikandung.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
so mmg konfem la kan S dan H tu produk sampah sarap
aku geleng kepala je tgk kwn opis aku duk sibuk promote S dan H tu hari2
kang aku ckp minah ni pun dh kene buang rahim sepahtu, ko nk cakap apa lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list